Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir garip uygulama


di

Öne çıkan mesajlar

Sosyal sistem yok olmuş.

Ne hak hukuk var vatandasa, ne de adam akilli muamele. 24/7 Salak yerine konulup, sanki cok zenginmisiz gibi yolunuyoruz bir de. Kalkip hakkini arayacak olsan onu da yapamiyorsun. Kimi kime sikayet ediyorsun bi kere ?

Son is yerimden ayrilmadan once ard arda alinmis iki raporum vardi 3 ve 10 gunluk olarak. 3 Gunluk olani sirt agrisi, 10 gunluk olani ise ameliyat icindi.

Neyse aradan aylar gecti, alamadigim parami almaya gittim eski sirkete. Dediler ki 13 gunluk raporun var kesintisiz. Onun parasini sigortadan alacaksin. Yeni yasa boyle. E iyi dedim nedir olay ?

Yeni yasaya gore 3 gun ve daha uzun rapor aldiginizda sirket parayi odemeyip sigortaya yonlendirebiliyor sizi. Sigorta ise raporun ne icin alindigina gore muamele yapiyor. O da kabaca su sekilde;

Herhangi bir raporun ilk 2 gunu icin odeme yapmiyor sigorta. Kalan gunler icinse, tedavi seklide ayakta ise o gunluk maasin 3'te 2'sini, yatarak ise yarisini oduyor. Haliyle gunlugum 10 lira ise bu 13 gun icin 130 lira yerine 42 lira para aliyorum. Hakkimin yarisi bile degil!

Resmen vatan haini tipler devletin benden kat be kat fazla aldigi vergileri catir catir yerken (bkz : benzinde %65, arabada %80+,her daim fazladan %15 OTV, vergi mukellefiysen kazancinin minimum %42'si ve daha niceleri) magdur olan yine ben ve benim gibiler oluyor.

Ulkeymis memleketmis zerre kadar umrumda degil cidden artik. Yansin batsin. Ne insani insan bu milletin, ne vekili vekil, ne devleti devlet. Ha duzelir belki de ne ben gorurum ne cocugum gorur onu.

Buyuk konusuyorum belki sinirimden ama soyum kurusa da cocuk yapmam ben boyle ulkede. Insallah bulurum bir firsatini da en kisa zamanda toplarim ailemi, adam akilli hakkimi alabilecegim ve arayabilecegim bir yerlere giderim.

//dasaaa:başını editledim biraz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hehe daha dur fakirlere 600 papel vermek isteyen var.

doğudan 4 tane alsam farklı ebatlarda, herbiri 600 getirse, cocuklar mendil püsür satar masrafsız bi 600 ordan gelse. Kondu yaparım bi yere yatırım hesabı, 20 seneye tapusunu felan verirler, mutahite bırakırım 3-4 daire karşılığı.

tl;dr qq moar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun hükümette değil ki? Bunların kullanma süresi dolunca yerine getirecekleri yeni adamlarda aynı kafada yönetecekler. Hükümetlerin insanı insan yerine koymasını beklemek yerine insanların insan olduklarının farkına varması gerekiyor. Başa gelecek adamların durumu iyileştirmesini umut etmek yerine her bireyin hakkını talep etmeyi öğrenmesi lazım.

Durum böyle olmadıktan sonra başa gelen ülkeyi istediği gibi soyup padişahlığını ilan eder yani. Halkta niyetli olduktan sonra bende ederdim.

edit: Bu arada dünyanın en pahalı benzini bizdeyken "türkiye pahalı q_q" edebiyatı yapmanın gereği bile yok bence. Herşey ortada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

bi savcıya göndereyim bu konuyu da belki istediğin olur atarlar vatandaşlıktan
Mutlu mesut yaşarsın başka yerde.tabi baska bi ülkeden vatandaşlığın varsa.


adamlar tv de özerklik diyor ayrı dil kesinlikle heryerde olacak diyor, resmen ayrı devlet kurucaz diye bik bik ötüyor bunu dedi diye dava açılırsa gülmekten ölürüm herhalde :D

edik: gerçi dava açılsada ya 10 seneden berat edersizin yada siz sonucunu görmezsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...