Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FRP başlangıç

loop

Öne çıkan mesajlar

Dostlar... Konu kirliliği yaptığım için özür. FRP yi ultimaya başladığım yıllarda oyun içinde şahit olduğum dialoglardan biliyorum sadece.. En basit haliyle nedir FRP ?
Ben fantaziyi severim. Ankaraya her gittiğimde olgun sokaktaki kitapçıları gezer ingilizceme uygun fantazi kitapları alırım ve her defasında sayfaları çevirdikçe artan bilmediğim kelimere bıkkınlık verir..
Tabiiki frp bu değildir.. Ne yapmam lazım girizgah olarak..
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Horcrux said:

Druid olup greatsword isteyen de var.

Ne var abi bunda? Ben geçen tek sezonluk bir oyunda 4 cha ile svirfneblin paladin olmaya çalıştım pathfinder oyununda bir, grupça engellediler hainler. sonra monk oldum. deicide bile yapmayı denedik ama öldük =(
Sosyal ağlarda paylaş

loop said:

Dostlar... Konu kirliliği yaptığım için özür. FRP yi ultimaya başladığım yıllarda oyun içinde şahit olduğum dialoglardan biliyorum sadece.. En basit haliyle nedir FRP ?
Ben fantaziyi severim. Ankaraya her gittiğimde olgun sokaktaki kitapçıları gezer ingilizceme uygun fantazi kitapları alırım ve her defasında sayfaları çevirdikçe artan bilmediğim kelimere bıkkınlık verir..
Tabiiki frp bu değildir.. Ne yapmam lazım girizgah olarak..

frp lafı bir tek türkiye'de var sanırım.
yabancılar pen&paper (pnp) ya da tabletop rpg diyorlar.

pnp oyunlarının bahsi geçtiği zaman ilk aklımıza frp geliyor, frp diyince de d&d (dungeons & dragons) dünyaları geliyor, forgotten realms felan.
ama pnp kural sistemleri ve dünyaları oldukça geniş. mesela kural olarak special, gurps, pathfinder gibi farklı sistemler var. dünya olarak da warhammer, world of darkness, cthulhu felan var.

üniversitelerde CON'lar düzenleniyor, onları takip edebilirsin.
mesela bu ay içinde yıldızcon var.
http://con.yildizbkfk.org/
Sosyal ağlarda paylaş

fantasy role playing
ropgnin bi alt dali iste
fantasy temali oyunlardna olusuyo

wotc oyunlari genelde onlarda
parp a diyebilirsin mesela
post apocalyptic role playinge

ama iste ilk cikan kuralli rpg turu oldugu icin ve en yaygin tema oldugundan frpnin kendi adi war dierlerinin pek yok
Sosyal ağlarda paylaş

FEREGE

konu: nickinizin hikayesi nedir?

bende böyle bir akima kapilmistim birzamanlar... üst mahalleden 3 tane çocuk frg midir ondan oynuyolardi. nasi bisey lan bu diye danisdim çocuklara. off sükrü mistik bir alemin karanlik odalarinda yitip gitmek gibisi yok inan bana dedi çocuk. gel sende bize takil ve elamdoria diyarlarinda bizimle engin maceralara atil dediler. o ne lan diye cevap verdim. elamdoria... bizim dünyamiz gölgeyle isigin savas alani, meleklerle seytanin satranç tahtasi... dur bi ayakkaplarimi kapinin önünde biraktim çalmasinlar dedim ve ayakkabilarimi içeri aldim. tekrardan bunlarin yanina gittigimde bunlar zar kagitlar magitlar biseyler yapiyolardi. kendine bi isim bulmalisin dedi bana toybars. sükrü diye ayni atiklikle cevapladim. püheheheh diye gülerek etrafimda dönmeye basladilar. sükrü mü püheheh yok kazim pühehe yok yok mahmut püheheh. oturun lan oturdugunuz yerde diye bagirarak üstünlügümü ortaya koydum. sükrünün nesi var ulan diye gürledim. ortalik sakinlesti ve ilk konusan toybars oldu. dostum mistik bir isim bulmalisin kendine. mesela benimki lord of the nights, aytunç unki dragon master, suphi ninki blind guardian. anlamlari nelan bunlarin dedim. off sükrü... benimki gecelerin efendisi, aytunçunki ejderha efendisi suphinin kide kör bekçi. zikerim lan gidiyorum ben. kör bekçi nedemek ulan. hem ben tiravestimiyim gecelerin bilmemnesi filan dedim. sinirliydim ve serçe parmagim titriyordu. ama çocuklarin ismarladiklari pizzayi hatirlayinca biraz daha kalmaya karar verdim. bir ingilizce sözlük rica ettim. sözlükle ilk kez tanisan her türk gibi hemen sik, ****, piç, *u gibi kelimelerin ingilizce anlamlarina baktim. tamam benim adim fucker dedim. vuuuvv harika dedi toygar ve omzuma yumruk atti. pizzayi hatirladim ve tepki göstermedim. nasi oynaniyo lan bu dedim. izle ve gör diye cevapladi aytunç. suan bir zindandayiz ve etrafimizda 3 ejderha var dedi toygar. sonra sira aytunça geçti. dragonball atagimla ejderhaya magic mana diablo damage thunder madnir. yeter lan diye çigirdimi hatirliyorum. aldim bunlarin zarlarini bi bardak suyla birlikte yuttum. sonra da kaçtim evden.
ejderhanin da amoga goyuyim
mizraginin da amoga goyuyim.bunelan
amaci ne lan bu oyunun

Sosyal ağlarda paylaş

Evet, o konuya bakmıştım. Yinede söyle bir isteğim olacak. Yardımcı olan olursa dünyalar benim olur..
Heroes of Might and Magic ile ilgili kitap var mı hiç? Yıllar önce Heroes Community de bir hikaye okumuştum hala aklımda, tadı damağımda.. Özellikle HOMM3 le alakalı bir kitap olsa acayip sevinirim..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...