Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2011-2012 Sezonu Genel Tartışma

Llama

Öne çıkan mesajlar

puuuuuuuuuuuuuuu rezillik fikret orman dedik o da yamuk cıktı,

listeye bak ya

FİKRET ORMAN'IN LİSTESİ: Muzaffer Nasıroğlu, Ahmet Nurçebi, Deniz Atalay, Mesut Urgancılar, Selen Ersu, Tamer Kıran, Yalçın Yılmaz, Seyit Ateş, Levent Erdoğan, Kemal Erdoğan ve Hüseyin Mican.

ne işi var ya bu yalakanın orda, bunu nasıl alır ya listesine vay anasını ya
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

said:
Carlos Carvalhal'in bundan sonraki haftalarda takımı 4-4-2 oynatmayı düşündüğü, Quaresma'nın da forvette Almeida ile yan yana oynayacağı belirtildi
.

ligtv nin haberi , ne kadar doğrudur bilmem ama çok çok mantıklı bir tercih olur. kimse ağlamaz niye gelmiyor geri diye, bayaada gol atar gibi geliyor bana

bu karar almeida'ya da yarar. üçlü forvetin adamı değil almeida, çift forvette pivot görevini tam tamına yerine getirir ve en azından attırarak takıma daha çok katkı verir.

şuan bile indirdiği toplarla sağlam bir şekilde atağa çıkabiliyorduk. Böyle ikisine de yarar
Sosyal ağlarda paylaş

4-4-2'nin kanatlarının defansif yönlerinin de olması ve defansa sürekli yardım etmeleri de gerekiyor.

Quaresma'nın defansif yönünü ilk Atletico maçında gördük. Veli'nin futbol yaşamını 45 dakika da sona erdiriyordu Carvalhal ile birlikte,

4-4-2'nin forvetinde sadece orta saha presi yapsa yeter, Almeida zaten geriye dönüp çabalıyor çoğu zaman ki pivot oynayacağı için geriye dönüp atak başlatması çok önemli,

Quaresma'dan kimse defans beklemeyecek bu düzende, bu yüzden Quaresma için çift forvetin teki olması hem bizim, hem takım için hemde kendisi için iyi olur.

Pektemek yine yedekte olacak malesef ama bu düzende böyle, hem yedekten girip daha etkili oldu bu sezon, bizim bu sezon Holosko'dan beklediğimiz ama bir türlü alamadığımız bütün herşeyi yedekten geldiği maçlarda yaptı. Aksine 11 oynadığı maçların bir çoğunda çok pasif kaldı.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

4-4-2 tandemde nasıl olur queresma? böyle cok acıkta değil de iç orta sağda falan

schalke veya benfica örnekleri geliyor şimdilik aklıma, bu takımlar 4-4-2 veya çift forvetli farklı bir düzenle oynadıklarında bizim Almeida - Quaresma birlikteliğinden beklentilerimizdeki gibi bir şey çıkıyor ortaya, yani ben öyle hayal ediyorum :)

Cardozo-Saviola ikilisi güzel bir örnek mesela, gerçi onlarda ŞL'de falan 4-4-2 yapmıyorlar fazla, MANU'ya 4-3-3 oynamışlardı mesela,

Schalke'de de Raul yokluğunda Huntelaar-Farfan ikilisi benzer ve güzel bir örnek, hatta birebir örnek gibi birşey diyebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

asdlfkalşdkaşkdaljfajdjadal

sabah sabah hiç bu kadar gülmedim,

fotomaç said:

Beşiktaş'ta pazar günü yapılacak kongre sonrası başkan olmasına kesin gözüyle bakılan Fikret Orman'ın yönetime dikkat çekici bir transfer ile geleceği iddia edildi... Orman'ın, G.Saray'da bileti kesilen Sabri Sarıoğlu'na Beşiktaş formasını giydireceği ileri sürüldü...

ahahajdadhkanda ulan bi o eksikti yemin ederim, veli , ekrem , holosko, sabri , edu, kadroya bak yavrum benim.
Sosyal ağlarda paylaş

Simao, Portekiz’deki genel grevde işçilere saldıran polisi eleştirdi, “Utanç verici bir davranıştı” dedi.

ha birde

A2 maçında oynayan Bebe'nin sakatlığının nüksetme ihtimaline karşın oyundan alındığı, ağrılarının olduğu, ciddi bişeyin olmadığı belirtildi.
Sosyal ağlarda paylaş

hep söylenti olarak geçiyordu lakin bugün ciddi ciddi oldu deniyor Fikret Orman başkan olursa, zaten başka rakip çıkacağını sanmıyorum büyük ihtimal başkan olacak.

Bilic gelse ne olacak? Ha işte orası şüpheli çünkü ona ne kadar şans tanınacak, ne kadar mazur görülecek veya onun tarzındaki bir adam için medya baskısına ne kadar dayanılacak ?

Yeni yönetimin Schuster'i gönderen zihniyetten en ufak kırıntı bile taşımaması gerekiyor Bilic ile başarılı olmak istiyorsak...
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyede yabancıların bildiğinden bambaşka bir oyun oynanıyor. Yabancı bir hocanın lige alışması kolay olmuyor.

Türk oyuncular ise onların bildiği futbolculara hiç benzemiyorlar. Çoğu kenara bakıyor, kenarı dinliyor, ne yapacağının devamlı söylenmesini bekliyor. Super Ligde daha kornerde nerde durması gerektiğini bilmeyen bir sürü stoper var. Yabancı hocalar böyle birşeyin olacağına ihtimal bile vermiyorlar. Akıllarına bile gelmiyor. Bizde futbolcular kendilerine bakmıyorlar, yabancı hocalar uyarma ihtiyacı bile hissetmiyor. Bizim oyuncularımız kampa girmeden konsantre bile olamıyorlar. Hocaların akılları türkiyeye gelince ve oyuncuları görünce, duruyor. Türkiyede futbolcular antremanları sallamıyorlar, yürüyerek ve durarak geçiyor. Rıdvan Dilmen 2 hafta önce C.Ronaldo'ya siz antremanlarda bizim bilmediğimiz birşey mi yapıyorsunuz yada çok fazlamı antreman yapıyorsunuz diye sormuş. Çünkü R.Madrid'in kondüsyonu çok yüksek. C.Ronaldo demiş ki bizde antremanlar 90 dk sürer. Ne 89'dur nede 91. 90dk boyunca devamlı hareket halinde oluruz, hiç durmayız, beklemeyiz, maç temposunda geçer antremanlar. Yani Türkiye dünya futbolunun ne yazık ki bambaşka bir yerinde.

Ligimizin zorluk yönünden de diğer liglerden çok başka bir yerde olduğunu görüyorum. Hollanda Liginde, Alman Liginde rakibe şut imkanı tanıyorlar. Karşı takımı önlemek genelde 2.planda. 1.planda tuttukları şey "ne oynadıkları". Ama bizim ligimizde öyle değil 18 takımın 13 takımı tüm haftasını karşı takımı nasıl durdurabiliriz üzerine çalışıyor, sertlik, çirkeflik buna dahil ediliyor. Sertliğe göz yuman hakemlerde buna çanak tutuyorlar.

Yabancı çok iyi hocalar var ama geldiklerinde şimdiye kadar öğrendiklerinden, tecrübe ettiklerinden çok farklı bir futbol görüyorlar. Reikard, Hidink, Toshack, Delbosque, Low ve daha niceleri. Bizim kovduğumuz adamlar dünya lokomotifi ülkelerin milli takım hocaları oluyorlarsa hatayı onlarda değil kendimizde arayalım.

Ligimizi bilen, ne oynandığını bilen yöneticilerimiz başa gelirlerse, ligimizi ve ne oynandığını bilen hocalarla çalışırlarsa, başarı şansı daha yüksek olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...