Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Baggio said: GERGE said: Pati bu işten anlamıyor bence. %3 ya da %5 olursa ülke istikrarsızlıktan, çok seslilikten gider. O barajın bir işlevi var. Avrupada böyle demek ise cahilliğin daniskası. %10'ken bile meclise 5 parti girdiği, hükümet kurulamadığı günleri unuttunuz mu? 65'den bu yana istatistiklere baktım şimdi, en uygun rakam %7. %3 yaparsanız herbirinden 50 milletvekili ile 10 parti nah işletir yasamayı. Düşünün biraz, sonra konuşun. Hele bir de kalksın diyenler yok mu... "ÇÖPE GİDEN OY DİYEN DEMOKRASİDEN ANLAMIYORDUR" diyenler şimdi neredeler? Meclise girme barajı ile hükümet kurma barajı farklı şeyler. Ben de %3 dedim ama hadi %5 olsun, ötesi fazla. Koskoca ülkenin %5 insanı bir görüşteyse, en azından temsil edilmeye hakları vardır. Çöpe giden oy oranıyla bunun ilgisi yok ama. Ordaki argümanım partilerin yavaş yavaş geliştiydi. Bir gün %3 al, sonrakinde %5 alır, artar böyle. EN baştan insanlar oy çöpe gidiyor diye oy vermezse ama asla bir yere gelemez. Türkiye gibi çok fazla partinin olduğu bir ülkede yasamanın düzgün işlemesi için bir baraj olması gerektiğine inanıyorum ben hâlâ, faşistlikle ilgisi yok bunun. Pratiklik sadece. Neyse, derdimi anlattım, sınav dönemim bitsin, uzunca tartışırız isterseniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 pratilik diyip gecmekde ayıp bıraz. etkilerini görmeklazım tercih ettiğin şeyin. mecliste 3 parti var işte, 10 tane olsa ne güzel olur aksine. %10 secim barajı ne demek yahu. 7 milyon insanın dediğinin hükmü yokmudur yanı. komik dğeilmi bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 5 iyidir.(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 turkiyede mecliste 10 parti olsa, meclisten karar cikmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 çıkınca da pek hayırlı olmuyo. çıkmaması daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freedoom Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 %3 en iyisidir. İstikrarsızlık bıdı bıdı söylemleri boştur. %1 bile olabilmelidir, ancak bu söylemlerin olması henüz demokrasiyi sindiremediğimizi düşündürüyor bana klasik bir söz olarak. Bu sindirim meselesi yüzünden %3 yeterli ve güzel bir oran olacaktır. Ayrıca istikrar kimin istikrarı, ülkenin yarısından azının verdiği oy ile tamamını yönetebilmek ise paha biçilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 e cıkan karar bir kesim bi şekilde adam oy topladıda istediğini yapıyo gibiyse cıkmasın zaten karar falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 %15 rulazzzz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 bu kadar yuksek secim barajin olur da insanlara soz hakki vermezsen tabi demokrasiyi sindiremezsin. gercek anlamda cok partili sisteme gecilecek, halkin yarisi degil de %80'i mecliste temsil edilecek ki siyasetciler de uzlasmayi ogrensin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tokasra Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 %5 iyidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 ahah fatih altayli simdi soyle dedi, 11 parti gelip hepsi 9% alsa nolcak, hani olasi olmadigi icin kimse dusunmemistir de, harbiden noluyo oyle olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 öyle bişi olsa her biri 50 vekille girer işte meclise problem? dsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 aquila said: ahah fatih altayli simdi soyle dedi, 11 parti gelip hepsi 9% alsa nolcak, hani olasi olmadigi icin kimse dusunmemistir de, harbiden noluyo oyle olsa. asıl biri %11 olursa nolcak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 %99 olsun hiçbir zaman meclis kurulamasın zaten farkını anlıyamaz halk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 giremezler ki, baraj 10%. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 azınlıklara karşı değil de gerizekalılara karşı bi baraj lazım yoksa bütün tüccarlar soluğu mecliste alır herhalde bunun için %1-3 makul belki %5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Aga %40 yapsan bile giriyo gerizekalılar meclise. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Ardeth said: azınlıklara karşı değil de gerizekalılara karşı bi baraj lazım yoksa bütün tüccarlar soluğu mecliste alır herhalde bunun için %1-3 makul belki %5 iq 3 basamaklı olmalı bi kere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 vertical leapi 60 cmden az olan giremesin meclise. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2011 Çok seküler bi meclisimiz olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 xaty said: Ardeth said: azınlıklara karşı değil de gerizekalılara karşı bi baraj lazım yoksa bütün tüccarlar soluğu mecliste alır herhalde bunun için %1-3 makul belki %5 iq 3 basamaklı olmalı bi kere abi dedim ya bizde vekil olmak icin bi standart yok yani. memleketteki en yagli ise aday oluyorsun ve bunun icin sadece ilkokul mezunu olman yeterli. hani avrupa ulkelerinde durum nasildir tam bilmiyorum da bizde seviye fena. copculuk icin bile lise dip... vekillerin kalitesi arttikca onun orantili bicimde baraji %3 civarina dusurmek ilerleyen yillar icin bi amac olabilir mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar