Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göze lens - lazer ?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

"Tatar Ramazan" said:

Ben lazer yaptırdım gayette memnunum
Lensi her sabah takması ayrı bela, onunla rahat pc-tv kullanılamaması ayrı belaydı, çıkarınca anca rahatlıyordum. Gözlüğü de imaj bakımından sevmem zaten

insanlarda acaip bi tırsaklık var lazere karşı.ama adamlar ztn oo müşteri geldi bas lazeri demiyor ki.kontrolu ıvırı zıvırı var.her göze direk yapmıyorlar birde oran veriyorlr ztn yüzde kaç şöyle böyle olur diye
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

dün intralase + wavefront kullanarak oldum bu ameliyatı. acısız falan değil. 30 saniye x2 dayanılmaz bir acı çektim. ilk flep kaldırma işleminde oldu bu acı. gözüme lazerle flebi kaldıran cihazı bastırdı adam, sonra yanda kadın geri saymaya başlıyo 23 21 18 15 13 bağırarak. kabus gibiydi. herkeste bu kadar acıyo mu bilmiyorum, benim gözüme fazla bastırması gerekti doktorun.

flep kaldırıldıktan sonra asıl göz çizdirme olayı başlıyo, o acısız. yanık kokusu geliyo caz coz sesler geliyo sadece.

bir de bu flep işini bıçakla yapan yöntem var lasik. onu düşünemiyorum. onda daha çok komplikasyon olma ihtimali var. gözünden zorunlu olmayan bir ameliyat olup da ucuza kaçmak çok mantıksız.

Senin dediğin yöntemde de gözün üst tabakası kaldırılıyor, yani üstten bir baca açmadan lazeri direk atmıyorlar
Sadece pahalı olanda senin gözüne özel bir kesim planlanıyor, çokta bişey farketmiyor operasyonda
Ben özel kesimle yaptırmadım o flap kaldırma kısmını ve rende benzeri ufak bi aletle cırt cırt kaldırdılar minik tabakayı, ama acısız ve sorunsuzdu o kısım
Ha zaten sonrası yine aynı, önemli olan lazere hakim biri tarafından ve düzgün hesaplamalarla atılması

Lazer atılırken 20 saniye kadar gözbebeğini lazere sabitlemen gerekli eğer odaklanmaz farklı noktalara kaçırırsan alet duruyor otomatik ve baştan bekliyor doktor, kaçırıp yanlış bir lazer atımı yeme durumu oluyor mu bilmiyorum, ama hemen duruyor alet ve ben direk odaklanmıştım

Lazerden önce oynamasın diye gözü metale kıstırma olayı biraz dertliydi bende, ilk gözün metalini sağlık memuru yardımcı taktı ve sorunsuzca oldu, ama 2. gözü Prof kadın kendi taktı ve önce metali soktumu çizdimi naaptıysa baya kanattı gözümü. Ardından da gözü çok sıktı o mengenede ben uyardım çok sıktın diye.
O metal yüzünden toplanan kan 10 günde dağıldı, ama onun dışında hemen odadan çıkar çıkmaz sorunsuz görüşe kavuşmuş oldum çok şükür ve memnunum.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

10 gün çokmuş.ben ameliyattan cıktıgımda bile gözlerim hiç ameliyat olmuş gibi değildi

ışık gelmesin diye gözlük taktıydım 3 gün o kadar

Görüş ameliyattan çıkar çıkmaz düzeldi canım onu demiyorum, kadın metali takarken kaçırdı gözümü kanattı o kanın dağılması 10 gün sürdü:)
Bende ışık sorun olmadı
Sosyal ağlarda paylaş

tam aradığım konuydu hepsini okudum !!

benim gözler 1.75 miyop, solda 0.25 astigmat var. 2 yıldır gözlük kullanıyorum.günlük lensde kullanıyorum nadiren

bugün yedek gözlük almak için 3 gözlükçü dolaştım, kemik gözlük bakıyordum ama beğenemedim, nasıl olduysa elimde Tommy Hılfıger marka güneş gözlüğü ile döndüm. yarın gidip geri verecem aklıma tüküreyim.
Sosyal ağlarda paylaş

@tatar
pahali olanda ozel kesim vb gibi bisey yok. Intralase dedigin anda zaten excimer laser ile yapilir kesi, flep herturlu kalkar.
Bunda gozunuze bisey degmiyor, vakum ile flep kaldirdiktan sonra flep tutulur oyle yapilir.

mikrokeratom da ise micron grafit bicak ile yapiliyor ayni sey. ikisinin aci olarak ayni oldugunu biliyorum.

olay excimer laser ile yapilan kesinin daha ince olmasi ve flep kesisinin iyilesmesinin hizli olmasi. ayni zamanda bu kesi yontemi ince kornealara da mudehale imkani veriyor.

intralasik zaten olabilecek en yeni yontem, daha pahali falan diye bi kiyaslama yok ortada.

tiLi said:

flep kaldırmada acı çeken yok mu benden başka?

Acikcasi gerginlikden acisini hatirlamiyorum dahi ama o 15sn nin nasil gectigini bir ben bir de ben bilirim heralde. ikinci gozu yapmasak mi acaba diye dusunuyordum resmen yarisinda.

esas benim acim goze damlatilan uyusturucu bittiginde ilk gun cektigim photophobia daydi. Telefonun isigi fury of the thousand suns vb gibiydi. buzdolabinin uzerindeki ufacik led bile gozumu acitiyordu. ertesi gun azalarak bitti. 12 saat falan surdu photophobia.

Gozun kanamasi falan da normal degil, kornea ile alakali bi mevzu da degil. Tamamen doktorlarin .ok yemesi. Buyuk goz hastanelerinde fabrikasyon ve ezbere is yapiyorlar. Buyuk umitlerle gidenler adina gercekten uzgunum.
Sosyal ağlarda paylaş

Garadia said:

abi sen nasıl herşeyi biliyosun
anlamıyorum ya

evet ben de bunu merak ediyorum bazen. şu forumda tavsiye verilen, bilgi verilen nere varsa orda Kharon da var. bi vücut geliştirme kısmında görmedim :D

ameliyat dündü. hala bilgisayara uzun süre bakınca rahatsız oluyorum.

flebi vakumla mı kaldırdılar? kaldırdıktan sonra lazer çizdikten sonra yerine geri koymadılar ama sdfs

tatar özel kesim derken wavefronttan bahsediyor sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:
bi vücut geliştirme kısmında görmedim :D

ameliyat dündü. hala bilgisayara uzun süre bakınca rahatsız oluyorum.

flebi vakumla mı kaldırdılar? kaldırdıktan sonra lazer çizdikten sonra yerine geri koymadılar ama sdfs

tatar özel kesim derken wavefronttan bahsediyor sanırım

asdfas fitness hakkinda da yaziyordum da orda mirage falan varken bana hacet yok.

flep muhabbetinde kornea kesilip cope atilmiyor adfasd, 270 derecelik bi kesi atilip bir parca kaldiriliyor sadece, sonra geri birakildiginda hava kabarcigi kalmayacak sekilde oturtulup birebir ortusturuluyor. Su anda 15-20 gun kadar kullanacagin damlalardan bi taneside korneani onarmak icin olmali.

wavefront un kesiyle alakasi yok, sadece goru haritalandirilip duzeltmeler ona gore yapiliyor. ozel kesi falan cok alakasiz bir sifat onun icin. wavefront sadece bi guidance sistemi.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

KHaRoN said:

Ben 2 sene kadar once ziemer Z-Lasik ile Nidek Navex quest excimer laser kullanarak wavefront destekli intralasik operasyonu gecirdim.

ahahah. kedi çok iyi.

bide bende 5 miyop vardı. napsam netsem diye düşünüodm ama göz ameliyatı yapan doktor amcaların gozluk taktıgı gercegı suratıma tokat gıbı ındı. gozlugumle muslu mesut yasamaya devam edıcem gıbı galıba. bide bu lensler nası oluyo? 1 ay boyunca hıc cıkartmadan takılan lensler fln dedı ınsanlar ama? bılgı sahıbı bır ınsan bıraz acıklayabılır mı? mesela lens hangı sartlar altında gozumden cıkabılır, dusebılır fln gibi? saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sleeep said:

1 ay falan oluyor sanrıım yaptıralı , HD kalitesinde görüyorum baya temiz :P 15 dk lık ameliyattan çıkınca savaştan çıkmış gibi yorgun bitkin oluyorsun(vücudu kasmaktan) sonrası çok net :D

iki gözü sanirim ayni anda yapmiyorlar. kac para verdin ve gözün ne kadar kör olmasi lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

@kaybolmayansakız, lensin 1 ay gözde kalmasını doktorlar onaylamıyor, göz hava alamaz ayrıca bi virüs kaparsın göz bile gidebilir falan diyorlar. Yine de 1 ay çıkarmayan var ama

@Seele, 2 gözü aynı anda yapıyorlar, 2 gözün hazırlanması ameliyatı en son sulandırılması şusu busu 15 dakka anca zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

Sleeep said:

1 ay falan oluyor sanrıım yaptıralı , HD kalitesinde görüyorum baya temiz :P 15 dk lık ameliyattan çıkınca savaştan çıkmış gibi yorgun bitkin oluyorsun(vücudu kasmaktan) sonrası çok net :D

iki gözü sanirim ayni anda yapmiyorlar. kac para verdin ve gözün ne kadar kör olmasi lazim.

valla d.göz'de yaptırdım 10bin+ cerrahi vakası olan bir doktordu, 990 veya 890 euroydu tam hatırlayamadım şimdi, gözün ameliyat sırasında kör oluyor çıktığında görüntü gelmiş oluyor ama biraz hassas bi şekilde hep kapatma isteği duyuyorsun gün içinde gayet gözün açık sağı solu incelemeye başlıyon 1-2 yıl gözlük devamında 5-6 yıl lens/gözlük kombosundaydım şu an pek bi rahatım valla.

aynen ben de 20 de yaptırmadım hani 20 bile olsanız göz büyüyebiliyor ki benim büyüyordu 90 aralık doğumluyum işte daha 2 ay falan oluyor yaptıralı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...