Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 bi de "yapıldı/asıldı iyi oldu, gerekliydi" diyen arkadaşlara toplu yorum: böyle döşedik boruyu mantığıyla "oldu, iyi oldu" söylemlerine düşürürsek seviyeyi başkaları da döşediklerini düşündükleri tesisatları saymaya başlarlar. bu da bizi olsa olsa kanalizasyon şebekesine götürür. bir de daha hissi birşey: asıldı iyi oldu diyenlerin yakınları doğru gerekçelerle asılsınlar. gerekçe ve şartlar doğru olduğu sürece soğukkanlı kalalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Sufi said: bone şu argümanını anlayamadım: "bu yapılmasaydı dp chp'yi kapatıcaktı. o yüzden dp kapatılıp yöneticileri asıldı" orman kanunu arkadaş, yersen. önce onlar kapatıp chp'yi ipe çekseydi şimdi "astılar iyi oldu gerekliydi" diyor olcaktık... mıdır? o lafı nerde demişim ben, göremedim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Sufi said: bi de "yapıldı/asıldı iyi oldu, gerekliydi" diyen arkadaşlara toplu yorum: böyle döşedik boruyu mantığıyla "oldu, iyi oldu" söylemlerine düşürürsek seviyeyi başkaları da döşediklerini düşündükleri tesisatları saymaya başlarlar. bu da bizi olsa olsa kanalizasyon şebekesine götürür. bir de daha hissi birşey: asıldı iyi oldu diyenlerin yakınları doğru gerekçelerle asılsınlar. gerekçe ve şartlar doğru olduğu sürece soğukkanlı kalalım. "darbe yapıldı iyi oldu" ile "asıldı iyi oldu" farklı mevzular yalnız. hani dp yönetimini beğeniyorsun, chp'nin inançlılara zulm yaptığını düşünüyor olabilirsin felan bunlar başka tartışmalar. ancak dp'nin antidemokratik tavırları var. birkaç yıl boyunca bu tavrını devam ettiriyor. halk rahatsız oluyor. vatan hainliği yaptığı gerekçesiyle asker yönetime el koyuyor ve halk bundan dolayı seviniyor. asılma meselesi ayrı bir mevzu. ikisini birbirinin aynısı gibi göstermek yanlış. 50'li yıllarda vatan hainliğinin cezası idamdı. o yıllardaki yargı sistemi o şekildeydi. bunu açıkladım yazımda ama okumamışsın sanırım. forumda "darbe iyi oldu" diyenlerin çoğu "asıldı iyi oldu" lafına karşı çıktı. eski sayfalara bakarsan görürsün. "asıldığı iyi oldu diyenlerin yakınları asılsın da nasıl bir his olduğunu görsünler. kana kan, dişe diş, intikam!" eğer benim babam gidip pkk'ya katılıp vatandaşlara ateş ederse, ya da benim annem gidip insanların içinde olduğu bir alışveriş merkezini yakıp içindekileri öldürürse, asılsınlar tabii neden asılmayacaklarmış. ancak tabii idam cezası kalktı, artık 50'lerde değiliz sufi. ha bi de şu var, "dp'ye muhalefet ettiyse idam olmayı hakediyor demektir" diye düşünen birisi varsa, onu kendisiyle başbaşa bırakıyorum, kan gözünü bürümüş demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Bone said: ancak tabii idam cezası kalktı, artık 50'lerde değiliz sufi. evet neyse ki bi gürültüye geldi kalktı. son 30 yılda olan en iyi şeylerden biri. "oradaki idamı savunanın yakını aslısın" örneğinde hicvettiğim şey asılma olayı değil asılma karşısında soğukkanlı durabilmeydi. bu soğukkanlılığı eleştirebilmek için malesef ki asılma olayını da örneklemem gerekiyordu. yoksa idam gibi bir vahşeti herhangi bir biçimde onaylamayacağımı defalarca söyledim daha önce. unutmuşsundur görmemişsindir, normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 goldbären said: SeaGle said: Bi insan araba kullanmayı öğrenirken direksiyona oturmak zorunda, acemi de olsa. "Lan bu kaza yapar şimdi pff" diye atarsan o koltuktan sonra "ya öküz vites değiştirmeyi bilmiyor daha" diye düşünemezsin. ÖRNEĞE GEL DOKUNDU TABİ BİRİLERİNE! sdgsdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Sufi said: Bone said: ancak tabii idam cezası kalktı, artık 50'lerde değiliz sufi. evet neyse ki bi gürültüye geldi kalktı. son 30 yılda olan en iyi şeylerden biri. "oradaki idamı savunanın yakını aslısın" örneğinde hicvettiğim şey asılma olayı değil asılma karşısında soğukkanlı durabilmeydi. bu soğukkanlılığı eleştirebilmek için malesef ki asılma olayını da örneklemem gerekiyordu. yoksa idam gibi bir vahşeti herhangi bir biçimde onaylamayacağımı defalarca söyledim daha önce. unutmuşsundur görmemişsindir, normal. apo'nun idamına bile karşı çıkan birisiyim, 27 mayıs'ta adnan menderes olmak üzere diğer kişilerin idamına karşıyım. ancak diyorum ki, geçmiş hakkında konuşurken geçmişteki gerçekleri de hesaba katmak lazım. o dönemde adnan menderes'e yüklenen suçların karşılığı idamdı. mahkemede görülen davanın sonucu idam çıkmıştı. 50'lerde idam şimdiki zamanlara göre çok daha sıradan bir olaydı. gönül isterdi ki idam olmasın. ama düşününce 200-300 yıl öncesinde hırsızların elleri kesilirdi mesela. zaman değişiyor, toplumlar gelişiyor. o zamanki koşulların şimdi de olması gerekmiyor, şimdiki koşulların o zamanlarda olmasını da bekleyemeyiz. yani sonuç olarak, o zamanki koşullara göre idam edilmesi gerekiyordu, o yüzden idam edilmişti. gerekli miydi, hayır. destekliyor muyum, hayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Tartışıldı mı bilmiyorum ama Adnan Menderes'in yanlış hatırlamıyorsam gayri meşru ilişkileri de mahkeme kararlarına yansıtılmıştı idam kararı açıklanırken. Şimdi Adnan Menderes'in yolundan gidiyoruz diyen RTE, diğer yandan kasedi çıkan vekil adaylarına laf sokuyor meydanlarda. Sadece bu örnekten yola çıkarak bile RTE'nin Adnan Menderes'i de bir araç olarak kullandığını bilmenizi isterim. Düşünce yapıları benzer değil Menderes'le Erdoğan'ın. Benzer olan yanları, şu ankine benzer yayın yasakları vs. Bir de tabii her sağ odaklı parti gibi bolca yol yapmaları, ağalık rejimini diri tutarak tek kişiyi ikna ederek tüm köyün oyunu kapatmaları gibi şeyler. Not düşmek gerekirse; ne olursa olsun darbe ve idam kavramlarına karşıyım, ama şu an yanlış hatırlamıyorsam Menderes'in koyduğu oy barajı yüzünden tek parti iktidarları faşist yönetimlere dönüşebiliyor ve mecliste halkın çok büyük çoğunluğu temsil edilmiyor, faşizanlığa dönüşen bu sorunun da çözümü ne yazık ki yok ve asker kendini bir süre sonra çözüm olarak görmeye başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 çobanlar oy vereceğine, direkt çobanlardan biri başbakan olsun bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 @deadwoll Adnan menderes,Turgut Özal,RTE üçü bir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 dağdaki çoban bi çok patiden akıllı. adamı laiklik doyurmuyo anca ayy dinlemi yönetilicezz diyen tikiler laikliğe takmış durumunda ve bu bir gerçek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 üçü de beş para etmez ama üçüne bir demek de siyaset bilmiyorum diye bağırmak biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 dagdaki coban akilli olsaydi hayvanciligin icine eden ak partiye oy vermezdi zaten merak etme et ithal ediliyor lan bu ulkede, mazosist filan olmasi lazim cobanin haftasonu arkadaslarla 3 kilo kuzu sis cevirip mangal yapmak liselile ricin bile gercekti hayal oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 çiftçilere sigortayı kanada birlik partisi getirmedi abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 ciftci =/= coban ciftciye sigortada ayri komedi, taban fiyatin icine et, halci yandaslar kazansin diye ciftcinin belini kir, imf ayagina butun tarim destek politikalarini kaldir ondan sonra sigorta getirdim de oy iste ve bunu yesinler bosuna demiyoruz yoksullugu yonetmek istiyorlar diye, cahilin elinden parasini cekip ac birakiyor, sonra sadaka verip kahraman ilan ediyor kendini, oysa o adam devlet babanin gorevinin zaten bu oldugunu bilse bu olmicak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 SeaGle said: Çetin abiye tek bi sorum var, rejimi ve siyaseti korumak ordunun göreviyse senin görevin nedir? Hayır ordunun görevi değil, sivilin göreviyse niye 2 lafından biri "/summon ordu"? Eğer ordunun göreviyse neden millet meclisi kurulmuş? Ordunun göreviyse sen niye burda senin kafa yapına sahip 3-5 hayalperestin siyasi propagandasını yapmaya devam ediyorsun, git orduya katıl ve ordan gir siyasete? Ya da bunlar senin hayallerinin ürünüyse ne içiyosun? tek bi soru olmadı pardon. Saygısızsın. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Sonra da geleyim yazdıklarına. Sorumu soruyorsun, sorduğun soruya cevap mı veriyorsun? Peki...Ben yine cevap vereyim. Askerin rejimi koruma görevi bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verilmiştir. Anayasa'da da yazar, bunun nedenlerini de Atatürk NUTUK'ta birçok yerde ayrıntılı olarak açıklar.Bunların ayrıntısına girmiyorum sonra rahatsız oluyorsunuz.Çok merak ediyorsanız açar okursunuz. Sorduğun soru yani "askerin göreviyse neden millet meclisi kurulmuş" şaşırtmacalı ve demagojik bir soru. Askerin görevi olan ne? Milleti yönetmek değil. Rejimi korumak. İkisi birbirinden ayrı şeyler. Orduya rejimi koruma görevi vermiş Atatürk, ülkeyi yönetme görevi vermemiş. Dolayısıyla Millet Meclisi'nin kurulması ile ordunun hiçbir ilgisi yok. Dünya üzerinde emperyalizme karşı savaşan ve bunu kazanan ilk millet Türk Milleti'dir. Üstelik Atatürk Avrupa'nın 350-400 sene gerisinde olan bir yıkıntıyı uygar milletler seviyesine çıkarmıştır.Bu DEVRİMlerle olmuştur. ZORLA olmuştur. HALKA RAĞMEN olmuştur. HALKA RAĞMEN olduğu için ve bu devrimler halk tarafından yeterince SİNDİRİLEMEDİĞİ ve BENİMSENEMEDİĞİ için bugün bizi AKP yönetiyor. İşte Atatürk halkın cehaletini ve vurdumduymazlığını kullanacak hain kontenjanını göz önüne alarak hem devletin yönetim sistemini laik cumhuriyet olarak belirlemiştir ve hem de bu rejimin değiştirilmesine kalkışılırsa ordunun doğrudan REJİMİ KORUMA GÖREVİ olduğunu anayasamıza yazmıştır. Şimdi ben sana ve senin aracılığınla buradaki senin gibi düşünenlere sorayım. Ben kendi görüşlerimi yazdığımda bundan rahatsız olup "bize akıl verme, yaşın büyük diye sen kendini ne sanıyorsun, sen bize akıl veremezsin,vs." diyen sen ve senin gibilersiniz. Peki hal böyle iken neye güvenerek, hangi cesaretle, neleri görmüş-geçirmiş-tecrübe etmiş olarak 3-5 hayalperestin siyasi propagandasını yapmakla suçluyorsun beni? Üstelik diyelim ki böyşle, yahu şu yazdıklarını bile güya demokrasi adına yazıyorsun bana, bu nasıl demokratlık, bu nasıl düşünce özgürlüğü? Ben senin gibi-sizin gibi düşünmek zorundamıyım? Üstelik o hayalperest dediğin adamlar bu ülkeyi seven insanlar. Sen ve senin gibilerin çoğu zaman yaptığınız gibi bir takım şeylerden kolay vazgeçebilecek insanlar değil. Ömürleri boyunca bedel ödemiş ve hala da bedel ödemeye devam eden insanlar. Gayet açık: Eğer bu forum alanının benim gibi bir adamın bu foruma üye olamayacağına dair bir kuralı yoksa bu forumda yazmaya devam edeceğim. Yazdığım şeyler tamamen konular hakkında ki kendi görüşlerimi içerdi-içeriyor-içerecek. Hiç kimseye kendi görüşlerimin doğru olduğunu empoze etmek gibi bir derdim olmadı-olmuyor-olmayacak. Ama neticede elbette kendi dünya görüşümü yazacağım burada, benimle akılları sıra ta..k geçen forum üyelerinin hoşuna gitsin diye soytarılık yapmam beklenmesin. Bundan sonra da Seagle ve senin gibi arkadaşlar, mümkün olduğu kadar bana bir şey