Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

siyaset.jpg

BloodyBeast

Öne çıkan mesajlar

birak bu isleri sam, adami bariz egittin sensei lik yaptin

senin kelimelerini kullaniyor "boyle dedigim bir cumleyi bulup cikartmassaniz argument invalid" direk ahahahah, immune olmus bunye artik direk okumadan gectim yani, sam tartisma okulunun bir ogrencisi diye

bide gelmis aferim cekirge cekiosun, suphelerim ikiye katlandi asdfadsf
Sosyal ağlarda paylaş

Sir'e katıldım ben de bu topikte. aman allahım (sir'e her katılan ilk kez katıldım diyor da assad lan adam arada bir haklı işte. neyse. :D)

Her şeyi amerika'ya bağlayan paticik tayfası mahalle kahvehanesinin bir üst level'ı gibi geliyor bana. No offence. Bestseller kitaplarla da açıklancak işler değil bunlar. Bölge baya karışık.

edik: Ha şimdi olan bitenden ABD kendine çıkaracağı payları çıkartacak elbette ama bu sefer de al işte abödö yapmış her şeyi gene!!1 argümanının kanıtı asla olamaz bu. Adamlar dünyayı yönetiyor abisi, elbette fırsatları değerlendirecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

tabi canım herşey amerika oyunu. isyancıları öyle gaza getiriyo ki adamlar sniperların, bombaların önüne atlıyolar, kimileri kendilerini yakıyo falan..hep amerikanın kışkırtmasıyla..yerseniz.

çok merak ediyorum, bazı keywordleri, bazı canavarlaştırılmış ve abartılmış aktörleri geçici olarak devre dışı bıraksak (cemaat, abd vs) bu ülkede siyasi analiz nasıl yapılır? heralde kemkümden öteye gidemez çoğu insan.

öyle muhteşem bi anahtar ki abd, her kapıyı açıyo. çoğu ülkede abd yanlısı diktatörler devriliyo, "abd yaptı" deniyo. tayyip nato müdahalesine karşı çıkıyo, ama o da abd piyonu. ergenekondan generaller gözaltına alınmış, aa abd komplosu. iyi valla kapatalım dükkanı gidelim.

(tu)
viktor said:

nareddin hoca misali, ulke tarihindeki her karanlik seyin altinda ergenekonun olduguna inaniyorsunda dunaydaki olan btien her karanlik isin icinde abd nin olduguna neden inanmiyorsun?

kazan dogurabiliyorsa neden olmesin dimi

(td)
Sosyal ağlarda paylaş

Bu coğrafyadaki Kaddafi dışındaki tüm liderler Amerikancı(gidenler dahil) Amerika sırf Kaddafi'yi göndermek için Orta Doğuda kontrolündeki yıpranmış lidelerden birkaçını gözlerinin yaşına bakmadan devre dışı bıraktı ve sıra asıl hedefe geldi.Kaddafi...
Bakalım gidecek mi yoksa kalacak mı?? Bana soracak olursanız kesinlikle gidecek.
Diyeceksiniz ki bu Amerika pire için yorgan mı yakacak? Benim buna cevabım da adamların ellerinde Ortadoğu'nun üstüne örtecekleri onlarca yorgan var olacak...
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

Aket-Atum said:

yav said:

ben öyle olduklarını söylemedim zaten de
amerikan karşıtı olsalar ne yazar, somut olarak napıyorlar?
bölgede var olan değerli ne var?
adamlar sosyalizmi falan da yayacak değil zaten. Yani abd'nin karşısında ideolojik bir şey de yok ki?

hadi mısır'ın orda israil felan var çıkabilir bişeyler de
diğer kuzey afrikaya akıl erdiremiyorum

amerika tüm dünyayı ele geçirmek istiyor mu diyosun?

talihsiz açıklamalar :D

açıklama yok;
açıklama talebi var. Açık açık da yazdığımı düşünüyordum aslında. Buyur anlat bana bölgedeki değerli şeyleri illa konuda bir postun olsun istiyorsan. Yoksa talihsiz postunla kalmaya devam da edebilirsin dfs

merak ettiğim şeyleri soru olarak soruyorum, soru sorarak argüman üretmiyorum sorusunu sorduğum şeyin tersini ima ettiğim felan yok bildiğin birinci anlamıyla soru soruyorum yani.

önce bir sakinleş. :)

sonra bir haber oku, sokaktaki çocuk bile Libyada petrol olduğunu bilecek durumda şu an.

Tunus günde yakşalık 100.000 varil, Libya günde yaklaşık 1.8 milyon varil petrol üretmekteymiş. Mısırda ise 3.7 milyar varillik rezerv varmış. Günde 1.9 milyon varil üretebilen Irak'ın başına neler geldiğini hepimiz biliyoruz.

Ha ben bunları nereden öğrendim diye sorarsan da açtım wikipediadan baktım ama açıkçası günümüzde Orta Doğu'da "halklar kendilerini yönetecek yihehehey" in ve isyanın bundan çıkmış olmasını düşünmenin uzak bir rüyadan fazlası olduğunu düşünmüyorum. Bu da benim kendi amatör siyasi görüşüm.

Kendi değersiz siyasi görüşlerime devam etmem gerekirse de, yine petrol için Irak'ı yakıp yıkmış Amerika'nın durup duruken bu ülkelerdeki liderler hakkında "bence bırak abi" tarzı açıklamalar yapacağını düşünmüyorum. Gerçi Mısır'da müslüman kardeşler (dünyanın en saçma isimli oluşumu) atar yapıp yönetimi ele geçirecek gibi duruyor ama yine de yar etmezler bence petrolü.

Bu arada benim de anlamadığım bir nokta şu; haberlerde görüyoruz "Hüsnü Mübareğin banka hesapları donduruldu" "İngiltere Kaddafi'nin banka hesaplarını dondurdu" gibi şeyler. Neden olduğunu anlamıyorum. Nedeni nedir bunun? Adam sonuçta o bankanın bir müşterisi değil mi? Mazallah ben İngiltere'de bir hesap açsam burad ajapse girsem donduracaklar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

ikisininkini de isvicre hukumeti yapmisti diye hatirliyorum

isin ilginci, isvicre ve libyanin senelerdir sorunlari var. kaddafinin oglu isvicrede bir kizi taciz ettigi icin cenevrede suclu bulunmustu. o tarihten beri aralari kotu baya. isvicre bunu neden daha once yapmadi diye dusunuyordum ben de. buyuk ihtimalle ilk firsatta yapmayi dusunuyorlardi, bu da firsati olmus olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

demek ki biraz kasarsak faydalı tartışmalar geçebiliyormuş
az daha kasarsak bilgi aktarımını karşımızdakini ezmeden yapabileceğiz elbet bir gün.

teşekkür ederim ben gene de her türlü çok mütevazi erdemli harika birisi olduğum için sdfg.

/ha hep sakindim yalnız bu harfler noktalar başka yerlerden başka başka anlaşılıyor sanırım yapacak bişey yok tabi bu konuda da daha düzgün yazmaya ve okumaya çalışmaktan başka.
Sosyal ağlarda paylaş

@Estel_Anorien

teknik olarak her detayını bilemem ama en önemli unsuru dedim zaten demokrasi odur demedim. diğer partilere oranla azınlıkların haklarını daha fazla savunduklarını düşünüyorum. kimsenin gitmediği bölgelerde onlar var. koalisyon hükümetlerini gördk önceden. yargıda, özelleştirmelerde fln yaptıkları çok saçma şeyler var aksini zaten söyleyemem ama diğer partiler gelince güllük gülistanlık olacak gibi hayallerim de yok. yine aynı şey olacak sadece kutup farklı olacak. 10 sene öncesine bakınca birçok konuda daha iyi görüyorum durumumuzu. verdiğim parti %10 barajını geçemiyor ama kim iktidar olursa olsun düşürme gibi bir niyetleri yok o barajı. 1-2 puan düşüp düşmemesi de çok önemli değil. 5 ideal ama 3 büyük partide istemiyor onu.

bunlar benim görüşlerim. ben doğruyum siz yanlışsınız gibi saçma sapan bir düşünce yapımda yok. sadece körü körüne mualefet olmasın kimse yeter. adam doğru da yapsa yanlışda yapsa tepkiler aynı. eğlenceye giriyorum aynı geyikler başka bölüme giriyorum aynı geyikler.
Sosyal ağlarda paylaş

benim zaten tehlikeli gördüğüm iki konu yargı ve özelleştirmeler. ülkenin milli kaynakları ve bunca yıllık çalışma ile ürettiği değerleri pul para ile özelleştiriliyor. üstüne üstlük kar getiren kurumlar yurtdışına satılıyor. becerebiliyosan zarar getirenleri satsana? yargı'daki yoğun karışıklığa ve abzürtlüğün detayına inmiyorum.

ülkenin muhafazakar kesimi zaten yadsınamaz bir boyutta. ama kitle sosyolojisi alanında yapılan çalışmalara baktığınız zaman birbirine sıkı sıkıya bağlı yapılar git gide radikal eğilimler taşımaya meyillier. din temeli üzerinden yeniden kurgulanan toplum git gide cemaat ekseninde kapalılaşmaya ve kendi içine dönmeye devam edecektir. diğer görüşlere saygının pek oturmadığı bir toplumda ise azınlıklar için sıkıntı doğacak.

benim hayalimdeki toplum dinini kendi içinde yaşamayı öğrenebilmiş, bireyci, örgütlü ve lokal demokrasinin bilinçlice işletildiği bir toplum.
Sosyal ağlarda paylaş

Babam bir kere konuşurken "biz öğrenciyken solculuk modaydı kime sorsan solcuydu, şimdi dincilik moda herkes 5 vakit namaz kılıyorum havalarında" demişti. Ben toplumun bu kadar geniş kesiminin samimi şekilde dinci olduğuna inanmıyorum. Salaklıklarından gelen bir sürü psikolojisi var gibi geliyor.

Anlayışı dar bir kaç arkadaş için genişletilmiş çeviri: Yukarıda dinciler salaktır demedim
Sosyal ağlarda paylaş

iktidar yalakaları her zaman olcak yapacak birşey yok o konuda.

benim sevmediğim şey mesela bir örnekle anlatayım, geçen gün erdoğan dizi süreleri kısaltılması hakkıda açıklama yapmış haberlerin altında yorumların %90 ı herşey düzeldi bi o mu eksik kaldı, akp nin öle akp nin böle fln. sanki adamlar dizi sürelerini kısaltmak için meclisi 1 ay kampa soktu. rtük vs artık kim ilgileniyorsa o ilgilenecek onla. ki bence çok önemli bir konu. düzgün yapılırsa milleti saatlerce bi diziyle uyutamayacaklar, o sektördeki çalışanlar rahat edecek. olan medya patronlarına oluyor millet için gayet güzel bir uygulama. zaten herkesin istediği şeydi ama başlık erdoğan söyledi olunca her zaman iyi dedikleri şeye kötü diyebiliyorlar.

tamam özelleşme de yargıda fln yapılalar yüzünden sövün oy vermeyin fln ama böyle basit ve doğru şeylere bile körü körüne muhalefet edecek zihniyette olunca millet düzelme zaten olamaz. sadece iktidar değişir durum aynı kalır. ki bence bu şekilde yönetilmek onlara müstehak. çünkü ellerine geçse o kafayla kendileride aynı şekilde yönetir.

ben yanlış anlatmış olabilirim ilk mesajımda çok teknik konularını bilmem bu işin. yaptıkları şeyleri birbirinden bağımsız olarak düşünürüm. millet ota boka muhalefet edince daha fazla akp ye yöneliyor insanlar. doğru şeylere bile muhalefet eden zihniyetteki insanların yönetime gelmesini kesinlikle istemem.
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye de benzin fiyatları düşecekse arapları kimin yönettiği hiic umurumda değil öle de adi herifin tekiyimdir hani ;p

banane lan senelerce zerre yararını görmediğim arapların başına ne gelmiş ne bitmiş.

insanlık ayıbı rerörö humanity cicek böcük argümanları ile gelmeyin etkilenmeyeceğim yegane şey bu.

daha düne kadar hatırlatırım o koruduğumuz filistinliler kıbrıs rum kesimine gidip türkler gibi israil de bizim topraklarımızda işgalci destekliyoruz sizi reröre yapan insanlar. arapların tamamı da daha bu yüzyılın başında aynı şekilde düsündükleri icin halen bizden hoşlanmıyorlar. cok da fifi yani kim yönetiomuş benim için iyi hale gelsin yeter an itibari ile zaten bi işimize yaramıo yönetimleri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...