Ezio Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2011 Seve seve terkederim ardıma bakmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 abi ömrüm boyunca homesick olmadım ya. kassam da olmam heralde. olanaları da anlamam. i got nothing to lose baby. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Saeros said: cetintas said: Senin dediklerin olmamış olanlar Nil. Ben bunu becerebilen çok Türk gördüm Nil. gerilim bende gerilmedim desem yalan olur okurken soguk soguk terler doktum vucudumun cesitli noktalarindan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yinebanlandik Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 valla imkanım olunca gideceğim, istanbulda yaşıyorum, sokağa çıktığımda, semtine ve saatine göre, etraftaki tipler hırlı mı hırsız mı nedir diye gerinmekten, milletin dedikodusundan, başkasının işine karışmasından, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasından, toplu taşımanın rezilliğinden, trafikteki insanların saygısızlığından, insanların insanlara saygısızlığından, herkesin çalıp çırpıp kolay yoldan zengin olma hevesinden, bir yerlere gelmek için birilerinin bir taraflarını yalayanlardan, sonra bu insanların burnunun kalkmasından, gündeminden, yasalarından, politikasından, bıktım arkadaş. ha güzel şeyler var mı, elbette var, ama bunlar beni burada tutmaya yetmiyor. vatan sevgisi, milliyetçilik diye bir şey de yok arkadaş. neyini seveceğim allah aşkına türk olmanın? burada doğmuşuz işte o kadar. yurtdışında yaşanan zorluklar ve özellikle hala avrupada yaygın olan milliyetçilik, bizim için zorluk çıkartıyor. ancak şu da var, bizim buradan kaçma sebebimizle, onların türkleri hor görme sebebi aslında aynı şeyler(develerle mi ulaşım yapıyorsunuz diyenleri hariç tutuyorum tabi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yinebanlandik Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 aquila said: libyalibyada hala demolition truck var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 gidemem diyodumda 6 ay almanyada yasadiktan sona sunu farkettim inglizce anadil olsa acimam kalirim ya almanyada tek sorun herkes almanca konusuyo yane norvec isvec felanda olur herkeisn inglizce bilmesi yeterli yazin 1 ay doner bogazda raki modada nargile icerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Kafasi calisan ve yaptigi iste iyi olan birisi dil bilgisi cok iyi olmasa bile kral gibi yasayabilir yurt disinda. Hamleleri iyi yapmaniz gerek. Gideceginiz ulkeyi iyi secip sosyal haklar acisindan Turkiye'den iyi bir yere gidin. Geri donmem moduna da girmeyin. Dunyanin her yeri guzel, yasamasini bilene.. Think outside the box! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 terkettim dönmeyide düsünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Yalnz said: İmkansız değil tabi. Ama oh götü kurtardım, faşizmden kaçtım, bok olmuş sosyal yaşantıdan kurtuldum diyemiyeceksiniz hiç bir zaman. En ufak bir Türkçe müzik tınısı duyduğunuzda hatıralarınız gelecek gözünüze, en ufak siyasi gerilimde aileniz aklınıza gelecek, tarihiniz aklınıza gelicek. Acayip ve çok ilginç bir şekilde Türkiye'deyken tiksintiyle baktığınız şeyleri arar olacaksınız. Türkiye'de saldırdığınız şeyi orada bir bakacaksınız savunuyorsunuz. Böyle garip bir şey. İşte o an insan anlıyor götü kurtarmanın insanın kendisiyle bitmediğini. En ufak bir Türkçe müzik tınısı duyduğumda uzaklaşıyorum ordan. Hayatımda hiç Türkçe müzik çalan bir mekana ayak basmadım. Tek dinlediğim Barış Manço'dur. 1.5 yıl ingiltere'de yaşadım, bir kere bile birşeyleri arar olmadım. Türkiye'de saldırdığım şeyleride savunmam, doğru neyse onu kabul ederim. Yani yazdıkların senin kişisel düşüncelerin, herkes öyle değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Çok çok fazla arkadaşım abd ve almanya ağırlıkta olarak dünyaya dağılmış halde. Kanadada olanı da var, Hollandada olanı da, Avustralyada Japonyada olanı da. Yurtdışında uzun süre kalan Türk'lerde benim gördüğüm 3 ana ihtimalden biri oluyor. 1- Asimilasyon: Zaten TR'de de modern, rahat falan takılan, maddi açıdan falan da çok problemi olmayan kişi orada iyice rahat oluyor, aralarına karışıyor. Özellikle ABD falan gibi "mozaik" ülkelere gidenler rahatça arada kaynıyor. Bir süre sonra yaşam tarzından günlük diyaloglara onu benimsiyorlar, daha sonra Türkiye'ye dönüş ya da ziyarette adaptasyon sorunu yaşıyorlar. Ama uzun sürede tekrar alışıyorlar. Bunlar genelde yurtdışında en başarılı olup rahat yükselenler oluyor haliyle. 2- Dine ve milliyetçiliğe dönüş: Sanırım orada uzun süre yaşarken asimile olmaktan korkmanın, ülkeye dair tutunacak bir dal aramanın sonucu bu. Bir şekilde asimilasyona karşı önlem için kalkanları açıp bu iki ana damardan birine iyice bağlanıyor, tüm yaşamı değişiyor. Hardcore ateist-komunist gidip yobaz olanı, müslüman öğrenci derneği başkanı yapıp 1 metre sakal uzatanı da gördüm, burada gayet rahat kulakta küpe uzun bonus saç falan rahat takılırken orada milliyetçiye bağlayıp vücuduna tüm üst tarafı kaplayacak şekilde ay-yıldız dövmesi yaptıranı da. 3- Kültür şokuyla arada kalanlar: En güzel örneği alamancılar. Orada geniş bir kitle, aile halinde gidip kendi içleridne kapalı kutu yaşayıp dışarıya soğuk takılıyor, ama o kendi içindeki tavırlar da zamanla değişiyor Türkiye gibi olmuyor, böyle orada arada kalmış garip bir kültür oluşuyor. "Almanyada yabancı, Türkiyede almancı" diye dert yanarlar ya o hesap. Bunun dışında hiçbir şey olmadan devam edeni de var. Ama sayıca daha azınlıkta bunlar. Bana sorarsanız şu an için keyfim yerinde, ama her an bir ayağı dışarıda tutacak şekilde hazırlıklı bekliyorum. Burada bir tatsızlık çıkarsa (ülke yönetiminden tut kişisel hedeflerime kadar herhangi bir konuda) gidebilirim, kendimi ona hazırlayıp orada rahat edecek ve istenen bir çalışan olacak şekilde geliştiriyorum. Şimdiden aldığım teklifler de var, ama dediğim gibi şu an için rahatım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Yazdıklarımı doğrulayan mesajlar ardı ardına yağmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Yurt dışında tutunmak konusuda kişinin kabiliyetinde bitiyor. Mesela Londra'ya geldiğimde beni aldılar bir Türk berberine götürdüler. Berber dükkanına bir girdim sanki beşiktaşta bir dükkana girmiş gibi oldum anında. Dizayn tamamen aynı, florasan lambalar, TV'de trt1 var. Adamla sohbet ettik haliyle, 3 yıldır orda yaşadığını ama mutsuz olduğunu, geri dönmeyi planladığını falan söyledi. Sonra geçen dialog şu: Ben - Peki Hyde Park'a gittin mi hiç? - Hayır. - Richmond'a, Amersham'a falan gittin mi, tren'e atlayıp Cambridge'e yada oraya buraya gittin mi? -hayır E bu adam tabiki memnun kalmaz yerinden. Hadi adamı geçtim, benim orda okuyan lise arkadaşım bile Hyde Park'a hiç gitmemiş orda olduğu sürece. Yani oha. Ama kimisi var ki tamamen ingiliz gibi yaşıyor orda. Onlar uyum sağlıyor, onlar dışlanmıyor, onlar kendini yanlız hissetmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 adapte olmak geride kalan herşeyi unutmak anahtar olay. Fena adapte oluyorum, hatta tr de kullandığım telefon numaralarını bıle unutuorm o derece. Bi ailem kalıyor geriden gelen. Ama yinede vazgeçemiorm abi ben çünkü burası benim çölüğüm B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 cetintas said: vaniLLe said: yurtdisinda yasayabilen türk milli özelliklerini kaybetmiyor, patch geliyor onlara, gurbetci ismi altinda aniliyorlar. bulundugu ülkeye hic bi sekilde uyum saglayamiyor zaten sirf bu yüzden, o yüzden avrupadaki ülkelerin cogundaki gündem ENTEGRASYON! nasi cözüm bulucaz buna diye yirtiniyor adamlar. Senin dediklerin olmamış olanlar Nil. Ben bunu becerebilen çok Türk gördüm Nil.Onların hepsi gayet entegre ve gayet olmuşlar. Evet Cetintas. valla ben almanci degilim, ama alman gibi de degilim. almanyada yasayan bi türk gibiyim. yeri gelince almanlara da uyum sagliyorum, almancilara da. Cetintas. en iyi uyumu da onlar sagliyo sanirim. türklerle türk gibi, almanlarla da alman gibi olabilenler. yani uyum yetenegi olan adaptive ve flexible olanlar. (ben yapabiliyom diye demiyom yaani sirf) kendi kültüründen arinmana, asimile olmana gerek yok illa yani adapte olabilmek icin. Cetintas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Şu soruya hayır demenin dil bilmemekten başka sebebi olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 HAHAHAHAHAS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 kes lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 sizin ulkenizde yasamaktan vazgectim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 vaniLLe said: Evet Cetintas. valla ben almanci degilim, ama alman gibi de degilim. almanyada yasayan bi türk gibiyim. yeri gelince almanlara da uyum sagliyorum, almancilara da. Cetintas. en iyi uyumu da onlar sagliyo sanirim. türklerle türk gibi, almanlarla da alman gibi olabilenler. yani uyum yetenegi olan adaptive ve flexible olanlar. (ben yapabiliyom diye demiyom yaani sirf) kendi kültüründen arinmana, asimile olmana gerek yok illa yani adapte olabilmek icin. Cetintas. :) Sen de alemsin ya. İki kez Nil yazmışım ama bir kasıt falan yok. Yanlış anlama varsa düzelteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Abi imkansız zaten seninki. Biriniz İstanbul'da öteki Frankfurt'ta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2011 ????anlamadım pekaziz??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 7 soru işareti pawa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Her gelen hükümet insanları kendi istedikleri gibi yaşamaya zorlayıp demokrasi diyorsa, sene 2011 hala aşırı milliyetçilik dincilik varsa, kimsenin kimseye tahammülü kalmamışsa, fırsatı bulan sırıngayla bir taraftan kan alıyorsa, insanlar futbol takımı tutar gibi parti tutuyorsa, 5 yaşında çocuğa türban takılıp bilinç altı din ve ideolojilerle allak bulak ediliyorsa, bu çocuk üniversitede bile bu piskolojiyle sokaklarda yumruklaşıyorsa, ülke kafayı sıyırmışsa, cevap; Evet. Öbür türlü insanın büyüdüğü ülke gibisi yoktur. Ama farketmez nerde yaşadığın yeterki birbirine tahammülü olan insanlardan oluşan saçma sapan sebeplerden kafayı sıyırıp birbirinden nefret eden bir ülke olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 cetintas said: vaniLLe said: Evet Cetintas. valla ben almanci degilim, ama alman gibi de degilim. almanyada yasayan bi türk gibiyim. yeri gelince almanlara da uyum sagliyorum, almancilara da. Cetintas. en iyi uyumu da onlar sagliyo sanirim. türklerle türk gibi, almanlarla da alman gibi olabilenler. yani uyum yetenegi olan adaptive ve flexible olanlar. (ben yapabiliyom diye demiyom yaani sirf) kendi kültüründen arinmana, asimile olmana gerek yok illa yani adapte olabilmek icin. Cetintas. :) Sen de alemsin ya. İki kez Nil yazmışım ama bir kasıt falan yok. Yanlış anlama varsa düzelteyim. yok yau ne yanlis anlamasi takiliyorum ^^ Saeros yazmasa bir kac post önce farketmeyecektim bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 pekaziz said: Abi imkansız zaten seninki. Biriniz İstanbul'da öteki Frankfurt'ta. huop alo. iki dakka adam olun ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar