Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngilizler ve vahşet


Tesbih

Öne çıkan mesajlar

http://www.facebook.com/video/video.php?v=200396856668627&oid=118483908234044&comments

şimdi bu videoyu izlemek istemeyenler için videoda bir amcamız var müzeyi gezdiren. 1. dünya savaşında ingilterenin havadan zehirli çiviler atıp bizim askerlerimizin çoğunun bacağını kaybetmesine sebep olmuştur falan fıstık iyi güzel anlatıyor. şimdi bu videonun açıklaması facebookda ingilizlerin vahşeti olarak konulmuş.

şöyle bir düşündüm taşındım ben de Türküm falan ama hani ne zamandan beri karşı tarafın zayıflıklarını kendi avantajına kullanmak vahşet oldu onu çözemedim. bizim askerlerimizin ayakkabıları imkanların yokluğundan dolayı bez parçası imiş ve ingilizler de bunu kendi lehine çevirmişler. acaba aynı şeyi bizim onlara yapma imkanımız olsaydı ve yapsaydık vahşet olarak mı yansıtırdık yoksa Türk zekası vıdı vıdıya mı yorardık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dünya savaşı sırasında suriye cephesinde esir düşen hedö havuz hödü göz dağlanması olayı eğer varsa vahşet mesela.

ama savaş alanını bilemedim. sonuçta bunlarda tüfenk var bizde kılınç, tüfenk yüzünden savaş alanında vahşet oldu diye bir argüman ortaya koyamadım ben.

yani karşı koyulamayacak her şey vahşet-acımasızlık. nuke vahşet mesela. durduramıyorsun çünkü. ama biyolojikler vahşet değil. gaz maskesi vs takabilirsin eğer yetersiz değilsen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani tüfeng çıktı mertlik bozuldu demişler, hani eskinin onurlu savaşları muhabbeti yapmayacağım ama, düşmanın tamamını yok etmektense düşmanı caydırmak ve geriye püskürtmek, ne bileyim teslim olmasına imkan sağlamak lazım hiç olmazsa. hepsini toptan yokedebilecek silahların kullanılması yanlış geliyor bana.

esir alma ihtimali sunmak lazım yani. tamam savaş şartlarında kabul edilebilir ama bana yanlış geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...