Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bill gates vs VW

Eeht

Öne çıkan mesajlar

said:
onlyreal, 21 Ağustos 2004 09:35 tarihinde demiş ki:
sonra kevin mitnick kim ya
vakti zamaninin hirsizi mahkumu
bakkaldan calinca hirsizlikta netten calincami hirsizlik degil bu akilla giderseniz anca deli yurek olursunuz zuhaha

adam kvin mitnicki adamdan sayiyor ya ne zamandan beri gaspcilar buyuk adam oldu

baskalarini mecbur ederek b.k gibi zengin olan adamlar adamdan olmussa gaspcilarin da adam olmasi zamani gelmistir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

iki senedir mumkun oldugunca cok security konferanslarina gidiyorum hatta yurtdisinda bile bir tanesine gittim ve anladigim bir sey varsa

linuxun de en az windows kadar acigi var hatta daha fazla acigi var

sadece windows coktugunde haber yapiliyor linux coktugunde acik yazilim bir yamasini daha kapadi oluyor begenin yada begenmeyin bu bole.
said:
unity100, 21 Ağustos 2004 10:00 tarihinde demiş ki:
said:
onlyreal, 21 Ağustos 2004 03:05 tarihinde demiş ki:
sharky atliycak yok linux serverlarda iyi falan filan

10 tane linux serveri olan biri olarak diyebilirimki su php olmasa vede windows server icin uygun fiyatlar istese linuxun yuzune bakilmaz
ne bozulsa onlarca yazi okuyup windowsta iki nextle yapicagin islerle saatlerce ugrasiyorsun.

kullanilabilirlik en onemli kriter

evet dimi onun yerine ne guzel ms yazilimlarindaki aciklar sayesinde israilli ya da vietnamli bebelerin hack ataklarina malzeme olabilirdik.
Sosyal ağlarda paylaş

aferin sen bole devam et
yarin bir gun sokakta kiz arkadasina tecavuz edip satan adamlarada bole dersin sonra donup evini soyanada dersin.

helal olsun sana baska hic birsey demiyorum hirsizi soysuzu adam yerine koydun ya helal olsun baska hicbirsey demiyorum
su andan itibarende muhabtabim degilsin kurtlar vadiciligi birakip buyuyunce gel konusalim lafa bakya gasp marifetmis.

o internet oyun degil canim sana ole gelebilir ama ben ayda binlerce dolar kazaniyorum o senin oyunundan ve senin o hackerlarinin verdigi her zarar bana gayet fazla paraya mal oluyor tipki sokaktaki bakkalindan hirsizlik yapildiginda bakkala oldugu gibi.

utan ya ailen su yazini gorse gasp iyidir dedigini gorse neyse muhattabim bile degilsin artik

said:
unity100, 21 Ağustos 2004 10:05 tarihinde demiş ki:
said:
bakkaldan calinca hirsizlikta netten calincami hirsizlik degil bu akilla giderseniz anca deli yurek olursunuz zuhaha

adam kvin mitnicki adamdan sayiyor ya ne zamandan beri gaspcilar buyuk adam oldu

baskalarini mecbur ederek b.k gibi zengin olan adamlar adamdan olmussa gaspcilarin da adam olmasi zamani gelmistir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 21 Ağustos 2004 10:29 tarihinde demiş ki:
sağ tuş yok ama :-P

kokrun c o zaten :)
ehe bi arakadas demiste, windows dandik bir tek görselliğe kanıp güzel deniyor diye. O yüzden se ettim ben. Ya apple ın oalyı görsellik zaten, güzel olmayan satmaz mantıgındalar.[signature][hline]yıllarımı bu işe verdim
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 21 Ağustos 2004 10:09 tarihinde demiş ki:
ha bill gatesi elestirmeyen adam telekomu da elestirmesin.

ayni hizmeti AYNI sekilde veriyorlar nasi olsa.

telekom tekel, microsoft değil.

"ben kendi operatörümü kuracam anasını satıyım" diyemedikçe de telekoma laf edilebilir.

ayrıca telekom hizmet vermiyor, microsoft hizmetinin karşılığında para istiyor. telekom hem dünyadaki alternatiflerine göre çok daha pahalı iken (bkz 56k avrupa ve amerikada beleştir) hem de hizmet vermiyor. hata bildirirsiniz gelip bakmazlar falanlar filanlar.

yani alakasız bir örnek olmuş verdiğin.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Sosyal ağlarda paylaş

telekom hala tekel.

dağıtıcı firmalar telekomun altyapısını kullanmak zorunda kalacaklar..

müsaade edin biraz izah edeyim.
bu gibi hassas sektörlerde işler biraz farklı yürür. iski tekeldir çünkü her firmanın her yere su borusu döşemesine izin verilemez. telekom tekeldir çünkü her yerde ayrı şirketin telefon kablosu çekmesi saçmadır

fakat bu aşamada devlet devreye girer ve daha bu hatlar çekilirken 2-3 en fazla 4 tane birden çeker. daha sonra bu hatları (boru hattı olabilir, kablo hattı olabilir, doğalgaz hattı olabilir) firmalara uzun süreliğine kiralar. bu şekilde hem telekom gibi istediği fiyatı alabilecek firmalar olmaz, hem özelleştirme yapılmış olur, hem de devlet kar etmeye devam eder ve kontrolü elinde tutar.

böyle birşey yok türkiyede ve telekom hala tekel. yani bu durumda devletin yapması gerekeni biraz daha ilkel bir şekilde telekom yapıyor. hattını başkalarına kiralıyor.

fakat microsoft o şekilde işlemiyor. eğer microsofta kızarsanız bilgisayar kullanma hakkınızdan taviz vermeden bir çok alternatifi değerlendirebilirsiniz. microsoft sadece pazar lideridir. fakat telekoma kızarsanız iki şansınız var. a- telekominikasyondan vaz geçersiniz b- soğuk su içersiniz.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse insanlara gidin zorla windows kullanın demiyor ki. Hem daha ucuz hem daha stabil linux da kullanabilirsiniz. İnsanlara kolay yoldan b.k atmak yerine oturup mantıklı düşünün. Unity gelip telekomu örnek vermişsin ama saçma bir örnek olmuş. Benim Türkiye'de tt'den başka alternatifim var mıydı? Yoktu. İşletim sistemlerinde çoook uzun süredir birsürü alternatif vardı. Kimse karşına oturup pis pis sırıtarak tek yol sunmadı sana. Kaldı ki, bir insanı sevmemek ona ağır ithaflarda bulunmayı da gerektirmez.
Sen Bill Gates yerinde olsan, elinde böyle bir ticari gücün olsa, onun yaptığını mı yaparsın, yoksa tersini mi.
O iki satır kod yazıyo dediğiniz firma zaten tüm hataları bilinçli olarak ve ticari amaçlı yapıyor. Kimse yapılanları savunmuyor ama dediğim gibi eğer çok rahatsızsan bir formatlık yolu var kurtuluşun.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 21 Ağustos 2004 10:14 tarihinde demiş ki:
aferin sen bole devam et
yarin bir gun sokakta kiz arkadasina tecavuz edip satan adamlarada bole dersin sonra donup evini soyanada dersin.

helal olsun sana baska hic birsey demiyorum hirsizi soysuzu adam yerine koydun ya helal olsun baska hicbirsey demiyorum
su andan itibarende muhabtabim degilsin kurtlar vadiciligi birakip buyuyunce gel konusalim lafa bakya gasp marifetmis.

o internet oyun degil canim sana ole gelebilir ama ben ayda binlerce dolar kazaniyorum o senin oyunundan ve senin o hackerlarinin verdigi her zarar bana gayet fazla paraya mal oluyor tipki sokaktaki bakkalindan hirsizlik yapildiginda bakkala oldugu gibi.

utan ya ailen su yazini gorse gasp iyidir dedigini gorse neyse muhattabim bile degilsin artik

said:
unity100, 21 Ağustos 2004 10:05 tarihinde demiş ki:
said:

baskalarini mecbur ederek b.k gibi zengin olan adamlar adamdan olmussa gaspcilarin da adam olmasi zamani gelmistir.

