Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hackers vs. Sony

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

2 gün öncesi

Sony, GeoHot ve arkadaşları için başlattığı kanuni çalışmalar sonucunda isimsiz bir çok hacker'ın da tepkisini çekmeyi başardı. Açıklama yapan hacker grupları, Sony'nin kendi açgözlülüğü yüzünden binlerce insanın özel haklarını gözardı ettiğini ve kendi kullanıcılarını kötü duruma düşürdüğünü söylediler. Yayınladıkları bildiride artık kılıçların çekildiği ve Sony'nin arı kovanına çomak sokmayı başardığını söyleyerek, yaptıklarının sonuçlarına katlanmaları gerektiğini belirttiler.

said:
Hatırlarsanız Anonymous isimli hacker grubu, yaptıkları açıklamada, Sony'nin saldırılarını beklemesini söylemişti. İşte o saldırı dün gece gerçekleşti, kullanıcılar saatlerce Sony ve PlayStation.com adreslerine bağlanamadı, Playstation Store kullanamadılar.

Anonymous yayınladığı video' da Sony'e mesajlar gönderdi. "İnternet ortamında serbest dolaşan bilgilerin engellenmesi, GeoHot gibi PS3 hackerlarına karşı dava açılması ve video izleyen kullanıcıların ip adreslerinin toplanması bardağı taşıran son damla oldu" diyen Anonymous, Sony'nin web sitesini çökerteceğini, PS Store'un kullanılamaz hale geleceğini açıkladı. "Bir arı kovanı gördünüz ve içine çomak soktunuz" diyen Anonymous, bu saatten sonra Sony'nin bir basın açıklaması yapana kadar saldırıların artarak devam edeceğini belirtti. Özellikle Sony'nin jailbreak kullanıcılarına karşı tutumunu saçma bulduklarını söyleyen grup, "Sony'nin bu tutumu, bir bilgisayar programı satın alıp, onu kurduğumuz ya da kaldırdığımız için cezalandırılmamıza benziyor" diye ekledi. Açıklamanın tamamını aşağıdaki videodan tamamı İngilizce olarak izleyebilirsiniz.

Bu haber girildiği anlarda iki sitede kullanılabilir hale getirilmiş olsa da Anonymous'un saldırılarının ardı arkası kesilecek gibi görünmüyor. Zira bu saldırıyı üstlenen "OpSony" isimli alt grup, hackerlardan Sony'nin bütün sitelerini çökertmek amacıyla yardım istediler. Bakalım 2. rauntda kim ayakta kalacak?

http://www.youtube.com/watch?v=tcSCUU4Fg9k&feature=player_embedded
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız Sony çok agresif davranıyor Geohot'a karşı. Ve bu agresifliği normal kullanıcıya da yansıyor. Geohot çok iyi manevralar yapıyor. En son mahkemeye yaptığı savunma da "ben Sony'nin amerika'da operate ettiğini bilmiyordum, konsolun kutusunda bütün ibareler, PSN, Sony ve PS3 isimleri Sony Japan'a ait. Burda onları temsil edildiğini nerden bilicem" dedi. Harbiden de Sony'yi ABD'ye bağlayan ibareler bulunmuyormuş konsolda. Herşey Sony Japan. Sony delirdi ve EULA'yı güncelledi hemen, Geohot'un bu EULA'yı kendi PSN hesabı ile kabul etmesini umdu ama geohot PSN girmedi sonradan :). Şimdi bütün amerikan PSN account'larını taşıyor Sony.
Sosyal ağlarda paylaş

tanımıyorum denileni ama şöle bişi vardı

scene camiasındaki adamlarla temasa geçmişim.. sene 2003 olması lazım. arkadaşlar "abü bu kadar kod yazabiliyorsa bunnar işe girsin çalışsın" gibi bi laf etti..

adamları zaten tanıyorum. çoğu ya bilişim güvenlik vs gibi işlerde ya da görsel ayaktakiler de reklam, film şirketlerine çalışıyorlar.. hatta bi tanesi yüzüklerin efendisinde orkların ordusunun yürüdüğü sahnede algoritmaları vs yazmıştı.

diyeceğim o ki bu adamlar bayağı iş güç sahibi tiplerdir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel said:

hayır adam gibi şeylerle uğraşsın madem çok zekiyse diyorum. beleş yazılım kullanmak isteyenleri arkasına alıp cool takılıp show yapmasın.

Yo bildiğin zengin olsun kanunu kendi tarafına cevirsin diyosun.

birincisi adamların işi gücü ne bilmiyosun anonlar.
ikincisi savundukları sadece korsan kullanıcılar değil, tüketici hakları.

Sony'nin EA'nın son senelerde dayatmaya alıştığı bikac sene önce olsa gülüp gececeğimiz şeyler var. grubun dertleri bunlarla.

Yani arcane'nin dediği gibi parasınıa verende rahat onıyamıyor esksisi gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...