Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 8

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

http://www.engadget.com/2012/06/19/watch-microsofts-surface-keynote-online/

şu sayfadaki videoyu bi izleyin. rc sürümü çıktı da tablet odaklı halen. masaüstü halini muhtemelen arkaplanda tutuyolar. Masaüstü hali derken tamamen farklı olacak demiyorum, eski desktop muhtemelen öncelikli arayüz olarak çalışır. gayet basit bi ayar.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

tabletle iş yapılmaz, adam gibi oyun oynanmaz. sosyal medya için de smartphone'lar var zaten. tablet hala fantezi çoğu insan için.

surface tablet (özellikle pro), ipad ya da android gibi değil. tam donanımlı işletim sistemi. ayrıca windows olmasından kaynaklı olarak, enterprise olarak alır yürür muhtemelen, son kullanıcıya o kadar ulaşmasa bile.

ayrıca i7'li samsung tablet kullandım. dock'a oturt, klavye, mouse ve monitöre bağla.. al sana desktop. gayet visual studio'da program yazıyorsun. misal bir firmada notebook yerine, herkesin tableti olduğu düşün. zaten windows domain'de çalışan bir firma için, geçiş o kadar da rahatsızlık verici olmayacaktır.

tablet dediğin çok yakında fantazi olmaktan çıkacak bir ürün. kişisel bilgisayara dönüşecek. aksine oyun piyasası konsollara, tabletlere ve smartphone'lara dönüyor. eskisi kadar belirleyici değil, oyun için performans pc'ler.
Sosyal ağlarda paylaş

piyasaya sürülen bir ürün değil. ms firmalara w8'e uygulama geliştirmesi için dağıttı. samsung'a yaptırdığı bir cihaz.

nitekim benim de bir tabletim, bir smartphone'um yok =) ama w8 tablet fikri kafama yattı kesinlikle. kafamda şunu alacağım diye bir şey yok ama ileride notebook alırken, kafamda tablet almak var artık.
Sosyal ağlarda paylaş

windows tabletlerle ilgili su sikinti var

intel islemcili alirsan cok boktan bir pil omru olan tabletin olacak demektir. sadece kullanirken degil, standby'da bile iki gunde bir sarj isteyecek bir tabletten bahsediyoruz ki tablet mantigina tamamen ters.

arm islemcili alirsan da windows olmayan bir windows tabletin olacak demek. cunku arm uzerinde klasik windows degil sadece metro arayuzu calisiyor. metro da bu haliyle (rakiplerine kiyasla) cok yetersiz.

o yuzden windows tabletler hala cok reroro
Sosyal ağlarda paylaş

arm ile intel OS'ların birbirinden bağımsız olması ve güç tüketimi sorununa katılıyorum.

ama..

intel ivy bridge eskilerine göre güç tüketimi konusunda daha cimri. bir de apple, macbook'larla yazılımsal olarak da enerji tüketiminin ne kadar azaltılacağını gösterdi aslında, onların da intel işlemcili olduğunu düşünürsek. win8 de fena değil bu konuda.

intel versiyon surface'lar da, geleneksel tabletlerden daha fazlasını vadettiğini düşünürsek, yine de tercih edilebilir bir opsiyon gibi görünüyor bana. bakıp göreceğiz tabii, sanırım kullanmadan bunu söylemek yine de zor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yazılımsal enerji düşürümü olayı hep ortadaydı zaten. Kendi optimize ettiğim Arch ile pil 3:20 filan gidiyor, düz Windows 7 ile 2:10 kadar gidiyor benim makinede. Normal kullandığında o Windows 1:45 gibi biterken Arch yine 3 saat gidiyor ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Gnome 3'e aslında gereken saygı gösterilmiyor burada. Tablet ve masaüstü arayüzlerini ilk birleştirenler orada. Bir yıldır ürün son kullanıcı için ortada, 2008'den beri de development var (Windows 7 çıkmadan önce daha).

Kimse Linux'e hakkını vermiyor =( Asıl innovasyon oradan geliyor hep.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
26 Ekim'de çıkıyor. 39$ güncelleme. Alır mıyım hemen bilmiyorum ama söylediklerine göre güncelleme Linux kadar kolay olacakmış. Büyük ihtimalle Windows 8 SP1 beklerim ben çok çok iyi eleştiriler gelmezse.

Gerçi Ubuntu'nun bile bunu ilk kez adam gibi son 12.04 sürümünde becerdiğini düşününce format gerek yine derim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...