senin beynin "lisans yasaları" nı kendi menfaatleri konusunda koruyan open source karşıtları tarafından çok manyak yıkanmış derim. kevin mitnick'in yaptığı yasadışıdır belki ewt ama kült birşeydir.kaç kişi fbi'ın databaseine girebilir ki?dışarıya bağlantısı bile yok adamın nasıl yaptığını bilmiyorlar bile.ama sana göre gaspçı olan o adam yetenektir dediğin gibi yok birine tecavüz etmekle gasp etmekle alakası yok.gerçek hacker zaten zarar vermez bilgi sızdırır ve belli etmez.ne yapmış fbi binasını mı patlatmış adam...[signature][hline]administrator error
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DoGMeaT, 21 Ağustos 2004 07:43 tarihinde demiş ki:
ben format atmayktan korkan,beceremiyen bir adamım

ben outlook expresi silemye çalışırken painti wordpadi vr ses denetiimcisini silen adamım

ben donanım yazlım noobie sinin en ii orneklerindenim

ama beni bi dergaha kapalasar,22 yıl döve döve zorla okutsalar heralde windowsda olurum,linuxde.eh

ama pcinin başına oturup saatlerce denme yanılma yöntemiyle,kafamı klavyeye vurda vura bi sonraki adımı bilmeyerek,yardım alabileceğim kaynakların sayısı minumken o kodalrı yazmakdır önemli olan.

çıkıpta kıçının üstünde oturuken oturduğu yerden "olm eğitin beni daha iisini yaparım diyen" bir insana.......................GÜLERİM
HUAHUUHAUHAUHUA

belki şempazleride yeterince eğitsen daha ii kodar yazabilrler.

eskiden bi laf vardı

"olm ben okusam alim olurdum,deha olurdum,cumhurbaşkanı bile olurdum"

ona benzemiş.

ağzını topla! gerekli eğitim derken çeşitli dillerde hakimiyetimi arttırmaktan bahsediyorum bu üniversiteye gitmek değil.çeşitli aşamalardan bahsediyorum.ama sen laf atacak yer bulmuşsun oh ne ala başka birşey istemezswin zaten öyle değil mi?birisi bir şey söylesin ona b.k atalım oh ne güzel eğlenelim.aç da bi tarafınla dalga geç sen.konuşacaksan da adam gibi medeni kurallar çerçevesinde konuş!ben kimseye hakaret etmiyorum burada![signature][hline]administrator error
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eeht, 20 Ağustos 2004 20:26 tarihinde demiş ki:
8.Hava yastıkları açılmadan evvel "emin misiniz" diye sorardı

:D[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada sağa dönünce araba stop ederdi olayı da olabilir.the mouse has moved .click ok to restart diyen bir işletim sisteminden bahsediyoruz.yada durup dururken 2 sayfa hata kodu veren.yada kurulumunda "windows media player cd lerinizi daha hızlı yakar" diyen.yada" windows xp defter bilgisayarlar için daha iyi güç yönetimi sunar diyen...[signature][hline]administrator error
Sosyal ağlarda paylaş

bir çok hırsıza sayduymak lazım bu mantıkla çünkü çok yetenekliler !

bill gates illegal bir şey mi yapmış ?
bu nasıl bir anlayış adam legal ortamda çalışıp kazanıyor. sıfırdan dünyanın en zengini olmuş. bence ben her klavyeyi tuşladığımda ondan bir şeyler var.

hırsıza-uğursuza saygı duyacağınıza oyunu sahasında oynayanlara saygı duyun.
tavlada arkadaşınız üç zar atsa ne hissederseniz, işte "illegalite" odur.
siz de emek verin çalışın yapın! adama niye düşman oluyorsunuz ben şahsen teşşekkür ediyorum.
bana göre o, bugün altlarında p4'lerle linuxcuların yapmaya çalıştığını yirmi yıl önce yapıp dünyayı değiştirmiş bir insan.
tanımam etmem.
hasetlikten, kıskançlıktan hiç hazzetmem ayrıca işinde gücünde bir işadamını neden hırsızla-uğursuzla kıyaslıyorsunuz anlamadım.
bu dünyayı bill gates mi kapitalist yaptı ?
bu dünyadaki herşeyin para ekonomi çalışmak üzerine olması kimi neden rahatsız ederse etsin bu bir kaç kişinin işi değil. bin yıllardır böyle (iyisiyle kötüsüyle böyle olması gerçekçi bir alternatifinin olmamasındandır ).
windowsun v.s. nin de alternatifi yok şu an. yapın sizin olsun !bence linux insanın kendine yakışanı giymesidir :P geyiktir.[signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

Dogmeat'in son söyledikleri doğru...