yazmayın. Ben de size yazmayayım. Çünkü saygınız yok, seviyesizliği DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ sanıyorsunuz. Yazdığım şeyler işinize gelmediğinde insan gibi tepkilerle ifade etmek yerine genelde hakaret yolunu seçiyorsunuz ya da hiç yapmadığım şeyleri yapmışım gibi yazıyorsunuz. Bir de koro halinde benim hakkımda birinizin yazdıklarını doğruymuş gibi kabul edip bana sallayıp duruyorsunuz. BEN, BENİMLE YAZIŞMAKTAN, SOHBET ETMEKTEN ZEVK ALAN VE BENİMDE YAZIŞMAKTAN, SOHBET ETMEKTEN ZEVK ALDIĞIM ARKADAŞLARLA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM. Benden uzak durun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Ay üzülürüm şimdi =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Napolyonn said: dağdaki çoban bi çok patiden akıllı. adamı laiklik doyurmuyo anca ayy dinlemi yönetilicezz diyen tikiler laikliğe takmış durumunda ve bu bir gerçek. hahaha bu ne abi hala bu adama cevap yazıyorsunuz sizde enteresansınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HighSelf Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 bi toplumdaki ruhsal, bedensel ve zihinsel sağlık siyasetteki başarıyla ters orantılıdır. bizim toplum atatürkün orduyla yaptığı devrimden beri bu konularda tam yükselişe geçmişken grafiği aşa çekmeye başladı. bu da manipülasyona ve amerikaya olan bağımlılığımıza ulaştı. devrimi orduyla yapabilmek için bilinçli bi lider gerek ama toplum o kadar geriledi ki bu saatten sonra bizi ne mhp, ne chp ne de başka herhangi bi parti kurtaramaz. sadece bilinçlendirme kampanyaları ve eğitim kurtarır. ne ordu kurtarır, ne siyaset edit: anca burda ve kahvelerde yapıldığı gibi birbirine laf atıp gururunu okşayan ego mastürbasyoncuları dolaşır etrafta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HighSelf Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 hamsilipilav said: Napolyonn said: dağdaki çoban bi çok patiden akıllı. adamı laiklik doyurmuyo anca ayy dinlemi yönetilicezz diyen tikiler laikliğe takmış durumunda ve bu bir gerçek. hahaha bu ne abi hala bu adama cevap yazıyorsunuz sizde enteresansınız napolyon haklı, bin dindar biri değilim, dinlerin verdiği mesajı alabilen ve bilimsel biriyim ve dağdaki çobanla neyin tartışmasına girersen gir dağdaki çoban seni donunda sallar hamsilipilav eski bi ingiliz filminde kral gidip dağdaki çobana yolu açmasını, ordunun geçeceğini söyler. çoban "burası bizim evimiz ne kralı" tarzında cahilce zannedilen sorular sorar. çoban kendini kral zannedenle eşit şartlarda yaşadığını farkındadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Napolyonn said: dağdaki çoban bi çok patiden akıllı. adamı laiklik doyurmuyo anca ayy dinlemi yönetilicezz diyen tikiler laikliğe takmış durumunda ve bu bir gerçek. Viktor said: dagdaki coban akilli olsaydi hayvanciligin icine eden ak partiye oy vermezdi zaten merak etme et ithal ediliyor lan bu ulkede, mazosist filan olmasi lazim cobanin haftasonu arkadaslarla 3 kilo kuzu sis cevirip mangal yapmak liselile ricin bile gercekti hayal oldu lol ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 HAHAHHAAH Napolyonn var :D... cerezim nerde benim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 SeaGle said: Çetin abiye tek bi sorum var, rejimi ve siyaseti korumak ordunun göreviyse senin görevin nedir? Hayır ordunun görevi değil, sivilin göreviyse niye 2 lafından biri "/summon ordu"? Eğer ordunun göreviyse neden millet meclisi kurulmuş? Ordunun göreviyse sen niye burda senin kafa yapına sahip 3-5 hayalperestin siyasi propagandasını yapmaya devam ediyorsun, git orduya katıl ve ordan gir siyasete? Ya da bunlar senin hayallerinin ürünüyse ne içiyosun? tek bi soru olmadı pardon. off senin kafan bayaa karışmış hemşerim. Rejimi korumak ordunun görevi(bknz Anayasa).Ülkeyi yönetmek millet meclisinin görevi(gene anayasa) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Dağdaki çoban ile denmek istenen yani eğitimsiz neyin ne olduğundan bir haber adam. Aslında şöyle diyelim cahil adam. Aysu kayacı dağdaki çoban ile oyum bir mi derken haklı aslında. Dile getiriş biçimi yanlış oldu. Eğitimsiz cahil adamla benim oyum bir olmamalı demeliydi gerçi kendisi ne derece yetkin bir insan oda ayrı. Yani aslında şöyle denmeli cahil, neyin ne olduğundan, demokrasinin ne olduğundan,işlerin nasıl yürüdüğünden bir haber birinin ile okumuş eğitimli tabi eğitim burda birşey ifade etmiyor eğitimli okumuş adam tanımı yine burda bir ideali temsil ediyor nitekim okumuş eğitin almış adam illaki cahil değidir diye bir çıkarımada varamayız. Tıp eğitimi alan bir adama teknik bilgi verilir yada bir mühendise bu adamlar gerçekden cahil değilmidir orasıda ayrı. Görüyoruz ki tanımları bile yaparken dikkatli olmak zorundayız, çünkü bambaşka yerlere çekilebilir. cahil insan nedir, cahil olmayan kimdir vs çok muallakda kavramlar. Yeniden tanımlarsak, cahil adam= Demokrasinin ne olduğundan bir haber, anayasal haklarından bir haber, devletin ne olduğundna bir haber, o tek oyunun ne kadar değerli olduğundan bir haber, seçtiği adamların kendinden bir farkının olmaıdğından bir haber adam. Cahil olmayan adamda bu bağlamda tersi diyebiliriz. Yani sözkonusu demokratik cumhuriyet ile yönetilen bir devletde oy kullanma ise. Bu yönetime katılma veya katılacakları sçeerken iradesini gösteririken cahil adam ile cahil olmayan adam kıstasımız bu. Bu bağlamda bir musluk tamircisi ile aslında tıp eğitimi almış yada müdendis olmuş kimse arasında pek fark olamaycağını söyleyebiliriz. Kişiler tabi kendi çabaları ile kendilerini geliştirmemişlerse. Bir tıpçının yada mühendisin tabi kendilerini geliştirme şansları daha fazladır orası ayrı. Görüyoruz ki eğitim alında teknik bilgi aktarılmakdan daha öte birşey değil, cehaleti alma konusunda pek işlevi yok. Uuzn lafı kısası demokrasi ancak demokrasi bilincine sahip insanlar için iyi bir yönetim biçimi, gerisi hava civa. Manipüle edilecek adam ile benim oyum birse orada bir hata var. Çoğunluğun iradesi de her zaman doğru değil ve ortak iyiyi hedeflemez, kaldıki çoğunluğun tercihi gerçekde kendi iradeleri değil. Dediklerimin doğruluğuna tek bir örnek verebilirim alın işte Türkiye. Neymiş o halde demokrasi aslında kötü bize gelmez, bu ülkeye zarar veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 İthal etin amacı rekabet yaratıp yerli etlerin fiyatını düşürttürmek. Et üreticileri at koşturuyorlardı maşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Adnan Menderesin asılması olayı ise, kendini cahil sürüsüne seçtiren adam ve cahile oynayan adamın akıbeti böyle olur işte. Ben bu insanlara odunu aday göstersem seçtiririm diyen biri zaten kapasitesini ortaya koyuyor bence. Bence yanlış elbet asılmamalıydı ha ama tam oalrak vakıf değilim o mevzulara ama yönetimi süresünce bu ülke insanın geleceği ile ilgili kasıtlı olarak kendine çıkar sağladıysa asılması lazım. Dİğer tüm idarecilerin asılması gerektiği gibi. Ayrıca adnan menderese oy veren gürühun tribün mantığı ile harekete ettiğinide söyeleyebiliriz, çoğunluk ona oy veriyor seçiyor adamı kendi iradeleri ile. Ama ordu darbe yapıp o adamı inidirnce nedense o çoğunluk ülkenin altını üstüne getirme hakkına sahipken getirmiyorlar ve susuyorlar. Sorun bu işte demokrasi bilinci yok bizde, bize gelmez demokrasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar