NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Ben valla 125kiloyum kesin almazlar almadıkları gibi çürük raporuda vermezler ondan dolayı zayıflamayı planlıyorum yazın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 ya hoca o çürük olayı pek kalmadı öyle yarım dünya gibi değilsen alıyor adamlar,hele kısa dönemsen hiç bekletmiyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Askerlik konusu açılmışken biri de yurt dışında çalıştıktan sonra burada askerlik yapmakla ilgili bir açıklama yapabilir mi? Varsa bilen yaşayan? Ne şekilde yurt dışında çalışmak lazım, ne kadar çalışmak lazım, nereden biliyorlar senin durumunu, senden ne istiyorlar vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 3x365 gün çalışmayı doldurmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 bizim bir öğrenci var 28 de 1. sınıfa başladı. Geçenlerde ona sordum konuştum hallettim dediydi. Bu arada askerdeyken lisansı bitirirsen erken tezkere alabiliyomusun cidden ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 dasaaa said: 3x365 gün çalışmayı doldurmak lazım. istedikleri belgeler dışında ek bi araştırma yapıyorlar mı? kıllanma durumları, kabul etmeme durumları olur mu belgeleri sağlamama rağmen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 xaty said: dasaaa said: 3x365 gün çalışmayı doldurmak lazım. istedikleri belgeler dışında ek bi araştırma yapıyorlar mı? kıllanma durumları, kabul etmeme durumları olur mu belgeleri sağlamama rağmen? yok. Zaten gittiğin ülkede oturma ve çalışma izni alıyorsun. Sonra Türk elçiliğine gidip orada olayı bildiriyon, buradayım ha bakın vs falan diye. 1050 gün mü ne sigortalı olarak çalışmış gözükmen lazım. Bu süre zarfında yurtiçinde bulunma süren 6 ayı geçmeyecek diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 337'ydim ben, benim gittiğim dönemde 34-35 yaşında adamlar vardı sorun olmaması lazım. Yalnız 15 ay gerçekten çok korkunç bi süre, hani 5 ay bile kabus gibi geliyor insana bi de onun üstüne 10 ay daha çekmeyi düşünemiyorum. Kesinlikle "amaan yapar gelirsin ne var" diyen tuzu kuruların gazına gelme, zorlayabileceğin ne seçeneğin varsa sonuna kadar kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Bizimkilerin kısa dönemde şaftları kaydı, 15 ay düşünemiyorum onları. 15 ayda pati'de filtreye girer kesin :). Sadece 1 arkadaşım 15 ay yaptı Şırnak-Silopide, resmen dünya değişmişti, bıraktığı hiçbir şey aynı değildi geldiğinde. Bi de hayvan gibi kilo almıştı. Ben şu 3x365'i kovalamayı planlıyorum. Keşke şu master'da sayılsa 2x365 yetse. Bi de bi ara pembe tezkere konuşuluyordu baya ahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 dusuncelihayvan said: Askerden kaçma cezasıda değişti. GBT'de yakalanırsan hapis yerine para cezası veriyorlar. abimin askerliğinin bitmesine 2hafta kala askerden kaçmaktan mahkemesi vardı sdf:D amerikadaydı konsolosluğa gerekli belgeleri vermiş yetişmemiş bakaya idi.Sonra mahkemeye babam gitti suç olmaktan çıkmış para cezası varmış bununda kararını askeriyeye bırakmış mahkeme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Yakalanmayıp kendin gittiğinde sadece yazılı ifade veriyorsun. Tabi ki hakkında dava açılmamışsa... Davan varsa mahkemeye de bir uğrarsın. Sağlık kurulu raporu alamayacaksan bunun kaçışı yok. Ama millet obez obez gelip 1 sene tecil alıyordu. 1 sene sonra tekrar obez obez gidip tekrar 1 sene tecil alıyor. 5. senede eee go be fat somewhere else deyip yolluyorlar. Ama obezler obeziysen ilk senende veriyorlar raporu eline. Nerden mi biliyorum? Son 2 haftamı gatada geçirdim de biraz. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Valla obez olmak dert degil zira 3 kilo daha alirsam sinirdayim, 7 kilo daha alirsam obezsin git diyecekleri kesin ve bu istahla cooook rahat alirim =) lakin inanilmaz etkileri oluyor o 7 kilonun insana. Birak 3 seneyi 3 ay bile cekilmez o iskence. xaty said: dasaaa said: 3x365 gün çalışmayı doldurmak lazım. istedikleri belgeler dışında ek bi araştırma yapıyorlar mı? kıllanma durumları, kabul etmeme durumları olur mu belgeleri sağlamama rağmen? Bunun dogrusu su sekilde; yurt disinda 1095 is gununu calisiyor olarak tamamlamis olmalisin. Senenin en az 6 ayini da yurt disinda gecirmek zorunlu. Yani "ben senede bir ay yurt disinda calisiyorum" diyebilmen mumkun degil. Yaklasik 5-5,5 senelik bir zaman ediyor bu sekilde hesapladiginda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Dövİzle askerlİk HİZMETİ Genel Dövizle askerlik hizmeti ile ilgili esaslar, 1111 sayılı Askerlik Kanununun ek-1 nci maddesinde düzenlenmiştir. Dövizle askerlik hizmeti *Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ya da sanatı icra ederek, en az üç yıl süre ile fiilen (365*3=1095 gün) yabancı ülkelerde bulunan vatandaşlarımızın, durumlarını ispata yarayan belgelerle birlikte bağlı bulundukları Türk Konsoloslukları aracılığıyla askerlik şubelerine başvurmaları, *38 yaş sınırı içinde bulunanların 5.112 Euro veya karşılığı yabancı ülke parasını, başvuru tarihinden itibaren 38 yaşlarını doldurdukları yılın sonuna kadar peşin veya en çok dört eşit taksitte ödemeleri, *38 yaş sınırını aşanların (38 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvurmayanlar ile başvurdukları halde, ödemelerini ya da temel askerlik eğitimini yapmadıkları için kapsamdan çıkartılanların), 7.668 Euro veya karşılığı yabancı ülke parasını başvuru esnasında peşin olarak ödemeleri, *21 gün süreli temel askerlik eğitimini yapmaları kaydıyla yerine getirdikleri askerlik hizmet şeklidir. Dövizle Askerlik Hizmetinden Yararlanma Şartları 1. Her ne sebeple olursa olsun yurt içinde geçirilen süreler HARİÇ olmak üzere; a. Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya herhangi bir meslek ya da sanatı icra ederek en az toplam 1095 gün süre ile yabancı ülkede fiilen meslek ve sanatını icra etmek, b. Bir hizmet akdine dayanarak, yabancı ülkede kurulu şirketlere bağlı yabancı bandıralı gemilerde ve yabancı ülkelerde, en az toplam 1095 gün süre ile fiilen gemi adamı olarak çalışmak, c. Bu durumlarını başvuru esnasında ve yükümlülüklerini tamamlayıncaya kadar kaybetmemiş olmak, 2. Dövizle askerlik hizmeti dışında (er veya yedek subay adayı olarak veya başka bir statüde diğer askerlik hizmet statülerinden biri ile yurt içinde fiilen silâh altına alınanlar, yurt içinde fiilen askerlik hizmetine başlamış iken firar edenler, hava değişimi veya izin tecavüzü durumunda bulunanlar) diğer askerlik hizmet şekillerinden biri ile yurt içinde silâh altına alınmamış olmak, 3. Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak için Kanunda gösterilen döviz miktarını, a. 38 yaş sınırı içinde bulunanlar için 5.112 Euro veya karşılığı yabancı ülke parasını 38 yaşını doldurdukları yılın 31 Aralık tarihine kadar ödemek ve başvuru işlemlerini tamamlamak, b. 38 yaş sınırını aşanlar için 7,668 Euro veya karşılığı yabancı ülke parasını başvuru sırasında peşin olarak ödemek ve başvuru işlemlerini tamamlamak, 4. Dövizle askerlik hizmeti kapsamında ödemelerini ve temel eğitimini tamamlayıncaya kadar; a. Yurda kesin dönüş yapmamak, b. Bir takvim yılında (01 Ocak-31 Aralık tarihleri arası) temel askerlik eğitiminde geçen 21 günlük süre hariç olmak üzere toplam olarak altı aydan fazla süre ile yurt içinde bulunmamak, c. Yabancı ülkede oturma veya çalışma iznine sahip olsalar dahi, meslek ve sanatını fiilen yurt içinde icra etmemek, 5. Yükümlülüklerin devamı süresince yabancı ülkedeki statüsünü muhafaza etmek, 6. Temel askerlik eğitimine; a. 38 yaş sınırı içinde başvuranlar için en geç 39 yaşını doldurdukları yılın en son celp döneminde, b. 38 yaş sınırını aşanlar için en geç başvuru işlemini tamamladıkları tarihi takip eden ilk iki celp döneminde başlamak şartları aranır. başvururlar. İşçiler İçin Gerekli Belgeler 1. Bulunduğu yabancı ülkenin resmî makamlarından alınmış toplamı en az üç yıl süreli oturma veya çalışma izin belgesi, 2. Çalıştığı işyerinin işvereni tarafından düzenlenmiş, çalışma tarihlerini ve sürelerini belirten ve fiilen en az toplam 1095 gün süre ile çalışmayı kanıtlayan belge, 3. Herhangi bir işyerinde çalışmayarak işsizlik sigortası alanların, bunu ödeyen makamlardan işsizlik sigortası aldıkları tarih ve süreyi gösterir belge, 4. Malûliyet yardımı alanların bunu ödeyen makamlardan malûliyet yardımı aldıkları tarih ve süreyi gösterir belge, 5. En az toplam 1095 gün süre ile fiilen yabancı ülkede bulunduklarını gösterir umuma mahsus pasaport. http://www.asal.msb.gov.tr/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 dasaaa said: 3x365 gün çalışmayı doldurmak lazım. sadece bu değil, böyle yakalanamn çok kişi var. 3 yıl çalıştıktan sonra 6 ay daha yurtdışında çalışacağını teyit ettirmen (ve o süre daha çalışman) gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 mevzuat Dövizle Askerlik Hizmetinden Yararlanmak Üzere Başvuran Yükümlülerin Dikkat Etmesi Gereken Diğer Hususlar 1. Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar; öngörülen dövizin tamamını ödemeden ve 21 gün süreli temel askerlik eğitimini yapmadan; a. Yurda kesin dönüş yapamazlar, b. Her takvim yılı içinde temel askerlik eğitiminde geçen süre hariç olmak üzere toplam 6 aydan fazla süre ile yurtiçinde bulunamazlar. c. Yabancı ülkede oturma veya çalışma izinleri devam etse dahi, meslek ve sanatlarını yurt içinde icra edemezler. ç. Yabancı ülkelerde resmî görev alamazlar, d. Ücret, maaş veya yolluklarının karşılığı dövizleri yurtiçinden transfer edilemez. 2. Dövizle askerlik hizmeti kapsamında yükümlülükleri devam edenler, durumlarında ve adreslerinde meydana gelen değişiklikleri bir ay içinde askerlik şubelerine ve konsolosluklarına bildirirler. 3. 38 yaşındaki yükümlülerden, sağlık durumunun askerlik yapmasına engel teşkil ettiğini düşündüğü için sağlık durumunu açıklığa kavuşturuncaya kadar öngörülen dövizi ödemek istemeyenler, 38 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar sağlık işlemlerini sonuçlandırmak zorundadırlar. Bunlar, 38 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar sağlık işlemlerini sonuçlandırmadıkları takdirde, daha sonra “Askerliğe Elverişlidir” kararlı rapor almaları halinde, dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak istemeleri durumunda 7.668 Euro veya karşılığı yabancı ülke parası ödemek zorundadırlar. Bu nedenle, bu durumda bulunan ve 38 yaşını doldurduğu yılın sonuna kadar sağlık işlemlerinin sonuçlanmayacağı anlaşılanların, 5.112 Euro veya karşılığı yabancı ülke parasını 38 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar ödeyerek başvuru işlemlerini tamamlamaları uygun bir hal tarzıdır. Bu şekilde 5.112 Euro veya karşılığı yabancı ülke parasını 38 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar ödeyerek başvuru işlemlerini tamamlayanlar, temel askerlik eğitimine başlamadan veya başlamış olsa dahi, tamamlamadan “Askerliğe Elverişli Değildir” kararlı rapor almaları durumunda, ödemiş olduğu dövizi geri alabilmektedirler. 4. Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar, ödemelerini ve temel askerlik eğitimini tamamlayıncaya kadar yurda giriş-çıkışlarında pasaportlarına mutlak surette giriş-çıkış damgası bastırırlar. 5. Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar, yükümlülüklerini tamamlamak kaydıyla, yaş sınırını beklemeden yurda kesin dönüş yapabilirler. 6 ay olayı falan yok yahu. Adam diyoki böyle bir şeye başvurduysan askerliğini yapıp paranı ödeyene kadar üsttekileri yapmak zorundasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 dovizlide askerligi yapmadan yurda kesin donus yapmamak onemli. 6 ay vs tekrar gitmen gerekmiyor diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 ssklı çalışanım demişsin, o zaman kaçma hiç boşuna çünkü kaçamazsın, hatta işinden bile attırıyorlarmış işverene yazı gönderip. En iyisi şubeye git memurla pazarlık yap, 29u doldurduktan sonra 1 sene daha tecil verir son senem okulda dersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Kanunen bir olayi yoksa is verenim boyle bir sebepten atmaz beni orasi yalan olur da SSK'li olmanin tek olayi adamin seni bulacagi yeri bilmesi iste. Yurt disi icin yirtiyorum kaba tarafimi, bakalim olursa pek guzel olur. Rahat degil ama sadece guzel. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Kanunen kaçak gözüküyorsan işyerinin başı belaya girer. O yüzden genelde işyerleri heryıl durum belgesi isterler belaya bulaşmamak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar