senko Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 risk analizi ve yonetimi onemli tabi. Aslinda muhendislerin yasama sansi cok daha fazla, lucky us... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iblameadmins Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Abi neden anlamıyorsunuz ki adamı ısrarla. Adamlar kadına tecavüz etmiş kötü adam bunlar asın sallandırın etc. buna bişey diyen yok. Ama kadın da gerizekalılık yapmış bomboş otobüsü ben görünce tırsıp binmiyorum neyine güvenip de binmiş ablam? Ayrıca diğer konunun da gerçek olma ihtimali var,adamlar para karşılığı anlaşmıştık diyor. Sonrasında parada bi anlaşmazlık çıkıp olaylar gereksiz gerilmiş de olabilir yani,ihtimal dahilinde olan bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 dasaaa'nın sözde mantığıyla toplum içinde olan tüm olaylara böyle açıklama getirilebilir. Kendi semtinde türban takmadığı için dayak yiyen bir kıza, "e yaşadığın semt belli be kızım taksaymışsın yemezdin o dayağı" denilebilir. Doğuda yaşayıp, töre cinayetinde ölen kıza, "a be kızım, biliyorsun yüz yıllardır kızlar başkasına kaçarsa, namusu kirlenirse, törenin hakkından geleceğini, niye dizini kırıp oturmadın ki?" Yada mesela, protesto gösterilerine katılan öğrencilere "çocuklar görmedik mi yıllardır RTE'yi protesto edenler dayağı yiyor? dersinize çalışsanıza ne işiniz var oralarda" denebilir. örnekler çoğaltılabilir baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 adamlar insan değil kadın da pek akıllı değil sonuç felaket işte, insanımız resmi yada büyük kurumlarn logosunun olduğu sivil taşıtlara fazlaca güveniyor hani büyük bir ulusal tv kanalının logosunu koysan altıan "hede programı ekibi" diye d bir de açıklama eklesen sarı basın kartı sahibi adam akdar hürmet gösteriyorlar ama bu yanlış burada hırsız suçundan ötürü suçlu ev sahibi de tedbirsizlikten suçlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 moderasyona da bi el atarsan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Loxias said: dasaaa'nın sözde mantığıyla toplum içinde olan tüm olaylara böyle açıklama getirilebilir. Kendi semtinde türban takmadığı için dayak yiyen bir kıza, "e yaşadığın semt belli be kızım taksaymışsın yemezdin o dayağı" denilebilir. Doğuda yaşayıp, töre cinayetinde ölen kıza, "a be kızım, biliyorsun yüz yıllardır kızlar başkasına kaçarsa, namusu kirlenirse, törenin hakkından geleceğini, niye dizini kırıp oturmadın ki?" Yada mesela, protesto gösterilerine katılan öğrencilere "çocuklar görmedik mi yıllardır RTE'yi protesto edenler dayağı yiyor? dersinize çalışsanıza ne işiniz var oralarda" denebilir. örnekler çoğaltılabilir baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iblameadmins Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Loxias said: dasaaa'nın sözde mantığıyla toplum içinde olan tüm olaylara böyle açıklama getirilebilir. Kendi semtinde türban takmadığı için dayak yiyen bir kıza, "e yaşadığın semt belli be kızım taksaymışsın yemezdin o dayağı" denilebilir. Doğuda yaşayıp, töre cinayetinde ölen kıza, "a be kızım, biliyorsun yüz yıllardır kızlar başkasına kaçarsa, namusu kirlenirse, törenin hakkından geleceğini, niye dizini kırıp oturmadın ki?" Yada mesela, protesto gösterilerine katılan öğrencilere "çocuklar görmedik mi yıllardır RTE'yi protesto edenler dayağı yiyor? dersinize çalışsanıza ne işiniz var oralarda" denebilir. örnekler çoğaltılabilir baya E evet,çarşambada gidip mesela mini etekle dolaşırsan başına bişeyler gelebilir,hatta muhtemelen gelir. Bu doğru bişey değil de bile bile oraya gidersen de salaksın demektir. Git Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde mesela Galatasaray tribününün ortasında Fenerbahçe bayrağı aç. Tersi de kabul edilebilir =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 said: Eğer sen kendi özgür iradenle hala kadını suçluyorsan kusura bakma ama yanlış yoldasın. Sen allah bilir pippa bacca için de "e ama kaşınmış ya bariz o da" demişsindir zamanında. anlayamadığınız nokta şu. ben kadını suçlamıyorum. sadece diyorum ki "benim önümde, ben erkek olmama rağmen personel servisi yazan bir araç gelse, içinde sadece iki kişi olsa, başka yolcu olmasa, 456C falan gibi tabelası yoksa ben bu araca binmeyi dahi düşünmem. buradan geçiyoruz bırakalım seni falan derlerse daha da kıllanırım anında topuklarım en yakın kalabalık yere" burası türkiye abi. kime neden güveniceksin ki. tee ilk başta dediğim gibi said: haber çok saçma. ya haber tamamen yanlış, ya da mental bir error var. ya haberde hata var, ya da ciddi bi error var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 benim kızım olsa ilk iş bundan alırım, sonra savunma sporuna yazdırırım. Dünya tehlikeli diye yaşamamak.. defeating the purpose Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 misal polis şiddeti diye bağrılır çağrılır. e peki polisler hakkında yasal haklarını bilen var mıdır? eve polis giysisi ile birisi gelirse eve almayabileceğini bilen var mıdır? şans eseri hayatta kalmayın yahu. sorun, sorgulayın, düşünün, tartın biraz. bin türlü soygunculuk, dolandırıcılık, tecavüz yapılıyor. bunun aynısını cep telefonuna gelen sahte mesajlar olarak değerlendirin. tamam mesajları yollayan suçlu ama bu kadar kolay oltaya gelmek akıl kârı değil. işin kokusu yakında çıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 "devenizi sağlam kazığa bağlayın" eşe dosta verilecek güzel bir tavsiyedir ama toplumu ilgilendiren olayları yorumlarken kullanılacak bir argüman değildir. konu dışındaki tartışmaların yarısında bu sorun yaşanıyor. bir taraf hırsızın hiç mi suçu yok diyor diğer taraf sağlam kazığa bağlasaymış. hırsızın suçu yok mu diyenler niye haklı? çünkü bu yaklaşım, bu tür olayların nedenlerini, ciddiyetini ve önlenmesi gerektiğini topluma empoze etmek amacı taşıdığından devrimci bir özellik taşıyor. böyle yapılmadığı takdirde; mesela 2 sene önceki münevver karabulut cinayetinde, "onlar da kızlarına dikkat etselermiş" diyen emniyet müdürü celalettin cerrah'ın mantığını da kanıksarız bir yerde. o yüzden yarın kadınlar yürüyüşüne (başta dasaaa) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Ben bu tutumu bir teslimiyet olarak görüyorum. Düzen böyle abi, o da binmeseydi demek bize yakışmaz. Biz güya eğitimli genç insanlarız, birşeyler değişecekse bizim neslimiz ile değişecek sonuçta. Hadi tamam paticik genele göre baya rafine bir topluluk, aramızda ilkokul ters 15 yıllık tornacı olan yok en azından benim bildiğim kadarıyla. Keşke olsaydı en azından bir tane gerçi de neyse. Demek istediğim biz bile hala şu yaşımızda (benim durumumda 24, sizlerde tahminim +-1 sinizdir genelde) bu işe bir çare bulmaktansa sadece önlem almayı konuşuyorsak bir zahmet bir daha kimse ülkenin geleceği, toplumun gidişatı gibi konularda ahkam kesmesin. Önce biz en azından bir tartışma durumunda bize yakışanı yapalım ki diğer insanlardan akıl mantık bekleyecek yüzümüz olsun. iyi forumlar diye bitiresim geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Bakın tecavüz olayında, şiddet uygulanmış cinsel saldırılarda kadın veya erkek, madurun davranışlarının, zeka seviyesinin, bulunduğu yerin vs nin suçu azaltması ya da yumuşatması, saldırganı haklı hale getirmesi diye bir şey düşünülemez. Bu hepinizin bir şekilde kafasına kazıması gereken çok basit bir kural. Bu şekilde düşünün, çoçuklarınızı bu şekilde eğitin, bu şekilde davranın. eğitimli, yazmayı, okumayı bilen insanlar olacaksanız, böyle bir olayda bile kadınla dalga geçebiliyorsunuz, onu suçlayacak çıkarımlar yapabiliyorsunuz. Yapmayın. Feminist olun vs demiyorum, gayet basit bir düşünceyi kafanıza kazıyın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Loxias said: dasaaa'nın sözde mantığıyla toplum içinde olan tüm olaylara böyle açıklama getirilebilir. Kendi semtinde türban takmadığı için dayak yiyen bir kıza, "e yaşadığın semt belli be kızım taksaymışsın yemezdin o dayağı" denilebilir. Doğuda yaşayıp, töre cinayetinde ölen kıza, "a be kızım, biliyorsun yüz yıllardır kızlar başkasına kaçarsa, namusu kirlenirse, törenin hakkından geleceğini, niye dizini kırıp oturmadın ki?" Yada mesela, protesto gösterilerine katılan öğrencilere "çocuklar görmedik mi yıllardır RTE'yi protesto edenler dayağı yiyor? dersinize çalışsanıza ne işiniz var oralarda" denebilir. örnekler çoğaltılabilir baya olması gerekenle olanı ayırt etme de büyük fayda var. aklı basında hic bi insan istemez bu tür olayların yasanmasını. sen hersey güllük gülistanlık olsun istiosun,güzel;ama koca bir ateste su damlası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 oha son 3 yorum farklı cümleler ile aynı düşünceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 KADIN DA O ARACA BİNMESEĞDİ koskoca dasaaa şakirt olmuş!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 forumda ulke kurtayamaya baslamisiz gencler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iblameadmins Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Arkadaş siz de binin madem o otobüse. Bu kadar meraklıysanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Loxias said: Kendi semtinde türban takmadığı için dayak yiyen bir kıza, "e yaşadığın semt belli be kızım taksaymışsın yemezdin o dayağı" denilebilir. Doğuda yaşayıp, töre cinayetinde ölen kıza, "a be kızım, biliyorsun yüz yıllardır kızlar başkasına kaçarsa, namusu kirlenirse, törenin hakkından geleceğini, niye dizini kırıp oturmadın ki?" Yada mesela, protesto gösterilerine katılan öğrencilere "çocuklar görmedik mi yıllardır RTE'yi protesto edenler dayağı yiyor? dersinize çalışsanıza ne işiniz var oralarda" denebilir. örnekler çoğaltılabilir baya örnekler çok saçma. bu dediklerin geri kafalılıkla alakalı birşey. adamların kendi adetinde olan şeyler. güzel birşey değil elbet ama konuyla çok alakasız. Ha tecavüz gerikafalılık değil mi? dersen. değil. Bu tamamen sapıklıkla alakalı birşey. ve arasında dağlar kadar fark var. Dasaa haklı. Kadın safmış. 2 tane erkeğin bulunduğu personel aracına lök diye atlamış. Adamlar da şerefsizmiş. Bu kadar basit. arabeskte nasıl olmuştu? ağalar istanbul ne tarafta? -gösterelim anam! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 o 24 biraz daha ilerleyip de toplumun sadece senin benim gibi insanlardan oluşmadığını hatta senin benim %6 falan gibi bi sayıda olduğumuzu üni mezunlarının bile karısına şiddet uyguladığını aile için tecavüzün inanılmaz yaygın olduğunu her kadının sağlam bi taciz hikayesi olduğunu (iddia ediyorum burada ki kızlar dahil olmak üzeredir hatta bu) vs vs gördükten sonra iki şey diyorsun biri hayalci, http://forum.paticik.com/read.php?13,4640655,4641131#msg-4641131 dasaaa said: dün okudum haberi. doğrusu korku filminden çıkma bir sahne gibi geldi. bir ailenin kendi canından kanından olan öz be öz kızlarına böyle vahşice yaklaşması ürkütücü.. dünya üzerinde süper iyiler yok ama gerçekten kötü olanlar, süper kötüler, kötü tohumlar bol bol var.. bu adamları içeri kapatsan bile ne değişecek ki.. pişmanlık duyduklarını dahi sanmıyorum açıkçası.. insan değil, insancık işte bunlar bir de gerçekçi http://forum.paticik.com/read.php?20,3955034,3985869#msg-3985869 dasaaa said: hmm belki şu sayılabilir takıntı olarak, berbat bi gasp olayından dolayı hava karardıktan sonra dışarıdaysam arkamı kollarım feci. kollayın kendinizi, süper iyiler yok. yasalar yavaş işliyor, güvenlik güçleri deseniz malum zaten.. ne oldu? siz size kaldınız. kendinizi koruyun. olabildiğince sağlam şekilde ama haberde bir tırtlık var. yakında ortaya çıkar neymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Klapaucius Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Yazık olmuş kadına. Ben erkek halime sadece iki kişinin olduğu otobüse tek başıma binmezdim gider taksi tutardım. iyi cesaret etmiş cesurlar erken ölürmüş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 bok tutardın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 kadının fotosu yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 normal otobus gelene kadar beklese o da yeterdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 dasaaa'yı sizin için bulduk!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar