Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3D LED TV almaya değer mi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Tam olarak Cinebonus'taki ile aynı mıdır bilmiyorum. Cinema 3D'de gözlükteki bölgesel polarize filtre sayesinde derinlik hissi yaratılıyor.

Mayıs-Haziran gibi satışta olacak Cinema 3D'li modeller.

Bu arada en iyi görüntü kalitesi hala Plazma'da ve yeni serilerde plazma tv ler eskiye kıyasla -LED TV kadar olmasa da- oldukça inceldi bir göz atmanızı öneririm.

@dasaa, Shutter Glass değil ilgisi yok.
Mesaj tarihi:
3d ile ilgili bi konu varken başka konu açmayayım dedim. ben de oyunları 3d oynamak istiyorum ve şu anda bulduğum 2 farklı monitor var 2 side acer şunu almayı istiyorum siz ne düşünürsünüz ?

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_37534_ACER_HS244HQbmii_3D__24inc__1920x1080__2ms__Full_HD__Siyah__LCD_Monitor.html

bi de bu ps3 le digiturkle fln da kullanılabilir mi acaba ?
Mesaj tarihi:
Henüz endüstri standardı oturmadığı için 3D oturma odası için LCD yatırımı bence gereksiz. Ortada kalma ihtimaliniz yüksek 2 gün sonra.

Bu arada o ohaa şık denilen alete, linki açmadan loewe'dir dedim haklı çıktım :) Çok çılgın modelleri var adamların, yenilik nedir onlar getiriyo hep, bakınız www.loewe.de
Mesaj tarihi:
3d alacağına o paraya güzel bi plasma alınır. ayrıca 3d teknolojisi tutulmayacak bi teknoloji şu anda böyle tv gibi sistemlerde olmaz star wars gibi alttan okutmalı olacak ki tadı çıksın :)
Mesaj tarihi:
Teknolojinin en büyük handikapı content problemi. İçerik sağlayıcılar, üreticilere göre çok geç kaldılar bu işe girmek için. Ancak Digiturk ve Fox International'ın 3D kanal projeleri olduğunu biliyorum, yavaş yavaş artacak önümüzdeki 1-1,5 yıl içerisinde 3D içerikler. Ayrıca 3D Blu-ray filmler de yaygınlaşmaya başladı.
Mesaj tarihi:
"3d" monitörün olayının cok kuvvetli ışık vermekten ibaret olduğunu biliyosunuz dimi. bu kadar hantal bi teknoloji daha bu, daha cok erken şimdiye kadar adam gibi sonuc veren olmadı .

bazı bilgisayar monitörleri daha iyi sonuc veriyo 3dde
Mesaj tarihi:
parayı adam veriyor abi, sana ne oluyor

sen tam tersi gaz vericektin.

BUNLARIN 8MİLYARLIKLARI DAHA GÜZEL!!

ya şimdi içinde ukte kalırsa da yaşlanınca bu ukte yüzünden ereksiyon problemi çekerse ne olacak?

arkadaşına yaptığın bu kötülük omzundaki melekler tarafından not edildi adamım
Mesaj tarihi:
ahhha abi teknoloji biraz daha gelişip üstüne fiyatlar dahada düşünce kazık yediğini anlıcak

ben görevimi yaptım alma demiştim dahada karışmam:)
Mesaj tarihi:
Şuan piyasa karışık bu 3D konusunda. Standartlar oluşmuş değil, gözlüksüz modeller ne kadar başarılı olacak belli değil. O yüzden biraz daha beklemekte fayda var.

Monitör olarak alacaksanız Acer'in şu yeni 27" modelini bekleyin derim. Oyun için 3D alınabilir ama oturma odasına TV olarak erken çünkü gereksiz pahalı.
  • 5 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Vodan said:

3D'de gözlüksüzlerin çıkması için şimdilik görünen daha çok beklemeniz gerekiyor.

Mevcut durumda 2 teknoloji var. Bir tanesi geçtiğimiz sene tüm üreticilerin lanse ettiği SG diye tabir ettiğimiz Shutter Glass teknolojisi. Diğeri ise LG'nin ilk kez bu sene satışa sunacağı FPR type Cinema 3D.

SG'de TV ile Gözlük arasında kızılötesi bağlantı kurularak ekranda ardışık olarak çıkan iki boyutlu görüntülerin gözlüğe gönderilen veriler vasıtasıyla tek göz ile görülmesi sağlanıyor. Yani bir başka deyişle gözlük bir sağ bir sol gözünüzü kapatarak ekrandaki görüntüyü beyninizin derin algılamasını sağlıyor. Bu teknolojinin bildiğiniz gibi bazı dezavantajları olduğundan bahsediliyordu. Gözü yorduğu, baş ağrısı yaptığı, uzun süreli izlenmemesi gerektiği, gözlüklerin şarj problemi, maliyeti (SG gözlükler oldukça pahalıdır ve ailecek izlemek için baya bir yatırım yapmanız gerekir), ağırlığı, sadece baş dik pozisyonda izlenmesi gerektiği gibi şeylerden bahsediyorum. Ek olarak TV ile açınızı korumazsanız gözlük ile bağlantı kopar ve tekrar bağlanmasını beklersiniz. Başınızı çevirmeniz veya tv ile aranızdan birinin geçmesi buna yeterlidir.

Cinema 3D teknolojisinde ise panel yatay ve dikey ışınlar gönderebiliyor. 1$ değerindeki bölgesel polarize edilmiş gözlükler sayesinde sol taraf ekranın bir kısmından gelen ışınları filtrelerken, sağ taraf ekranın diğer kısmından gelen ışınları filtreleyerek tüm görüntüyü beyinde birleştiriyor. Sağlık açısından çok daha sağlıklı ve pil, maliyet, tv ile etkileşim süresi, başın dik olma zorunluluğu olmadığı gibi SG type'a oranla ekranın izlenebilme açısı da daha geniş. SG'nin aksine teknoloji gözlüğe değil panele entegre edilmiş olduğundan kullanıcı açısından daha basit bir izlenim sunuyor. Ben Kasım ayında bi toplantı için Kore'ye gittiğimde deneyen ilk kişilerden biriyim.

Benim tavsiyem biraz bekleyin ve FPR type olarak adlandırdığımız Cinema 3D televizyonlardan alın. Diğer üreticiler bu seneye yetişemediler. Sony ile LG arasında bu teknolojinin önümüzdeki dönemde Sony'lerde de kullanılması üzerine görüşmeler yapılıyor.

Hadi bakalım bu da ilktir muhtemelen, şu sıralar yoğun olarak Cinema 3D'nin lansmanıyla ilgileniyoruz. Aynı zamanda Smart TV özelliği de var bu televizyonlarda ve şimdilik son nokta diyebiliriz. Fiyatlar 3000 - 4000 TL gibi olacak tabi yukarı doğru gider üst seviye modellerde.

Bu en geç birkaç ay içerisinde Türkiye'de olacak bu modeller sanırım. Şu an LED almaya niyetliydim ama biraz beklemek en mantıklısı herhalde.
  • 4 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
cinema 3d shutter glass muhabbetinden daha iyi ama ya anasını sattığım renkleri renk değil işte. aynı real3d muhabbeti. 1 saatlik tüketici ömrü var sonra bayıyor.

shutter glass teknolojisi de gelişmesin zaten gece vakti polarize güneş gözlüğüyle sokağa çıksam daha aydınlık görürüm etrafı, bi de 5 kiloluk mehmet ali erbil gözlüğü takacan sağa sola oynamıcan oldu.
Mesaj tarihi:
öncelikle dikkatimi çeken hep ayın 27lerinde yazı yazılmış başlığa :)

Full LEDler LCDlerden ciddi anlamda üstün görüntü olarak.

Bu arada yeni alacaklar Panasonic'in yeni nesil plazmaları piyasadaki çoğu LED, LCD, Plazma'yı cebinden çıkaracak cinsten.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Mirage said:

Ben bir iki hafta içinde LG'nin 42" Cinema 3D LED'sinden almayı düşünüyorum. Alırsam yorumlar gelcek bolca. :)

Aylarca süren bekleyisten sonra televizyonu bugün teslim aldim. Evde paketiyle duruyor. Anca aksama test edebilcem. Gerci 3D test edebilmek icin bluray player yok. 3D MKV falan da indirmedim. Full HD 2D test etcem anca. :)
Mesaj tarihi:
o direk tatava olmali. Su ana kadar hic bir elektronik cihazima baskasinin dokunmasina izin vermedim. Garantisi hakkinda su ana kadar bisey diyen olsaydi muhtemelen legal yollar falan basvurmaz direk kafa goz dalardim. oyle sacma bi mantik olamaz.

edit: hayirli olsun mirage
  • Yeni Oluştur...