Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sözde ehliyetim var

Longshanks

Öne çıkan mesajlar

Araba sürmek babayla anneyle falan öğrenilmiyor, babam aynen şöyle kullandırttı bana yıllarca;

"Şimdi debriyaj yarıya kadar gelince hafifçe gaza bas araba kalksın, heh şimdi ikiye al. Tamam dur sinyal ver sağa dön, şimdi üçe tak. Frene yarıya kadar bas..."

Adam sanki arabayı sesli komut sistemiyle kullanabilir miyim? diye deniyor.

En sonunda yeter dedim, İstanbul'un e-5 trafiğine çıktım Çatalca'ya kadar gittim tek başıma. Bir de geri döndüm. Artık yanımda babam yokken çatır çatır araba kullanabiliyorum.

Ha anneyle de kullanılmıyor tabii, bir gün arkadaşına bıraktım,

"Aman arkadan yaklaşıyorlar, ay sağdaki üstümüze çıkçak, aman yavaşla. Çocuklar var kaldırımda fırlarlar aman..."

Tövbe.
Sosyal ağlarda paylaş

olm bursa çocuğusun her yerde sürersin arabanı. gel istanbulda öğren. vatan caddesine çık trafiğin yoğun olduğu saatlerde. kırmızı yanar yanmaz kornaya basan ana avrat söven heriflerle muhabbete gir. dikiz aynasına her baktığında el kol hareketi gör. sonra gel konuş bana. iskender yemeye benzemez bu evlat.
Sosyal ağlarda paylaş

Sizleri ipekçilik bayırında acemler kavşağında altıparmak yolunda görmek isteriz gençler öyle kaşarlı dürüm yemeğe benzemez bunlar.Cumartesi gecesi bi bakmışsın texas taraftarları arabanı sallıyo!Sıkıyosa katılma pıçaklarllar adamı valla.

O değilde az önce arabayı sürdüm hehe sağolun lan iyi gaz verdiniz :D
Sosyal ağlarda paylaş

araba kullanmaktan bu kadar çok kaçınan adamın olacağını tahmin etmezdim yav şaşırdım baya =)

ben de 19-20 yıl hiç oturmadım direksiyona. Babam falan hiç öyle oğlum araba öğrensinci babalardan değildi heves ettirmedi ben de soğukkanlı bir genç olarak özenmedim galiba. İlk kursta oturdum ama artık çok araba yarışı oynadığımdan mıdır nedir sdfsdg 5.derste çözdüm gibi. Sonra da sınavda oturdum direksiyona. Sonra bikaç ay geçti geçen yaz foça'da babam vermeye başladı arabasını. Esas öyle öğrendim işte. Geri vitese takamıyodum fakat o halimle eski foçadan yeni foçaya bi araba dolusu insanı taşıdım :D ehueuh. Şimdi 8 aydır falan sık sık alıyorum babamınkini, heyecan keyif falan kalmadı otomatikleştim artık ancak yeni araba olursa heycanım gene kabarır sanırım.

Anahtar kelime sakinlik olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben bi tane direksiyon dersine girdim sonra direk sınav, doğuştanmış demek ki teorik bilgimle direksiyondan 95 aldım dfsf.

sonra tabi fakir aile olduğumuz için 1.2 motor albeamız var, yokuşlarda baya sıkıntı yaşadım hatta topic falan açtım ama bi haftada alışıyosun asddas. bi de direk iş çıkışı saatlerinde aldım ilk arabayı, yaşadığım stres paha biçilemez harbi seagle haklı yani, ilk önce hafif trafikte başlayın. bi hafta arabayı almaya korktum lan o faciadan sonra.

ama zor bi şey değil yani kesinlikle, fazla tereddütte kalmıcaksın, şeridinde gidip sakin sakin sürüceksin işte. araba sürmek monotonlaştı diyosanız da devir saatini zorlayıp küçük el freni denemeleriyle yeni heyecanlar bulabilirsiniz dsfkh

ha bi de roket adam, direk istanbul trafiği ağır gelmiş olabilir, ben izmirde staj yapıp gittim istanbulda da sorun olmadı yani, takmıcaksın abi kimseyi dsfjhgf
Sosyal ağlarda paylaş

15 yaşımdan beri araba kullanıyorum
bu da 13 sene öncesine tekabül ediyor.
babamı izleyerek öğrendim.
bi gün babam yokkken arabayı kaçırdım turladım
garaja sokacakken durdurdum.ne olur ne olmaz diye.
sonra dedim ben arabayla gezdim ama garaja girmeye korktum.
babam bişey demedi çekti içeri.
ondan sonraki günlerde ne zaman babam evde olmasın ya da evde misafir olsun, çaktırmadan arabayı kaçırıp arkadaşlarla gezdim
antalya caddelerinde 15 yaşındayken insanlarla yarıştım.
gece 100. yıl caddesinde 180 e bastım.antalya 100. yıl caddesini bilenler durumun vahametini anlar.
sonra ehliyeti aldık 18 yaşında akdeniz üniversitesinin kütüphanesinin önünde 110 a bastım.virajı 2 teker havada döndüm.
sonraki yıllarda 1 kez aşırı hızdan yoldaki inşaatın işaret levhalarına girdim.
2 yıl sonra falez otelin konyaltından gelen alt geçidinde yüksek hızdan duvara girdim.
1.5 yıl önce kermiti sabahın 6sında otogardan almaya giderken kırmızı ışıkta geçip diğer yoldan gelen dogan slx e bodoslama girdim.
böyle böyle işte
Sosyal ağlarda paylaş

ben de senelerdir araba kullanıyorum hayvanoğlu kaldırımdan çıkan bi parçanın çamurlukta bıraktığı milimetrelik çizik haricinde hiç bi faulüm yok.

ama geçen gün otomatik merdivenden aşağı 100 km hızla uçtum kaza yerine sayarsanız. evet kafa göz dağıldı tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ehliyeti 19'da aldım ben. En son da sınavda araba kullandım. Babam saolsun.

Ama mesela araba kullanmaya başladığımda, çok hızlı kullanıcağıma eminim. Çünkü küçüklüğümden beri babamdan öyle gördüm ve hızlı gitmek acayip zevkli geliyo bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Araba kaçıranlara öznmedim değil lan o yaşlarımda
ama kaçırmak içimden gelmiyordu, vicdan muhabbetinden. Bizim araba iş arabası aslında, 1 gün yatsa aşırı sıkıntılı bi durum yaratır. O yüzden hani olur bişey yaparım arabaya bişey olurdan değil işler aksar diye hiç araba kaçıramadım sadasdas

Bide yine iş arabası olduğundan her lazım olduğunda da alamayacağımı bildiğimden eskiden hep hayal kurardım, "abim ben ehliyet alana kadar araba alır onun arabasını alırım" falan diye. İbiş araba aldı ama bana hayrı olmadı, babamın arabasına daha çok biniyorum asdasfasdgfdas.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...