ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 cetintas said: BDP'ye engel çıkarılmıyor Tinu.BDP'nin 12 tane ANAYSAYA GÖRE milletvekili adayı olamayacak olan mi böyle bir engel yok. adamlardan zamanında belgesi istense götürürlerdi zaten. adamdan önce güncel sabıka kaydı istemeyip sonra bizdeki kayıtlarda sen suçlusun atıyorum seni işten demek gibi bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Ya ahmedinejad,cümlenin bir tanesini alıp cevap yazarsan yanlış anlamalar oluşuyor,oluşabilir.Ben de BDP'nin önünde zaten böyle bir engel olmadığını söyledim.YSK'nin şu an yaptığının yanlış bir tarafı yok ama eğer bunu sadece BDP'ye yapıyorsa;MHP,CHP,AKP içinde de haklarında kesinleşmiş mahkumiyet olan ve anayasaya göre aday olamayacak olan adayların adaylığına izin veriyorsa tabi ki YSK ayrıca eleştirilebilir. Fakat konuları karıştırmayalım. Bu 12 adayın, adaylıklarının iptal edilmesi yürürlükteki anayasaya göre doğru bir karar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 değil işte abi. adamların öyle bir engeli yok aslında. tüm hakları zamanında iade edilmiş kendilerine. ama ysk bu yokmuş gibi davrandı. adamlar itiraz dilekçesi veriyorlar tek tek geri alacaklar adaylıklarını. diyorum sana zamanında istenmemiş bir evrak yüzünden adamları direk listeden çıkardılar, ortalık bir sürü karıştı, diyarbakırda bi çocuk vuruldu falan. kolay mı bu kadar bu kararları almak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Ahmedinejad.Hak teslimi yapıldığı bir-iki milletvekili adayının iddiası.Açıkçası ben bu terörist destekçisi adamların-kadınların söyledikleri her şeye şüphe ile bakarım.Henüz güvenilir olarak gördüğüm kişilerin konu ile ilgili bir açıklamasını da duymadım,izlemedim. Neticede son durum şu...Sabahat Tuncel ve bir adam daha kesin olarak seçimlere giremiyor.YSK az önce bir açıklama yapmış ve şu şu belgeleri yarın getirirlerse diğer 10 aday seçimlere girebilir demiş. Dolayısıyla hak edilen bir durum varsa zaten uygulanır ama benim üzüldüğüm nokta malum görüşten olan kişiler-yani Kürtçü,şeriatçı,liboş,cemaatçi kişilerin topunu malum görüş diye adlandırıyorum-kendileri ile ilgili aleyhte durumlar ve kararlar karşısında bastırıp medya desteği ile bu kararı alanları geri adım attırdıkları zaman asıl tehlike başlıyor.OTORİTEyi temsil eden DEVLET ve onun kurumları ne yazık ki çok büyük yara alıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 merhaba. tartışın aslanlarım. topa çift girmeyin. rakibinize taban basmayın. kişisel saldırmayın şimdilik yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2011 amerikanin resmi dili yok =| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 http://www.haberturk.com/gundem/haber/622554-yskdan-geri-adim simdi mictik iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 klasik akp taktiği işte. iyi niyetli, ılımlı görünmeye ve bişeyler yapıyormuş havası vermeye çalışıp kıs kıs gülüyorlar arkada başka bişey değil. he o tipler zaten milletvekili olmayı hakediyor mu etmiyor mu orası ayrı mesele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Ona millet karar veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 yok yanlış anladın. hani belli şartları sağlaması gerekiyor ya yasada belirtilen. sadece millete bırakırsan kimleri vekil yapmazlar ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Bismil de polis halka ates acti, 1 olu 3 yarali var. Demirtas da Abdullah Gul ile gorusmeye gitmeyecegini soyledi. Here we go again... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 demirtaş'ın yaptığı mallık. adamların niyeti bağcıyı dövmek dedirtiyorlar herkese. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 leyla zana'ya da geri verilmiş adaylığı. iyi de o zaman biz bu boku niye yedik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 türkeş videosu koyanlar var auahuha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Napolyonn said: türkeş videosu koyanlar var auahuha kimilerinin zoruna gidiyor ama türkeş yine en azından DÜRÜST bir şekilde görüşünü söyluyor iyi kötü kalkıpta tayyip paşa gibi bakın biz verdik size hakkınızı ayagına yatmıyor zaten kürtlerin olan bi olayı kürtlere vererek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2011 Napolyonn said: türkeş videosu koyanlar var auahuha Anlamadın heralde son zamanlarda iyice dingilleşdin sen he. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 chp'yi her defasında kötüleyenler, bak kemal kılıçdaroğlu barajın düşüp adayların yeniden belirlenmesinden yana. gerçi %5 bile fazla ama olsun. madem akp demokrat, göstersin bakalım. eğer bunu yaparsa valla helal olsun diyecem. said: - Madem bütün suç Yüksek Seçim Kurulu’nundur.. - Madem “biricik” hükümetimizin, “sevgili” AK Parti’mizin, “en demokrat” başbakanımızın, zinhar, bu işle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. - Madem BDP’nin bağımsızlarının seçime girmemesi en çok hükümetimizi üzmektedir. - Madem Bülent Arınç ağlamaklı hale gelmiştir. O halde AK Parti, YSK’nın neden olduğu bu trajediye, bu haksızlığa, bu adaletsizliğe, bu yasakçılığa neden “dur” demesin? * * * İşte bakın: CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, benim bile kendisinden beklemeyeceğim türde bir atak yaparak süper bir öneride bulundu. Dedi ki: “TBMM acilen toplansın. Anayasa ve yasaları değiştirelim. Barajı yüzde 5’e düşürelim. Adaylar yeniden belirlensin. BDP seçime girsin.” Buyurun: İşte AK Parti için, Yüksek Seçim Kurulu’nun yol açtığı krizi önleme fırsatı. Eğer AK Parti, bu öneri karşısında... “Ama vakit yok” derse... “Ama Meclis’i toplamak çok zor” derse... “Yüzde 10 baraj kalmalı” derse... En azından vebale ortak çıkmış olmaz mı? Şunu düşünelim: Bu olay, BDP’nin ağır toplarının değil de AK Parti’nin ağır toplarının başına gelseydi... “Ama vakit yok”, “Ama Meclis’i toplamak çok zor” derler miydi? Hiç kuşku duyulmasın: Meclis’i de toplarlardı, vakit de bulurlardı, yasaları da değiştirirlerdi. O halde soralım: Kendileri için istediklerini, başkaları için istemeyenlere bizler ne diyorduk? http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/17599496.asp?yazarid=131&gid=61 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 bu hükümet anayasayı değiştiremez, değiştirmemeli diyen chp di mi seçimlere 2 ay kala meclisi toplayıp anayasa değiştirelim diyen? chp de bu konuda samimi idiyse anayasa değişikliği gündemdeyken bu konuları gündeme getirirdi. o yüzden böyle siyasi çıkışlara prim tanımayalım bence artık. herkes partisinden tek bişe istesin, bu seçimlerden sonra bir araya gelip adam gibi anayasa yapsınlar. ysk ortalığı karıştırmasaydı gayet olumlu bir seçim süreci oluyordu bence. akp ve chp gayet detaylı seçim beyannameleri hazırlamışlar, geçen seçimlerdeki gibi abidik gubidik konular dışında sorunlara yönelik çözümler ve projeler üzerinden yürüyen, gereksiz gerilimlere bel bağlanmayan bir süreç oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 AKP nin istediği biçimde anayasayı değiştirmemesini istememesi başka, CHP'nin bu olaylar karşısında anayasayı değiştirtmek istemesi başka. Bunun samimiyetle ilgisi yok, aynı şeyler değil çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Burada ki olay aslında şu, AKP doğu oylarına zaten kayıp şeklinde bakıyordu herhalde, mhp ye yöneldi. CHP, oy politikasına gitmiyor, doğudan belkide alamayacağı oylar için anayasa değişikliğine gitmek istiyor. Bu ne demek? Burada samimiyetsiz, çıkarcı olan AKP demek. Bütün sene acaba dedim, verebilitem var dı akp'ye ama bu fiyaskoyla bitti, 2 oy için konuşmaktan, politika üretmekten aciz, insanların haklarını elleri ile gasp eden, parti evini polis karakoluna çevirmiş, ösym skandalını bile komplo sayacak kadar insanlarını aptal gören bir parti oldu çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 huun said: bu hükümet anayasayı değiştiremez, değiştirmemeli diyen chp di mi seçimlere 2 ay kala meclisi toplayıp anayasa değiştirelim diyen? chp de bu konuda samimi idiyse anayasa değişikliği gündemdeyken bu konuları gündeme getirirdi. o yüzden böyle siyasi çıkışlara prim tanımayalım bence artık. herkes partisinden tek bişe istesin, bu seçimlerden sonra bir araya gelip adam gibi anayasa yapsınlar. ysk ortalığı karıştırmasaydı gayet olumlu bir seçim süreci oluyordu bence. akp ve chp gayet detaylı seçim beyannameleri hazırlamışlar, geçen seçimlerdeki gibi abidik gubidik konular dışında sorunlara yönelik çözümler ve projeler üzerinden yürüyen, gereksiz gerilimlere bel bağlanmayan bir süreç oluyor. ya bu kadar kör olmayın. chp bas bas bağırdı, bize bir paketi onaylamak için çağırıyorlar. evet mi hayır mı diye soruyorlar, hayıs ise referanduma gidicez diyorlar diye. chp o zaman da dedi. maddeleri tek tek oylayalım ve buna seçim barajı, dokunulmazlıkları da ekleyelim diye. bunu kabul etmeyen akp. toplansınlar yapsınlar olmuyor işte, akp yapıyor birşeyler, evet mi hayır mı diye soruyor chpye sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 kılıçdaroğlunun burda anayasa değiştirme istemi bütünlüğü korumak amaçlıydı. yani herkesin içine sinecek bir çözüm arayışıydı (yıllardır tayyipten beklediğimiz özellik) yoksa tayyibin istediği başkanlık sistemini getirecek anayasa değişkliği değil necati doğru Dün saat 16’yı gösteriyordu. Ben bu yazı yazmaya yeni oturmuştum. Durum şuydu: Bismil’de kan aktı. 1 kişi öldü. 3 kişi yaralandı. Kritik zirve iptal edildi. BDP Genel Başkanı Selehhattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gitmekten vazgeçti. Aysel Tuğluk ise Abdudullah Öcalan ile yapacağı görüşmeyi iptal etmeyeceğini “Hesaplaşmayı nasıl yapalım” diye sorup fikir almaya gideceğini basına açıkladı. İstanbul Taksim Meydanı’nda ise bir eline Türk bayrağı almış bir genç, diğer elindeki tabancayla havaya üç el ateş ettikten sonra, “yeter artık ben halkım” diye bağırdı. Türkiye geriliyordu. Van’dan bağırıyorlardı. Dağa mı çıkalım! Dıyarbakır’dan bağrıyorlardı. Dağa mı çıkalım! Hakkari’den bağırıyorlardı. Dağa mı çıkalım! İstanbul’da da, Mersin ile Adana’da da kapşonlarını başlarına geçirmiş, yüzlerini Mısır’da, Tunus’ta, Libya’da, Suriye’de meydanlarda taş atanlar gibi renkli çizgili bezlerle örtmüş gençler ile beyaz tülbentli kadınlar da “Dağa mı çıkalım” diye bağırarak meydanları doldurmaya hamle yapıyorlardı. Dükkan yakıyor, mağaza kundaklıyor, polis panzeri deviriyorlardı. Taksim’de bir genç! Elinde Türk bayrağı! “Yeter artık” diye bağırıyordu. Xxx Türkiye Başbakanı’nın, “analar ağlamasın” ricasından “Dağa mı çıkalım” tehdidi üretilmişti ve tehdit her türlü anlaşılırlık yolunu tıkarcasına şiddetleniyordu. Oysa Yüksek Seçim Kurulu(YSK), bir gün önce aldığı kararı değiştireceğini söylüyordu. Kayıtlar arşive kalkmış. YSK Adli Sicil’e bakmış. Adli Sicil’e göre ve Anayasa gereği karar “bu adaylar milletvekili seçilemezler” vetosu olarak çıkmış. Arşivden gerçek kayıtlar gelip dosyalara girdi. Dosyalar yeniden YSK’nın önüne konulunca 6 milletvekili adayının “dağa çıkmayıp Meclis’te milletvekili olabilecekleri” yolu yeniden açıldı. Dağa çıkmayın. Hesaplaşmayın. Meclis’e girin. Helalleşin. Nitekim ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “aydınlık ve yapıştırıcı” bir hamle yaparak; “çözümün mümkün olabileceğini” açıkladı. Meclis hemen toplanabilirdi. Anayasa değiştirilebilirdi. Partiler Yasası düzeltilebilirdi. Seçim barajı yüzde 4’e indirilirdi. YSK’nın “veto etme” gerekçeleri ortadan kaldırılır ve az oy alacakları için barajın altında kalma ihtimali olan bütün partilerin seçimlere rahatça girmeleri de sağlanırdı. Mecilis’e tüm görüşler girerdi. Xxx Burada hakkını vermek gerekli. Kılıçdaroğlu hakiki bir lider! Bütünlükten yana. Elini uzattı. Meclis’teki 550 sandalyenin 433’ü CHP ile AKP’nin elinde. CHP çağırıyı yaptığına göre, AKP lideri Tayyip Erdoğan, bu çağırya olumlu bir yanıt verseydi; “dağa mı çıkalım” tehditlerini savuranların diyecek bir lafı kalmayacaktı. AKP sözcüleri “getiremeyiz” dediler. Milletvekillerinin çoğu yeni listelerde yok, onlar Meclis’e gelmezler bahanesine sarıldılar. Karizması ile bütün Arap alemine, Ortadoğu’ya etkili olan Tayyip Erdoğan, “listeye koymadığı kendi partisinden milletvekiline” söz geçiremiyordu. Karizma kofti çıktı. yukardaki yazı sözcü gazetesinden. işi güzel noktadan espriye vurmuş son paragrafta ama apaçık ortada kürt türk ayrımcılığı ve toplumdaki gerilim en çok akp'nin işine gelmekte bu yüzden seyirci kalmaktadır bilinçli olarak. yoksa nasıl bir genel başkan bütün vekillerini toplayamayaz yahu? daha kendi vekillerine sözü geçmiyor kofti başkan diye dalga geçmez mi millet? edit: spoiler kaymış, düzelttim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Loxias said: toplansınlar yapsınlar olmuyor işte, akp yapıyor birşeyler, evet mi hayır mı diye soruyor chpye sadece ben de diyorum ki; seçimlerden sonra adam akıllı bir anayasa gündemi oluşturulsun. ben anayasa değişsin istiyorum, akp ya da chp beni bağlamıyor şu anda. her konuştuğumu akp vs chp diye algılamayın. bone'un mesajına cevap olarak o mesajımın ilk paragrafı yazıldı, sen bunu yazdın al işte her zamanki kısır tartışma ortamı doğdu. zaten örnek vermek istediğim de buydu; ama iyi anlatamadım herhalde. herkes partisinden şunu istesin dediğimde, demek istediğim herkes partisinden şunu istesindir. chpliler partilerinden şunu istesin demek isteseydim, chpliler partinizden şunu isteyin derdim. yazdığım ilk paragrafa takılıp sonra yazdıklarımı niye dikkate almıyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Katılmadığım yerini gördüm çünkü. Katıldığım kısmın bir daha üstünden geçmeye gerek de görmedim. Haklısın her parti toplanıp, adam akıllı çağdaş, evrensel değerlere göre, her kesimin dikkate alındığı bir anayasa yapılmalı. Katılmadığım kısmı da üstte yazdım zaten. Fanatik chpli değilim. Bir şeyin fanatiği/bağımlısı olmayı da hiç sevmem. Ama yiğidi öldürüp hakkını da vermek lazım. CHP'nin şu konuda popülizm yaptığını ima etmek gerçekçi olmuyor. Adamların doğudan zaten oyu yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar