Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çog önemli vize sorusu

roket adam

Öne çıkan mesajlar

selam gençler
bilgiler:
şimdi şöyle ki,
erasmus yaparken uzattığım "erasmus için oturma izni"m var. 30 haziran tarihine kadar.
ben onunla staj da yapıyorum, 90 güne kadar çalışma serbestmiş.
bugün vize uzatma daire başkanlığı ltd şti'ne gittim, orada randevu veren karı dedi ki öğrenciliğin bitmiş senin, e isteğe bağlı staj olduğundan çalışma izni de veremeyiz, büyük ihtimal senin vize uzatma yattara olacak.
verdiği randevu tarihi 30 haziran, 16:30
vizenin bitiş tarihi: 30 haziran

soru:
16:30'da gidip, vize alamazsam, ülkeyi gece yarısına kadar terk etmek zorunda mı kalacağım?
arada bir "tampon" süre verecekler mi 2 gün süreniz var diye?
olur da o gün çıkmazsam başıma ne gelebilir?

randevu veren kazuletin işgüzarlığı da olabilir, benim kuruntum da, ama her zaman en kötü ihtimale göre hareket etmek zorundayım malum. buna farklı bir katakulli ile cevap vereceğim muhtemelen ama ne olur ne olmaz bilmem lazım. teşku.
Sosyal ağlarda paylaş

Süren bitip de ülkeden çıkmazsan polis götürmez tabi, çıkışta damgalanırsın sadece. Biraz niye böyle oldu muhabbeti olur. Bir kaç günden çok ciddi bir sorun yaşamazsın. Ama istimal ettiğini düşünürlerse belirli bir süreliğine vize alamıyorsun o ülkeden. Schengen ülkesiyse başka ülkeden Schengen alabilirsin, aldığın ceza onu etkilemiyor. Ama böyle bir durum yaşamış olman ileride alcağın tüm vizelerde sana dert olur. Muhtemel aynı durum tekrarı yüzünden vize vermeyen yerler olur, ya da canını çok sıkarlar gereksiz yere.

Ne tür bi staj yapıyorsun? Çok ağır bir iş değilse, ülkeye de bağlı olarak, çalışma izni almadan da yapabilirsin o işi. Sıkıntı olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte o riske giremem. Ülke almanya, zaten uçaklar boş beleş adamlarla dolup taşıyor. Şimdiye kadar olaysız bir check-in görmedim o derece. Staj için çalışma izni gerekiyor maalesef. Onu geçtim, gerekmese bile "bana oturma izni verin" diyemiyorum şu an çünkü niye diyorlar haklı olarak :) (Kadının dediğine göre tabii)
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

selam gençler
bilgiler:
şimdi şöyle ki,
erasmus yaparken uzattığım "erasmus için oturma izni"m var. 30 haziran tarihine kadar.
bugün vize uzatma daire başkanlığı ltd şti'ne gittim, orada randevu veren karı dedi ki öğrenciliğin bitmiş senin, e isteğe bağlı staj olduğundan çalışma izni de veremeyiz, büyük ihtimal senin vize uzatma yattara olacak.

soru:
16:30'da gidip, vize alamazsam, ülkeyi gece yarısına kadar terk etmek zorunda mı kalacağım?

randevu veren kazuletin işgüzarlığı da olabilir, benim kuruntum da, ama her zaman en kötü ihtimale göre hareket etmek zorundayım malum. buna farklı bir katakulli ile cevap vereceğim muhtemelen ama ne olur ne olmaz bilmem lazım. teşku.

Dışarı çıkarken 3-5 gün, 1 hafta, 10 gün falan vizenin dolmasından sonra çıkman sorun yaratmaz. Tipin ofsayt değilse, herhangi bir sabıkan yoksa tabi...Bulunduğun ülkede devletle alakan yoksa, bir suça karışmayacağına eminsen de istediğin kadar kal. Çıkarken en fazla sorgularlar, sonra da sınırdışı ederler...

Özet: Bir şeycik olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

"roket adam" said:

selam gençler
bilgiler:
şimdi şöyle ki,

soru:

Dışarı çıkarken 3-5 gün, 1 hafta, 10 gün falan vizenin dolmasından sonra çıkman sorun yaratmaz. Tipin ofsayt değilse, herhangi bir sabıkan yoksa tabi...Bulunduğun ülkede devletle alakan yoksa, bir suça karışmayacağına eminsen de istediğin kadar kal. Çıkarken en fazla sorgularlar, sonra da sınırdışı ederler...

Özet: Bir şeycik olmaz.

çıkarken ceza ödetiyorlar birde
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

çıkış damgası basılıyor vizeye & çıkışta da pasaport kontrolü yapılıyor. kardeş sen kaçaksın deyip fişlediler miydi bi daha schengen bölgesine giremen, yalnız ve güzel ülkeme dönmek zorunda kalanzi.

lan microsoft bana atar yaptigi zaman, kardes senden cacik olmaz kapa dukkani git fln diyodun bak simdi osuruktan bi olay icin tireyerek topak aciyosun :D

olmaz bisi takma rahat ol :)
Sosyal ağlarda paylaş

Verdigi randevu tarihi ile ilgili elinde yazili bir kagit vs varsa 1-2 günden birsey olmaz. Sonucta randevunun amaci vizenin olasi uzatilabilmesi. Ülkeyi terkederken sorcaklar zaten niye geciktin diye. Eger gecerli bir sebep söyleyemezsen tüm schengen ülkeleri icin gecerli kisa süreli vize yasagi alirsin.
Yaz sezonu sonucta, randevudan ne sonuc cikacagini bilemeden gidip önceden bilet alma lüksün yok ve o tarihtede 1-2 gün icinde ucaklarda yer bulman da zor. Elinde o randevu ile ilgili yazili birsey yoksa bile gidince senin o tarihte orda olduguna dair yazi iste.
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

"roket adam" said:

çıkış damgası basılıyor vizeye & çıkışta da pasaport kontrolü yapılıyor. kardeş sen kaçaksın deyip fişlediler miydi bi daha schengen bölgesine giremen, yalnız ve güzel ülkeme dönmek zorunda kalanzi.

lan microsoft bana atar yaptigi zaman, kardes senden cacik olmaz kapa dukkani git fln diyodun bak simdi osuruktan bi olay icin tireyerek topak aciyosun :D
olmaz bisi takma rahat ol :)

seninki gibi bi olay başıma geldi önceden tecrübeliyim o konuda
ama hiç vizem bitmedi avrupada ilk defa oluyo sdf

teşekkür edeerim tavsiyeler için. konsolosluktakiler içi geçmiş sallamayan insanlar genelde, ben direkt alman yabancılar şubesine falan şey edeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...