Sam Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 yeni bir tv için sorularım ve bununla ilgili bazı önerilerinize ihtiyacım var, şöyle listeleyeyim aradıklarımı: - net'ten indireceğim büyük kısmı mkv uzantılı bilumum video dosyasını oynatabilecek lcd/led tv, mümkünse 3d destekli ve altyazı göstermede uğraş çıkarmayacak - wi-fi bağlantısıyla network üzerindeki dosyalara da ulaşabilecek net browser'lı bir smart tv mi yoksa net'e bağlanabilen bir media player mı daha başarılı olur sizce? eğer tv derseniz, hangi marka veya model serisi daha başarılı sorunsuz mkv oynatmada? eş-dosttaki samsung'larda videoları oynatabiliyorum ama mkv içine gömülü altyazıyı tanımıyor, illa ayırıp ayrıca tanıtmak lazımmış ki her defasında onunla uğraşmak külfetli geldi bana. hangi marka en başarılı bu konuda? seyredeceği içeriğin %90'ı net'ten indireceği mkv veya streaming olan birine tavsiyeniz ne olacaktır? yardımınız için şimdiden teşekkürler. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 bilgisayar. http://www.popularmechanics.com/archive/technology/how-to/build-pc/0/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Ucuz bir kasa toplayıp şu mac mini boyutunda olanlardan linux yüklemen içine en iyisi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 şu senin akrabanda bir televizyon vardı ya 2 sene önce 1080p videoları hariciden direk oynatabiliyordu ondan al bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 wi-fi dan mkv stream etmek pek mantıklı değil, 700mblık avi de bile takılıyor edit: mkv stream etmicekmişsin sanırım, netten stream video izleyecekmişsin. o zaman başka tabi ha birde o altyazı olayı çok problemli, altyazı gömmek mkvlere 3 4 saat sürüyor. Bi program bulmuştum ben 5 dk da gömüyo fakat bilgisayarda görünmüyo, ancak ps3 de subtitles ı enable yapınca görünüyo. Media playerlarda falan da çalışır mı bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 GERGE said: Ucuz bir kasa toplayıp şu mac mini boyutunda olanlardan linux yüklemen içine en iyisi bence. pc var zaten hdmi çıkışlı da sırf o iş için ayrıca kasa filan yapmak istemiyorum biraz ötede pc dururken. ps3 var aslında ama herşeyi mp4'e çevirmek de uğraşılacak gibi değil. Kaede said: şu senin akrabanda bir televizyon vardı ya 2 sene önce 1080p videoları hariciden direk oynatabiliyordu ondan al bence ondan daha gelişmişi var şimdi ama srt altyazıyı filan ayrıca koymak gerekiyor hala sanırım, düzeltebildiler mi emin değilim son modellerde. görüntü şahane ama. SpiderS_DangeR said: wi-fi dan mkv stream etmek pek mantıklı değil, 700mblık avi de bile takılıyor edit: mkv stream etmicekmişsin sanırım, netten stream video izleyecekmişsin. o zaman başka tabi ha birde o altyazı olayı çok problemli, altyazı gömmek mkvlere 3 4 saat sürüyor. Bi program bulmuştum ben 5 dk da gömüyo fakat bilgisayarda görünmüyo, ancak ps3 de subtitles ı enable yapınca görünüyo. Media playerlarda falan da çalışır mı bilemiyorum aslında mkv stream de etmek isterim doğrusu, network üzerindeki her dosyayı oynatabilmek istiyorum usb sticklerle uğraşmamak için esasen. "aman ne uğraşıcam oturayım pc'de izleyeyim" dedirtecekse yani çöp olur tv tek kullanan ben olacağım için. altyazılı zaten içine gömülmüş mkv'nin ama samsung tanımıyor mesela. ayırmak ve öyle tanıtmak lazımmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Net browserlı televizyonlar daha yeni yeni piyasaya girdiği için biraz problemli oluyormuş sanırım, bi kaç hafta önce televizyon aldım bende öyle demişlerdi ne kadar doğrudur bilmem. Ayrıca ps3 + tv combosu yaparsan ve ps3ü ethernetten routera bağlarsan, ps media server diye bir olay var, her tür video stream yapabiliyorsun altyazı falan da ekleyip, stream yapmak istemezsen bilgisayardan direk video kaydedebiliyorsun usb ile falan uğraşmadan, ayrıca browserı da var stream video da izlersin ethernetten bağladığın için hız problemi de olmaz, sitelerde de gezinirsin (bilgisayarın routera ethernetle bağlandığını varsaydım tabi). 5+1 ses sitemi de destekliyor. Hem goldda kampanya var bu aralar 750 lira 12 taksit + ekimde ödemeye başla gibi bişeydi sanırım. Hem oyunda oynarsın sfd Ha birde şöyle bi olay var mkvlerin boyutları biraz büyük olduğu için ps3ün falan hdd si fat32 olduğu için bölüp seyretmen gerekiyor videoları, ama media playerların sanırım ntfs, tam emin değilim. Ona dikkat edersin eğer öyle birşey almayı tercih edersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 ps3 var zaten ama daha denemedim eski plazma ile, yeni eve taşınma durumu olduğu için bir de tv alayım, almışken her işi görsün diye düşündüğümden böyle bir arayışa girdim. ama öyle illa mp4 olmadan da media server ile altyazılı mkv kullanılabiliyor diyorsan bir deneyeyim taşınmadan önce bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 evet şuan emin olmak için tekrar denedim, oluyor mkv ve altyazı olayı media server ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 şimdi denedim ben de kuzenin sistemde ama bayağı takılıyordu 720p video, artık notebook mu kaldırmadı yoksa router mı anlamadım ama eve dönünce kendi sistemimle de deneyeceğim. böyle çözülüyorsa standart bir tv de işimi görür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 wifi dan stream ettiysen takılıyoda ethernetten takılıcağını sanmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 http://www.akortek.com/elektronik/media-player.html bunlardan beğendiğini al, sorun yaşama. Record mania var bende performansı çok iyi. Wireless denemedim, ama sorun çıkartıcağını zannetmiyorum. Forumlarına yazıp sorabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinu Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 bizzat kendimin kullandığı sistem ps3 + ps3 media server bilgisayar yatak odasında, ethernet ile modeme bağlı , bilgisayarda ps3 media server yüklü, ps3 salonda kablo ile ağa bağlı wireless kullanmıyorum, bilgisayarda indirdiğim tüm mkv leri 1080p felan farketmiyor alt yazısı ile beraber sorunsuz oynatıyor, mp4 e felan cevirmene gerek yok, boşu boşuna media playerlara veya mkv oynatıyor diye tv lere para verme , ps3 işini görür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2011 aynı düzenek bende de var bende bi deniyim ps3 mediaplayer hedesini nasıl yapıyoruz ? ps3 menüsünde var benim makine media server olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 neyse hallettim bazı videoları oynatmıyor data is corrupt diyip genel olarakda streamlerken sanki kalitesi gözle görülür derecede düşüyor 720p bd rip firefly deniyim dedim film grain mi bitratei kökledi artık nolduysa felaket bulanık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2011 data is corrupted dediği mkv leri transcodelayarak izleyebiliyorum ama muxerda altyazı desteği yok doğal olarak animeler yalan oluyor forumu biraz kurcaladım da mencoder kullanın diyorlar, mencoder seçince de data is corrupted diyor meh kasayı taşımaya devam demekki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 wireless-n dongle + access point (o da N tabi) olmadan takılmadan 480P video izleyemezsin wi-fi ile... net üzerinden streaming video gösteren media player bilmiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 kime anlatıyorsun ehue ben wi-fi değil, ethernet kullanıyorum bilgisayar => modem => ps3 => tv şeklinde gidiyor data transferi yukarda yazdığım sorun dışında bişey kalmadı. o da sadece 2 dizide oldu. çekicez artık yeni bir sürüm çıkana kadar pms a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 PS media server + PS3 abi, olay budur. Hem bluray olayinda var, daralirsan oyun oynama olayinda var. Cok basarili bence, ev icin uygulanabilecek en iyi secenek bence. Zamanin da bende arastirmistim, kharon sagolsun baya bi yardimci olmustu, ve en mantikli secenek bu gelmisti. Netekim ben ps3 almadan ps media server ve tvyi networke baglayip yapmistim olayi. Wifi ile izlenebilecek gibi degil, mutlaka herseyi ethernet uzerinden baglayin. Ha lan unuttum linkleri vermeyi; bu 1 Ama asil firtina burdaydi galiba /summon kharon bide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Ha bide ps3 e gecmemistim ben henuz, tvnin dln destegi ile idare ediyodum. Ama bi ag kurdum, ps media server kurup uzerinden butun arsivimi gösterdim. Tv ps3 media server uzerinden transcode ile oynatirken problem cikardigi icin altyazili falan izlemiyodum. Netekim ps3 olursa eger altyazi falan derdi de olmuyo. Htpc falan ugrasmadim hic, bilgisayar iyiydi baya izleyecegim zaman aciyodum ps3 media server'i. Ses icinde bi amfi almistim, bagladim herseyi. Tek alacagim bi universal controller kalmisti iste, baya rahatti o sekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 ps3 varkende altyazı problemi olabiliyor 100 video varsa 3 tanesinde problem çıktı işte stripped header mı ne bi zıkkım var onun kullanıldığı mkv lerde sorun oluyor. transcodelayınca video izleniyor ama altyazı çıkmıyor bayağı uğraştım 3-4 farklı build denedim ama ı ıh olmadımı olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 sana yazmiyordum kaede =) ben de ethernet kullaniyorum sorunsuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Valla ben de wireless'la falan uğraşmak istemediğim için ethernet kablosu alcam ne zamandır. Gerçi hazır elim değmişken bi gigabit router ve cat6 kablo alıp PS3'e hat çekmeyi düşünüyorum ciddi ciddi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 bitrateini kontrol etmedim ama 13gb lık bol aksiyonlu 1080p animeyi bile kaldırdı 100mbitlik normal ethernet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 ps3'de bir haftadır kullanıyorum ve naruto, kaiji, fairy tail, level e, gintama (hepsi 720p) filan hiçbirinde altyazı sorunu çıkmadı. görüntü, ses, hepsi gayet normal. mencoder otomatik devrede zaten açınca. sadece bazen anlamsızca takılmaya başlıyor. bir de dosya içinde bir yerden bir yere gitmeyi beceremedim öne 1,5 hızla sardırmak harici. o açıdan biraz sıkıntılı ama notebook değil de kendi makinemle denediğimde daha iyi sonuç alacağımı umuyorum. bir de wi-fi üzerinden bağlanıyorum kablo yerine tabii, onun sıkıntısı vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar