Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonya'da 8.9 büyüklüğünde deprem

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Mesaj tarihi:
Google da ana sayfasinda uyari geciyor. Cok fena cidden 8.8.

Tsunami Alert for New Zealand, the Philippines, Indonesia, Papua New Guinea, Hawaii, and others. Waves expected over the next few hours, caused by 8.9 earthquake in Japan.
Mesaj tarihi:
Myshkin said:

abi bizde öyle bir deprem olsa marmarada, sonrasında bi de yağma olayları falan çıkar muhtemelen.

marmarada öyle bi deprem olsa fakir ortadoğu halkları arasına katılırız garanti

sanayinin üçte biri gg
Mesaj tarihi:
Görüntüler çok fena cidden...Tsunami vururken, paralel yoldaki araçlardaki insanları düşündüm bir an...Arabanın içindeler ve tsunami geliyor, fakat yol tsunamiyi dik kesiyor...Kaçacak hiçbirşey, yapacak hiçbirşey yok...
Mesaj tarihi:
Off Allah yardımcılar olsun. Canlı izliyorum şimdi youtube'dan Kuzeydoğu Japonya iptal resmen. Gemiler hep şehirlere köylere girdi. Bir kaç araba gördüm Tsunami önünde umarım kaçmayı başarmışlardır.
Dünyadaki gelmiş geçmiş en büyük 7. depremmiş.
Edik: Altyazı geçiyorlar şimdi, sanırım zarar gören nükleer santralde soğutma sistemi bozulmuş.
Mesaj tarihi:
aslında çok deprem üstüne çok araştırma yapmadıklarını, california'dan alıp durduklarını, ama base isolatorler konusunda iyi oldukları, hatta çok sistemli oldukları için iyi göründüklerini söylesem.

bi de bunlar uzak depremler, şehiriçinden geçen kobe'de bayağı zarar almışlardı desem...

geçmiş olsun tabii adamlara
Mesaj tarihi:
Şu şiddette bir tsunamiyi durduracak güç yok dünyada hiç bir yerde. Dolayısı ile Japonya bence deprem şok dalgaları ile gelen krizini gayet iyi yönetti, alt yapısı da gayet uygundu, netekim tsunami konusunda doğal olarak yönetemediler.

Tsunamiyi yavaşlatmak için bir sürü hendekler, kanallar, yükseltiler v.s. yapmışlar belli ki. Yollar hep yükseltilmiş olarak yapılmış v.s. Ama bu kadar şiddetli olunca önemi olmalı onların da pek.

İletişim alt yapısı ne halde acep..
  • Yeni Oluştur...