Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gazoz


Chemical

Öne çıkan mesajlar

gazoz içen kaldı mı ya
babam alıyordu bi ara eve bilmem kaç litrelik kocaman olan, uludağ, çamlıca falan
lan ne kadar lüzumsuz bi içecek.
şekerli sodalı su.
gazı kaçınca, sadece şekerli suya dönüşüyor
bildiğin şekerli su lan
ananemlerde kalırken eskiden evde gazoz, abur cubur olmazdı, 1 küp şekeri suya karıştırır içirirlerdi, aynı lan işte bi farkı yok.

o değil de, zilyon tane güzel yemeğimiz, garip garip tatlılarımız varken, besin ürünlerini en primitiv olarak tüketip bunu kültür haline getirmiş bi millet olmamız garip değil mi lan, türk kahvesi suda kaynatılmış ezilmiş kahve, en bilinen tatlılarımız su un ve üstüne şeker eritilmiş daha fazla su, kızartmalarımız bu tatlıların yağda kızartılması falan, kebab etli yemeklerde, güneydoğu anadolu yemeklerinde çok enteresan tadlar, karışımlar var halbuki, çiyaya giden görmüştür.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dönerin hazırlanma kısmı baya iyi ama ya, bisürü et al yağlı yağsız sırayla diz, dikey odun ateşine ver, uzun bi kılınçla kes falan.
ateş üstünde sopayla et pişirme ile başlayıp bir noktada dikeye mi geçmiş acaba, mesela ateşin üstünde yatay durunca yağları boşa gidiyor, duman is yukarı çıkan küller hep ete yapışıyor, bi de kesmesi zor oluyor etler sürekli ateşe düşüyor, sonra alıp dik koyuyor birisi, ateşi de yüksek kuruyor falan böle olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

hala eti kızart kes ekmek arası servis et, en ünlü yemek yani.


italyanın pizzası ve amerikalının hamburgerine 1000 basar en azından ve türkiye'de yaşayıp türk mutfağına bu kadar ağır eleştiri getiren ilk kişi olduğun için gelip plaketini alabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

italyanın pizzası ve amerikanın hamburgeri doğru yerde yenirse gayet türk dönerini döver gene o ayrı da, sen benim döneri sevmediğimi nerden anladın ya?

ben chem'in türk mutfağı primitiv dediğine katılmak için örnek verdim döneri. yoksa tadı gayet güzel bir yemek ama çok basit bi yemek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...