Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 8

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

Theridone said:

Başlangıç ekranındaki chrome'dan bir şey açtığımda masaüstüne falan dönersem müzik duruyor yahu. Onunla cebelleşiyorum 1 saattir.

Normal, masaüstündeki Chrome u açınca her şey normak ama. garip.

Fareyi sol üste götürüp ordan geçiş yapınca sesler kesilmiyor sanırım abi.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Daha hızlı geldi bana, I/O daha iyi. Yükseltmeyi silip temiz yükleme yaptın mı?

hayır. uğraşamam onla şuan. ama ssd performansını etkilememesi lazım. zaten çok eski ve dolu bir windows 7 değildi yani.

bir ara üşenmezsem test yapacağım ssd için de hani bariz şekilde yavaşlama var son 10 seferki açılışa dikkat ettim.

daha doğrusu söyle diyim. masaüstünü açtığımda ya da browser gibi masaüstünü de açan programlar çalışınca açılıyor steam+skype gibi benzeri şeyler.

acaba win8 in özelliği filan mı? hani masaüstünü açana kadar bunları açmıyor. önce bir app ekranında kalıyor gibi. olabilir mi böyle bir şey?

edit: ne saçmalamışım ya güncelle yerine kendimi alıntıladım.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Fareyi sol üste götürüp ordan geçiş yapınca sesler kesilmiyor sanırım abi.

yok abi kesiliyor yine de, olduramadım bir tek şunu. çok denişik bir şey ya, garip :/

SeaGle said:

Bu arada, bence olmuş win8 ya, ilk izlenimim bu.

Tarayıcıya bağımlılığı azaltıyor appler sayesinde. Yarı tablet yarı pc oldu bilgisayar, çok hoş. En kolay neresi geliyorsa ordan akıyorum istediğim yere.

bir de şuna +1 , tıkkır tıkır kullanıyorum :)o
Sosyal ağlarda paylaş

Theridone said:

Başlangıç ekranındaki chrome'dan bir şey açtığımda masaüstüne falan dönersem müzik duruyor yahu. Onunla cebelleşiyorum 1 saattir.

Normal, masaüstündeki Chrome u açınca her şey normak ama. garip.

malesef..sirf bu ve bunun gibi ufak can skan detaylar yuzunden ana browserim simdilik masa ustu benimde.
Sosyal ağlarda paylaş

ya kullanmadan önce nelerden korktuysam aynısı başıma geldi. bayağı pişmanım yani 8'e geçtiğim için. gaben de son derece haklıymış.

start ekranı tam bir keşmekeş. oraya kaydır buraya kaydır, yok olmuyor. all apps dersen yandın, 10 sayfa nero'nun her dilde help dosyaları, %80'i bir kere basılmayacak şeylerin arasından ara ki bulasın. hiç dokunma yani, search ile buldun buldun. yoksa gg.

ki bu search de nasıl kötü olmuş, folder filan bulmuyor, alakasız file'ları diziyor, gene ara ki bulasın istediğini. en çok kahreden olay bu oldu herhalde beni. SIFIR CUSTOMIZATION bu arama sistemi. app'lere bütün benliğimle osurmak istiyorum, search listin 38762178617852137 sırasını işgal eden gereksiz şeyler varken bir folder aranamıyor. git file explorer'dan yırtın demişler resmen. win8 search'ünü nasıl tasarladıklarını anlatan kapsamlı blog'u okudum demin, püh tüküreyim onları tasarlayanlara. ballmer olsam işten atarım, üstüne dava açarım şirketi sabote ettiler diye.

bir recent documents bile yok, recent items klasörünü pin'liyorum ama o da file explorer'da açıyor, milyar tane dosya istemediğim. *kaptan hadok küfürleri*

gereksiz app'lar açık kalıyor, taskbar neyim yok ha babam ekranın köşelerinden fare salla. kapayamazsın edemezsin ram yesim dursunlar. cem yılmaz'ın dalga geçtiği ayfon el hareketleriyle bütünleşen kullanıcı oldum adeta ekranda bomboş kenarlar köşeler dururken bunların devamlı gösterilip ulaşılabileceği. tabletlere de ayrıca kafam girsin, masaüstünü tablet yaptılar üç kuruşluk angry birds ve browser açacak donanım satacaklar diye.

- apple/microsoft
- steve jobs/ballmer

bunların hepsine gangnam styla hönkürüyorum ekranım başından. oyunları oynatıp pseudo-msdos olmayan, adam gibi os çıkarırsa birileri, (üzgünüm linux) neredeyse çeyrek asırdır kullandığım windows'u bırakırım artık.
Sosyal ağlarda paylaş

ben normal masaustu kullanima dondum bile..start modern UI yi...err..normal start menu gibi kullaniyorum iste arada..2-3 shortcut falan...gerisi masaustumde geciyor.

gayet mutluyum su anda..start modern UI ye gereginden fazla yuklenmege gelmiyor..sacmaliyor normal kullanim akisi..bilmiyorum yada bana batmadi, dedigim gibi start dugmesinide fazla kullanmiyordum win7 de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...