Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

jedi dini ve budizm üzerine nerden bilgi alabilirim?

Bone

Öne çıkan mesajlar

öyle din mi olur ya! Al ben de yeni bi din yarattım nukeism hade yoldaşlarım gelin![signature][hline]Ejderha Gibi Uçarım,
Elf Gibi Sokarım(ok bakımından)...

DiaBoLiC, 15 September 2003 21:43 tarihinde demiş ki:
bu cinlerin toplu organizasyonları var bu fotoğrafın internete çıkmasına izin verilir mi???
Sosyal ağlarda paylaş

sahip olduğum çok az bilgiye göre jediism budizmin çok benzeri. insanın içine dönmesini, ruhu ve vücuduyla tek bir birlik olmasını söyler. bunun için de meditasyonu öğütler.

ancak her din nasıl yüzyıllarca insanları sömürmek için kullanılmışsa, aynen budizm gibi jediism de bir din olarak varolmak istediği sürece çarptırılacak. belki de bir felsefe akımı olarak varolsa daha çok kişiye ulaşabilir, daha çok kişi tarafından benimsenebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Jedi dini diye kim soyyldi sana Bone bilmiyorum ama eger böyle bir şey yaratmaya calıştılarsa şaçmalamışlar. Jedilik bir felsefe gibi ortaya konmuştu taa ki bir kaç sene önce Matrixin ortaya konduğu şekilde. Demek ki önümüzdeki yıllarda matrix dini diye bir şey de duyucaz. Neyse konuya dönelim, Jedi felsefesi(kusura bakma ben din diye kabul etmyorum bunu) sonuçta budizm felsefesinden doğmuş bir düşünce yapısıdır. Ordan bir çok imge taşır ama tabii sci-fi ekler ve başka ekler de içerir. Sonuçta tam bir felsefe olmadığından ordan burdan alınma şeyler olduğundan aslında felsefe olarak da görmek mümkün değildir. Budizm bir felsefedir ama geçen yıllar budizmi bir din şeklinde görülmesine neden olmuştur ki aslında sağlam telli bir felsefedir. Jediliği nerden bulabilirsin bilmiyorum ama Budizm sorarsan google' dan eminim ki binlerce kaynak sayfa bulabilirsin. Ama tavsiyem bu konularda yazılmış çok ciddi kitaplar var onları araştırmandır çünkü gerçekten 3-5 ya da10 sayfalık bir şeylerle budizmi anlamak mümkün değildir bayağı derin ve teferuatlı bir felsefedir. Ben çok derinlemesine incelemedim açıkcası 10-20 sayfalık okumalarım var ve açıkcası hiç bir şey bilmiyorum o felsefe ile ilgili diyebilirim. Bu arada sana bir de tavsiyem Tasavvufu da incelemendir. Bu tarz konulara ilgin varsa tasavvuf da çok ilgini çekebilir çünkü bazı noktalarda budizmle ortak noktalar da var. Jediliği da merak etmişsin incele ama eğer gerçekten birileri force push yapmışsa ispatı varsa söyleyin ben de gidip vampir aramaya başlıyayım kendimi vampir yaptırabnilmek için. Eğer force push varsa dünya üzerinde kesin vampir vardır.
Force felsefesi ile ilgili bir kaç ufak şey okumuştum zamanında ve hoş eyler vardı ama dediğim gibi ordan burdan alınıp birleştirilmiş şeylerdi bu force mantığı.
Sosyal ağlarda paylaş

Vallahi mesajlar allak bullak en dikkatimi çeken spaceballs'dan gelen bir replikti: "may the scwartz be with you".

Neyse konuya dönelim.Jedi dini veya felsefes her ne olarak kabul edersiniz bilmiyorum ama bence şuan para ve popularite tuzağı olarak kullanılan birşey.Budizm ise güzel birşey :D

Kaynağa gelince üzgünüm bone aramayı unuttum :D[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elle_iphe, 07 February 2004 02:30 tarihinde demiş ki:
buyrunuz to my school eski din hocamız ethem elibol..
çok çılgınca özetler sana:"bırak bu işleri evladım işin mi yok"

din ve felsefe işlerinden uzak durcaz yani?
peki, kuzu kuzu yaşayalım..[signature][hline]Kenderleme, 01 February 2004 00:29 tarihinde demiş ki:
öyle rezalet yüzsüz vatan haini insanlarız yani biz..
Sosyal ağlarda paylaş

lise'de edebiyat derslerinde tasavvuf hakkında bazı şeyler öğrenmiştik..
ben pek ısınamamıştım o felsefeye..

force push yapıyorlardır, ama force ile değil..
çi, psişik güçler felan konuşulduğunu duymuştum discovery'de.. O tarz şeyler olabilir adamların yaptığı..[signature][hline]Kenderleme, 01 February 2004 00:29 tarihinde demiş ki:
öyle rezalet yüzsüz vatan haini insanlarız yani biz..
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
ben onlarin "biz din degil yasama sekliyiz" diye bir beyanlari vardi saniyordum . din olma iddiasinda bulunmaktan ya da boyle anlasilmaktan ozenle kaciniyorlardi . ya da o gunlerden beri epey yol mu aldilar ? eheh[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

öhh,inanmayın kardeşim abidik kubidik şeylere.[signature][hline]Bu mesajdaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
BabacumMostors, 31 Ağustos 2004 15:32 tarihinde demiş ki:
Kuku peşinden koşmayın ideallerinizin peşindne koşun
(not: kuku bir ideal deildir)
Sosyal ağlarda paylaş

Acikcasi jediism dini hakkinda bir bilgim yok(Tek bildigim eski bir felsefe oldugu yani film dinden etkilenerek cekildi) ama düsündümde sanirim nüfüs cüzdanima dark jedi yazdiracagim(Türkiyede nasil olacaksa o) =P[signature][hline]Cehaiy Djartes(Eclipse)
Master Bounty Hunter

[Bu mesaj Sylian tarafından 13 Eylül 2004 22:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Valla , nerde okumuştum br yerlerda okudum da hatırlamiyorum.
Millet İngilterede dinini jedi diye yazdırıyormuş.[signature][hline]Nemo me impune lacessit.-Karşılığını ödemeden kimse bana zarar veremez.
Utinam tam facile vera invenire possem quam falsa convincere.-Keşke neyin doğru olduğunu da , yanlışı farkettiğim kadar kolay bulabilsem.
Sosyal ağlarda paylaş

jediism bir din değil felsefedir..çok eskiye dayanır ve lucas amcamız bunların ismini karizma ve geçmişlerini etkileyici bulduğu için filme koymuştur..zaten sw evrenindeki çoğu şey gerçek hayattan alınmadır..sci-fi dediğimiz şey zaten gerçek hayatın farklı şekilde yansıtılmasıdır..jediism bir felsefe ve bir yaşam şeklidir.yani sizin içsel huzurunuzu bulmanıza yardımcı olan bir düşünce yapısıdır.isteyen bu yolu takip eder ve yaşamını bu şekilde yönlendirir ama bu onun müslümanlığı bıraktığı anlamına gelmez..ayrıca soruyorum size hangimiz müslümanlığın kurallarına uyuyoruzki?[signature][hline]Apache, 26 Ağustos 2004 00:09 tarihinde demiş ki:
bende akrabalarıma selam gönderiyorum bu thread aracılıglya

[Bu mesaj Gilean tarafından 13 Eylül 2004 23:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...