- Ben okusaydım var ya çok büyük adam olurdum he.
- Istese atom mühendisi bile olabilirdi.

Varsayımlar üstüne konuşmamayı öğrenelim bir önce.Ne demek "Ben bilsem çok daha iyisini yaparım." eee, hani nerde?

Kanıtlayamayacağın şeyleri neden ortaya sürersin bre evladım?Biz nerden bilelim senin okuyunca daha iyisini yapabileceğini?

"Bi zeki ben varım herkes aptal." mantalitesiyle yola çıkarsan bir yere varamazsın.[signature][hline]Tragedy
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Norton_Antor, 21 Ağustos 2004 14:24 tarihinde demiş ki:
bu arada sağa dönünce araba stop ederdi olayı da olabilir.the mouse has moved .click ok to restart diyen bir işletim sisteminden bahsediyoruz.yada durup dururken 2 sayfa hata kodu veren.yada kurulumunda "windows media player cd lerinizi daha hızlı yakar" diyen.yada" windows xp defter bilgisayarlar için daha iyi güç yönetimi sunar diyen...

Beğenmiyorsan kullanma.
Yada daha iyisini yap lol.[signature][hline]Tragedy
Sosyal ağlarda paylaş

aslında kablosuz internet başlarsa telekom tekelliğini hakkaten kaybeder . firmalar gsm operatörleri gibibaz istasyonları dikse , bilgisayarlarda bluetooth gibi bir aygıtla onlara bağlanıp internete girse hoş olur ve kimsede tekel olamaz .[signature][hline]Bazen Savaşmak Yetmez .
Arada Konuşmakta Gerekir .
Grandmaster zgrw
[Bu imza zgrw tarafından 02 august 2004 21:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Norton_Antor, 21 Ağustos 2004 14:17 tarihinde demiş ki:
ağzını topla! gerekli eğitim derken çeşitli dillerde hakimiyetimi arttırmaktan bahsediyorum bu üniversiteye gitmek değil.çeşitli aşamalardan bahsediyorum

??e bu konuda hiç birşey demedimki.niye bunu anlatma gereği duydun?!?
hmmm

said:

ama sen laf atacak yer bulmuşsun oh ne ala başka birşey istemezswin zaten öyle değil mi?birisi bir şey söylesin ona b.k atalım oh ne güzel eğlenelim. sen.

evet çok haklsın ben cahotic evil bir insanım,herkese durup duruken laf okarım,dolunaylarda kan içerim kadeh kadeh,limonatalarına hap attıım kızalrın genç kızlık hayellerini söndürürüm.hobilerim:NUHAHAIIAHHIAHI die kahkaha atmak,masum kanı akıtmak,yaşlıları çocukları e kadınalrı kılıçtan geçirmek.

said:
aç da bi tarafınla dalga geç

biraz daha açık bir şekilde anlatabilrimis?ne gibi?mümkünse örnekle.

said:
konuşacaksan da adam gibi medeni kurallar çerçevesinde konuş!ben kimseye hakaret etmiyorum burada!

ben kimsye doğrudan birlşey demedim,dediim şeylerin hiçbiride bu kadr tepki uyandırsaı şeyler deeldi,tabi alındang bir yapın olabülüüü,ama bunu daha medeni daha sakin açıklarsan sorunları çözmekte daha hızlı yol alırsın.

sefgiler,saygılar. dog"born to b3 3v!l"meat[signature][hline][b]dandirk bi playlisitim
bir iki dostum
biraz umudum
bide uykum var

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...