Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlk Kitabım | Dünaydın Sevgilim - idefix

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Kısa hikayeler ve arasına konmuş şiirlerden oluşan 111 sayfalık bir kitap. Sırf şiirden veya sırf hikayeden oluşmuyor, birbiriyle bağlantılı hikayeler ve şiirler.

Kitap şu an Kültür Bakanlığı denetleme kurulunda önümüzdeki Pazartesi günü satışa çıkacak diye bekliyorum.

Gelişmeleri de buradan paylaşıyorum elimden geldiği kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

AthleT said:

Kısa hikayeler ve arasına konmuş şiirlerden oluşan 111 sayfalık bir kitap. Sırf şiirden veya sırf hikayeden oluşmuyor, birbiriyle bağlantılı hikayeler ve şiirler.

Kitap şu an Kültür Bakanlığı denetleme kurulunda önümüzdeki Pazartesi günü satışa çıkacak diye bekliyorum.

Gelişmeleri de buradan paylaşıyorum elimden geldiği kadar.

sen aslında en süperi bir şey tutorial'i yazsana, kitap bastırırken takip edilmesi gereken yol nedir?

siz onu yazın ben de netten online kitap basım ve dağıtım sitelerini vereyim bi ara -bookmark jungle'ına girip sağ çıkmam gerekecek bunun için- keza basımları çok ucuza geliyor ve 1baskı=şu kadar kitap olarak değil, daha az sayıda basım yapıldığı, bittikçe basıma verildiği için daha uygun oluyor diye hatırlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

@dasaaa; Aslında çok uzun prosedürleri yok kitap yayıncılığının. En önemli olan şey bir yayınevinin "Evet, biz bu kitabı basarız" demesi. Onun dışında yapılan şeyler -tutorial- olacak kadar büyük değil. Sözcük düzeltimi, sayfa planı, önsöz, kapak...vs. Kitap basım ücretleri de yayınevlerine göre değişiyor. Bazı yayınevleri referans dışında kitap basmıyor mesela. Yapıkredi şiir kitabı basmıyor önümüzdeki iki yıl boyunca. O derece doldurmuşlar planlarını. Açıkçası biraz çetrefilli bir iş oluyor bir yerden sonra.

Bu konuda tecrübe sahibi oldum, sorularınızı cevaplayabilirim.

@senko; Eheh abi "kitap satılsın, köşeyi döneyim" gibi bir amaçla çıkarmadım kitabı. Buraya yazmamın amacı da "ALIN LAYN!" değil. 2003'ten beri Paticik bünyesindeyim. Hemen hemen her sevincimi, her üzüntümü burada paylaştım. Keza yazılarımı da öyle. O yüzden Paticik.com / Karalama Defteri bölümüne bunu yazmak istedim. İnsanlar almayabilir, şiire tukaka diyebilir :9

@fede; Kar amaçlı yapmadım abi, biliyorsun uzun zamandır yazıyordum ve Lexius bilir saçma sapan Emo forumlarında "Dünaydın Sefgilim!!!11" başlıklarıyla yazılarım yayınlanmaya ve tuhaf yorumlar almaya başladı. Fazla sıkıldım bu durumdan e zaten kitap çıkarma fikri de uzun zamandır vardı kafamda birkaç yayınevi ile görüştüm en son bir tanesiyle anlaşıp kitabı çıkardım. Bu Emo forumlarına karşı kazandığım ilk zaferdir =P. SiyahKahve olsun diğer edebiyat siteleri olsun yayınlanan yazılarıma büyük kalemlerden aldığım yorumlar beni daha fazla cesaretlendirdi kitap konusunda.

İnsanlar emeği kolaylıkla çalıp başka bir kılıfta gösterime sunabiliyorlar. Daha kitap çıkarmadan bu durum fazlasıyla üzdü beni.

Fazla uzadı =)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...