Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google yola geldi


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Başlık haberin adresinden k/p. İlgi çekiyor ilgi çekmesine, bana da açtırdı kendini ama ne biçim şeydir bu? Belli niye medyayı bir türlü ciddeye alamadığımız.

Neyse, haber burada: http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2011/05/31/google-yola-geldi

Boşuna garip siteye girip gözlerinize çığlık attırmayın, sözün özü;
"ahanda budur" said:

Türk şirketlerinden reklam alan ancak Türkiye'de vergi mükellefi olmayı reddedince 71 milyon lira ceza kesilen Google, Torba Yasa'dan yararlanmak için Maliye'ye başvurdu. Şirket, 35 milyon liraya düşen borcu 18 taksitte ödeyecek


"bu da haberde varılan sonuç" said:

Vergi uzmanları, Google'un Maliye ile uzlaşmasının birçok açıdan büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. Uzmanlara göre, Google Maliye ile el sıkışarak Türkiye'de vergi mükellefi olmayı kabul etmiş oldu. Bu durumda şirketin 2009 ve 2010 yıllarına ait gelirlerinden de devlet vergi tahsil edebilecek. İkinci olarak Google, ABD, İngiltere, Almanya gibi sadece belli başlı ülkeleri muhatap kabul ederek, onlara vergi ödüyor. Dolayısıyla Türkiye'ye vergi ödemeyi kabul etmesi sembolik açıdan büyük önem taşıyor.


Bunu yazmışlar bir de, gülmeye başladım oturduğum yerde:

Kim yazıyor bu haberleri? said:

[Google] devlet ile helalleşecek.



Ne olup bittiği hakkında düzgün bilgi: http://www.theregister.co.uk/2009/11/03/turkish_tax_troubles_for_google/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yapıp ne edip deli gibi vergi alınıyor yabancı şirketlerden. Başka ülkeler mi çok saf bu şekilde vergilendirmiyor bunları, Türkiye mi çok çakal?

En çok vergi verenler listesinde 4. sırada daha önce TR'de hiç vergi vermemiş bir ABD şirketi olması çok şaşırttı beni. Türkiye'de bazı şeylere mecbur bırakıldılar resmen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...