cihant Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 KapIKulu said: Saçma sapan yasaklarla bir topluma kendine ait olmayan bir devrim zorlanmış? Efendim devrin şartları. mevcut statükoyu yıkmadan,toplumu dönüştürmeden,karşı devrimcileri pasifize etmeden nasıl devrim yapılır bi açıklasan da öğrensek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Ters abi. Koyun oldupu için ters. Yeniliğe açık olmadığı için ters. Seneler geçti insanlar apartmanda oturmayı bilmiyor, demokrasiyi ne bilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Devrimin taban desteksiz geldiği ve faşist içeriğe de sahip olduğundan tam olarak tutmadığını belirtmesi açısından isabetli girmiş yazıya, AKP'yi küresel düzenin uşağı değil de faşizm düşmanı özgürlük ve halk yanlısı bir yapı olarak anlatarak kötü bitirmiş. Pek yeni bişey yok yazıda. Komünizm geliyor yalanıyla köy enstütülerini kapatır halkın cahil kalmasına göz yumarsanız, 20. yy'da gerçekleşen sanayileşme ve köyden kente göçün altında kalırsınız. Aynı bokun laciverdi diye güzide bi sözümüz vardır, Ordu vs. AKP kapışmasını güzel özetliyor bence heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 cihant said: KapIKulu said: Saçma sapan yasaklarla bir topluma kendine ait olmayan bir devrim zorlanmış? Efendim devrin şartları. mevcut statükoyu yıkmadan,toplumu dönüştürmeden,karşı devrimcileri pasifize etmeden nasıl devrim yapılır bi açıklasan da öğrensek Geldiğimiz nokta itibariyle devrim başarılıydı diyebilen var mı? Halimize bakın. Statüko süper yıkılmış. Sonu başarıyla bitmiş bir devrim var mı ki dünya da. 100 sene önce bitmesi gereken sorunlar misli misli artmış. Olmuyor işte tepeden inmeyle. Olmuyor, olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Tepeden inme devrimin ilacı zaman. Beyinlerini yıkayacak kadar ve diğerlerini bastıracak/yok edecek kadar uzun süre istikrarla çalışılırsa, gerçekleştirilir. Atatürk ölünce İnönü satışı koydu, o yüzden ülke bugün bu halde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalten Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Di mi halbuki Atatürk boyundan büyük işlere kalkısıp böyle yasaklar filan getirmeseymiş hilafeti/saltanatı bitirip yabancı güçlerin egemenligini reddetmeseymiş şu anda yaşadıgımız sorunların hiç birini yaşamazdık. Muhteşem kültürlü arap kardeşlerimiz gibi ferah ve mutluluk içinde tamamen bağımsız süper bi devlet olmustuk.Hep bu Atatürk faşist kafa yapısıyla mahvetmiş bizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Devrim başarılıydı tabii ki.Osmanlıdan kopan diğer coğrafyalara bi bak istersen. Yalnız devrim bir süreçtir.Bizim bu halde olmamızın tek sebebi devrimlerin tamamlanamamış ve tabana iyi yayılamamış olması. Türk Devrimi teoride kesinlikle başarılı bir devrimdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 oncelikle baska bi sey ararken okumustum bu yaziyi, yazmistim da galiba burlarda bi yerde ama ustunde durmadim-di. neyse talep var madem throine said: sırf nefret etmek için nefret edeceğinize nerde yalan yanlış yazmış bari onu söyleyin de postlar "boş" gitmesin. Acılı bir dönem sona eriyor. yanlis; ermisti o donem, chp yardimiyla halkin sectigi birinin onundeki secilme engeli kaldirilarak Yanlış kurulmuş bir cumhuriyet şimdi yeniden biçimleniyor. Biz cumhuriyet kurup başına Mustafa Kemal'i getirmedik, Mustafa Kemal'i başa geçirip etrafına bir cumhuriyet kurduk. yanlis; Cumhuriyeti kurma isinde "biz" diye bahsettigi grupta bu kisi hic bulunmadi. Azicik beyin kalintisi olan herkes, Mustafa Kemal Ataturk tarafindan bah$edilmis birsey oldugunu bilir. O gun diktator olup (ki halkin sevgilisi bir diktator de olurdu) ilerleyebilirdi; cCc Osmanliyi kullerinden dogurabilirdi cCc; yapmadi Cumhuriyeti kurdu. Bu gun wikipedia dan " du cumhuriyet neymis bakiim" diyen birinin sallamalari da viz gelir. Kendimi aptal olan 60% icine korum, o kadar da aptal degiliz derim. Tek partili bir diktatörlük de halktan destek alamadığı için desteğini ordudan aldı. ORDU ZORUYLA DEVRİM yanlis; o zaman ordu olarak bulunan insan "kutlesi" zaten kalan, memlekette varolan insanlardi; hani teyzeler varya kursun falan tasiyor. filmi felan cekildi bunlarin. ordu dedigin zaten halki Niye yaptığımızı bugün dahi mantıklı bir şekilde açıklayamadığımız bir sürü tuhaf "devrimi" ordu zoruyla gerçekleştirdik. yanlis; ilkokuldan beri aciklanir, bazi kafalar anlamak istemez, didnt read lol yapar. İnsanların giysilerine musallat olduk. dogru; bugun o afrika ulkelerinin internette gorup uyandigi mevzuya (ki eger uyandilarsa o da) o gun gormus bir adama sahiptik. O giristi bu degisime. Degisim hem kafada olmali, hem bicimde. Fes, sarik mevki idi; eski mevkiler gitti. Aracti ayni zamanda, ustundekini degistirmekte zorlanan kafasindakini nasil degistirecek, ayiklama isini yapti. "Fes giymeyeceksin" diye tutturduk. dogru. Alfabelerini değiştirdik. dogru. insert . insert for lolz insert Müziklerini dinlemelerini yasak ettik. dogrudur NE OLURDU İNSANLAR FES GİYSEYDİ ne oldu giymeyince? neyi kaybetti? adam dogru yapmis ki bugun istedigini giyiyorsun, o gun degistirmese bugun hala fes sadece fes belki? Bunların hiçbirini halkın rızasını alarak yapmak mümkün olmadığından hep orduyu kullandık. yanlis, egitimi de kullandik; nedenleri de anlatildi, sopanin ucuda gozukuyordu ama. Sopanin ucu hep gozukur. bugun de gozukuyor, yarin da gozukecek. Ne olurdu insanlar fes giyseydi, Arap alfabesi kullansaydı, Bach yerine türkü dinleseydi? yukarida cevaplari Ne olurdu görüntü Batılılara benzemeseydi de, "halkın iradesine" dayanan bir yönetim şekli Batı'ya benzeseydi? Cumhuriyet hediye edildigi icin, halkin kendisi bir uyanma, aydinlanma yasamamis oldugu icin, halkin egilimi "padisahim cok yasa" seklinde, iradesi de " sen soyle biz yapalim" seklindeydi. Goruntusuyle, icerigiyle paket yukleme yapmaya calismis adam Bu ülkede "şapka giymiyor" diye adam asıldı. Bunun saçmalığını dile getirmek yasaklandı. yanlis; sadece sapka giymiyor diye degildi ama yazan da biliyor zaten, sapkanin altinda yatan "ney gadinlar esit miymis? okuyacakmiymis? yoh artik" kafasini, o kafanin degismemek icin herseyi yaptigini Mustafa Kemal, Batı uygarlığının "özünü" değil, biçimini benimsedi. obvious troll is obvious. yanlis; elinde tebesir memleketi adam seksek oynamak icin gezmedi herhal Bu ülkenin aydınları da "görüntüyü" çağdaşlık olarak değerlendirdi. her cagda, devirde o an basta olanin ne yapmaya calistigini anlamayip ama anlamis gibi yapmanin yararlarini gorenler ve anlayip anlamamis gibi yapmanin yararlarini gorenler ve bundan faydalanan pislikler olur. Bu pislikler bazen barizdir, gorunur; bastaki birsey yapmadigi icin (isine geldigi ya da gozunden kactigi, umursamadigi icin)guzel guzel yazip, cizmeye; yapilanlari anlamadan ya da anlayarak iki yuzlu bir sekilde yasamaya devam ederler. Sonucta hem o an basta olana hem de karsisinda olana zarar vermekten baska bir halta hizmet etmezler. O gun Ataturk'un ne yaptigini anlamayip " aaa Ataturk bustu yok burda, ne anladim ben bu okuldan" diyen de ayni pislik; bugun " basimizdakiler ne guzel yapiyor, ellemdurull..insallah cok demokrasi bol demokrasi" diyen de. ne yazacam daha fazla, simdiden tl;dr olmus. hatta tl:dr ed. : Atam hem sekli hem ozu yuklemeye calisti; kupe kulaktan kulaga aktarilinca ayni kupe kaldi da egitim anlamadan diger kulaga aktarilinca oz bozuk sekil sabit oldu. sahsi fikrim: Adam yanlis yapti diyorsunuz bu gun istediginizi giyip, istediginizi diyorsunuz? Ne ayak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 KapIKulu said: Adama sorarsın ya adamlar kundaktaki bebeği öldürmüş? Efendim devrin şartları :S Adam yarın hepimizi kesecek 50 sene sonra millet soracak ya bu insanlara yazık değil miydi? Efendim devrin şartları diyecekler. Konjonktür diye bir olgu vardır. Toplumun sosyal, siyasi ve ekonomik yapısının bağlı olduğu unsurları göz ardı ederek değişimi beklemek veya o zaman içerisinde olan olayları dışarıdan eleştirmek çok yersizdir. Kimse yapılan katliamları savunmuyor burada. Hiçkimse başkasının yaşamını elinden alma hakkına sahip değildir, hepimiz hemfikiriz bu konuda. Buradaki asıl anlamaya çalışmamız gereken şey geçmişte yapılan eylemlerin neden bu yöntemle yapıldığıdır. Empatiyi bilirsiniz. Zamanı empati yapın. Örneğin Avrupa'nın karanlık çağında yaşadığınızı farzedin. O çağı nasıl değiştirebilirsiniz? Almanya'nın bir köyünde Davud'un Heykelini siz yapsaydınız rönesans başlar mıydı? Tabi ki hayır. At skinde kelebek olur, asarlardı ertesi gün adamı. Konjonktür, devrin şartı budur. Rönesans İtalya'da başladığında hop bütün Avrupa aydınlanmadı. Fransa'da yüzyıl sonra hayat buldu bu değişim. Zaman içinde. Farklı yerlerde. Şimdi ise enformasyonun hızlı yayıldığı bir çağdayız ve konjonktürler yaklaşıyor. Yine de küreselleşme adil değil, fakat bu başka bir konudur ve başka zaman anlatılmalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Yazdığı kitaplarda entellektüel birikimini fazlasıyla yansıtan sevişme uzmanı Ahmet Altan, Karen Fogg'un maaşa bağladığı gazetecilerden biridir. Kendi adıma yazdığı yazıları sadece ibret almak için okuyorum. Benim dünya görüşümdeki arkadaşlara tavsiyem (napolyon, sipeyskeyk, vs., size demiyorum )okuyup ciddiye almayın. Bu adam ve benzerlerinin amacı psikolojik savaş yürütmek. Modern Ali Kemaller'den birisi Ahmet Altan. Atatürk ve yaptıkları ile uğraşmak, hakaret etmek, eleştirmek onun ve onun gibilerin varoluş sebepleridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 sevişme uzmanı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 İki kadın memesine ülkeyi satardı zamanında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 said: Sonra dünya değişti. lol. said: Amerika değişti. lol^2 said: Avrupa değişti. lol^3 said: Türkiye'den talepleri değişti. lol^4 Siyasi anlamda dünya değişmedi, hala aynı tas aynı hamam. Bi fark var, artık sömürge için gidip ülke ele geçirmiyosun onun yerine ülkeleri sömürgeleştirmek için yerine kukla hükümetler koyuyosun. Geri kalan herşey birebir aynı. Avrupa ve Amerika değişmedi, hala ekonomik çıkarları için kafalarına göre ülke bölmekten başka bişey düşündükleri yok. Amaç ta aynı, yöntem de aynı. Hiçbirşey değişmedi. Hele Amerika değişmedi demek resmen komedi, adamlar dünyanın öbür ucundan gelip Irak a çöktüler petrol için, kafalarına göre böldüler kuklalarını yerleştirdiler çıktılar. Bi ülkede bi isyan çıkıyo, bi bakıyosun planlar çoktan hazır. "Buradan buradan bölelim süper olur". Ulan sen mi isyan ediyosun oranın halkı mı? Ne tesadüfse böldüğün yerler tam da petrol rezervlerinin en fazla olduğu kesimler. Türkiye den talepleri filan da değişmedi. Osmanlı zamanında da Anadolu topraklarını bölmek için Ermeni ve Kürt tarafını kullandılar, şimdi de aynısını yapıyolar. O zamanlar da ülkeleri zayıflatmak için iç unsurları kullanmak en süper yöntemdi, hala öyle, o zamanlar da ülkeleri yarı sömürge halde tutmak en süper yöntemdi, hala öyle. Osmanlı zamanında bu ipler Avrupa nın elindeydi şimdi Amerikanın elinde, ama onun haricinde herşey aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 sevisme uzmani degil, icindeki kadini kesfetmis, kadinalri diger tum erkeklerdne daha iyi anliyor, kadinligi hissedebiliyor ve bu yuzden daha gercekci cinsel iliskiler ve ask iceren romanlar yazabiliyormus kendi lafi bu, dalga filan gecmek icin sallamiyorum asdfdasf gereksiz adam ya, surda tartistiginiza degmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 e samimiyetsiz, buda yazdıklarını yaptıklarını kıymetsiz kılıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 beş sayfa eleştirenlerin hepsini toplasan ele gelir bi tane eleştiri yok. allah kimseyi ideolojilerin esiri yapmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 ahahahha amin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Adam ironinin vücut bulmuş hali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Soimyr said: Napolyonn said: çok komik sen fes takmıycan üstünde tüyü olan avrupa takkesi takıcan diye yasamı olur abi o günün şartı diyen adam bugünün şartı diye erkeğe gstring de giydirir. Ya şu kadar, aptalca, bir yoruma cevap verecektim ki. Aklıma bunu diyenin, şunlarıda dediği aklıma geldi ve sözünden dönüp duran biriyle niye tartışayım diye kendime sordum, ve durdum. kaldı ki bu ülkenin çoğunluğu muhafazakar sizin derdiniz bireylerle değil toplumla bunuda hayatınızın sonuna kadar yaşıycaksınız, başarılar. daha da gelmem davosa.""> "sonuçta hiç birinizi yüz yüze tanımadığım için görüşlerinizi ciddiye almıyorum ama etraftaki insanları çok kolay muhafazakar, şakirt cart curt diye etiketleyip kendince aşağılayan insanlar dolu. kaldı ki bu ülkenin çoğunluğu muhafazakar sizin derdiniz bireylerle değil toplumla bunuda hayatınızın sonuna kadar yaşıycaksınız, başarılar. daha da gelmem davosa." said: Napolyonn said: şu konuda gördüm ki aylardır boşa konuşuomuşum bi grup çocuk var monitörün arkasında ve hayattan haberiniz bile yok büyük ihtimalle. hadi allasmarladık daha da gelmem davosa. Artık dahada ciddiye alınmasın napolyonn. bir kez daha alıntılayayım arkada kalmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 yıl 2011 olmuş çağdaşlıktan modernlikten bahsedip ama hala yazı insanlarından daha doğrusu yazdıklarından korkmak ne demek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 napolyona küfretmek serbest olsa ne güzel olur aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 abi adam troll, ciddiye almayalım artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 throine said: yıl 2011 olmuş çağdaşlıktan modernlikten bahsedip ama hala yazı insanlarından daha doğrusu yazdıklarından korkmak ne demek? Korksak hapse atar ya da faili... OH WAIT! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 throine said: yıl 2011 olmuş çağdaşlıktan modernlikten bahsedip ama hala yazı insanlarından daha doğrusu yazdıklarından korkmak ne demek? Neyinden korkucaz ya, gülüyoruz ağlanacak halimize olay budur Yani yazının tamamını okudunuz mu? Adam ne olurdu arapça yazmaya devam etseydik falan diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar