Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

siyaset.jpg

BloodyBeast

Öne çıkan mesajlar

hocam cok hayali şeyler diyorsun da hiçbiri hayali değil bunların ve şu an var olan ve gerçekleşen şeyler. Özelleştirilen kurumlardan kazanılan para da halka gitmiyor ki zaten. Eğer sen bu kurumları kendi ülkendeki bir şirkete özelleştirirsen bak bu kâr getirebilir. Hem çarklar döner hem vergisini alırsın falan filan.

Bununla ilgili Bir Ekonomik Tetikcinin İtirafları (John Perkins)'in kıtabını okursan anlarsın aslında o hayali olan şeylerin aslında hiç hayali olmadığını. Ağır kitapdır ama 1. adamdan anlatır olayları.

Şurada da bir video vardır bununla ilgili
http://www.youtube.com/watch?v=iB8kI96vZlc

Devlet kurumlarının özelleştirilmesinin yanı sıra dışarıdan içeriye giren yabancı şirket ve ürünler bir ülkeyi içten içe fethetmektedir. Coca Cola'nın girdiği bir ülkede Kola üretmek? veya McDonalds'ın virüs gibi ürediği yerlerde restaurant zinciri kurmak? Ekonomisi sadece yeraltı kaynaklarına bağlı olan ülkeler için bunlar pek mümkün değil.

Demek istediğim imkânsız değil ama böyle bir işe girmek bir de tutunmak çok zordur ki bir kere Transnational Şirketler tarafından ele geçirilen piyasada gelişmekte veya gelişmiş bir ülke değilsen işin borudur.

Demokasi iyi güzel, insanların sesini duyurabildiği bir sistem, ama en çok açığı olanda sistem de bu. Her tarafından delebiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

sonuçta amerikanın bu ülkelerde suni gündem yaratarak halkı diktatörlerine karşı kışkırttığını söyleyebiliyor muyuz hakkaten? Pek sanmıyorum.

30 yıldır bıkmış abi adamlar. Türkiye gibi küçük amerika olsalar daha mutlu olacakları kesin. Varsın öyle olsunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

sonuçta amerikanın bu ülkelerde suni gündem yaratarak halkı diktatörlerine karşı kışkırttığını söyleyebiliyor muyuz hakkaten? Pek sanmıyorum.

30 yıldır bıkmış abi adamlar. Türkiye gibi küçük amerika olsalar daha mutlu olacakları kesin. Varsın öyle olsunlar.

Abi sorunu anlamamışsın sen ya da anlamak istememişsin.. Bu adamlar bırak Türkiyeyi, küçük amerika bile olamayacak anlatmak istediğim o. Kukla hükümet geçecek başa, yolsuzluklar gırla, benliğini kaybetmiş bir halk, amerikancı, sağına soluna ses çıkarmayan sözde islam ülkesi, tek gelir kaynağı olan yeraltı kaynağı sömürülmüş/sömürülecek, yerin üstünde kapitalizm ile sömürülmüş/sömürülecek bir ülke. Hani yaşamak bu değil derler ya ülke olmak da bu değil.Ama noldu demokrasi geldi başımızdaki dikdatör devrildi yeah hurra!

Ben demiyorum ki Kaddafi çok iyiydi ama amerikan puppet'i olmaktan iyidir her türlü. Borçlarla bağımlı hale getirilmiş bir ülke, ardından bir bakmışsın Amerika incirlik üssünden çekilmiş libyaya üs kurmuş. Cezayir'de ve Mısır'da olanlar hakkında bir şey söyleyemem ama Libya bariz istisna bu iki ülkeden.Kaddafinin kolay kolay vazgeçeceğini de sanmam hatta durumu tersine bile çevirebilecek kabiliyeti olduğu inancındayım ben. Bu saatten sonra nere çevirecek demeyin.

Libya farklı.. http://www.ntvmsnbc.com/id/25187829/

Bu ülkelerin bıkmış olduğu bir gerçek. Reform lazımdı, yapılmadı, biri kıvılcım attı ortaya ve yangın çıktı. Bunlar gerçekten kimsenin gazına gelmemiş kişiler ve ya başka ülkelerin kışkırtmasıyla olan şeyler, bu ayrı bir tartışma konusu.

Bu açıklamayı neden yapıyorum? Birinci sayfada demiştin ya Amerikanın çıkarı ne diye. İşte amerikanın çıkarları bunlar ve libyada isyanı kışkırtanların olduğunu düşünüyorum. Libya istisna...
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

ben öyle olduklarını söylemedim zaten de
amerikan karşıtı olsalar ne yazar, somut olarak napıyorlar?
bölgede var olan değerli ne var?
adamlar sosyalizmi falan da yayacak değil zaten. Yani abd'nin karşısında ideolojik bir şey de yok ki?

hadi mısır'ın orda israil felan var çıkabilir bişeyler de
diğer kuzey afrikaya akıl erdiremiyorum

amerika tüm dünyayı ele geçirmek istiyor mu diyosun?

talihsiz açıklamalar :D
Sosyal ağlarda paylaş

tabi canım herşey amerika oyunu. isyancıları öyle gaza getiriyo ki adamlar sniperların, bombaların önüne atlıyolar, kimileri kendilerini yakıyo falan..hep amerikanın kışkırtmasıyla..yerseniz.

çok merak ediyorum, bazı keywordleri, bazı canavarlaştırılmış ve abartılmış aktörleri geçici olarak devre dışı bıraksak (cemaat, abd vs) bu ülkede siyasi analiz nasıl yapılır? heralde kemkümden öteye gidemez çoğu insan.

öyle muhteşem bi anahtar ki abd, her kapıyı açıyo. çoğu ülkede abd yanlısı diktatörler devriliyo, "abd yaptı" deniyo. tayyip nato müdahalesine karşı çıkıyo, ama o da abd piyonu. ergenekondan generaller gözaltına alınmış, aa abd komplosu. iyi valla kapatalım dükkanı gidelim.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

tabi canım herşey amerika oyunu. isyancıları öyle gaza getiriyo ki adamlar sniperların, bombaların önüne atlıyolar, kimileri kendilerini yakıyo falan..hep amerikanın kışkırtmasıyla..yerseniz.

çok merak ediyorum, bazı keywordleri, bazı canavarlaştırılmış ve abartılmış aktörleri geçici olarak devre dışı bıraksak (cemaat, abd vs) bu ülkede siyasi analiz nasıl yapılır? heralde kemkümden öteye gidemez çoğu insan.

öyle muhteşem bi anahtar ki abd, her kapıyı açıyo. çoğu ülkede abd yanlısı diktatörler devriliyo, "abd yaptı" deniyo. tayyip nato müdahalesine karşı çıkıyo, ama o da abd piyonu. ergenekondan generaller gözaltına alınmış, aa abd komplosu. iyi valla kapatalım dükkanı gidelim.

nareddin hoca misali, ulke tarihindeki her karanlik seyin altinda ergenekonun olduguna inaniyorsunda dunaydaki olan btien her karanlik isin icinde abd nin olduguna neden inanmiyorsun?

kazan dogurabiliyorsa neden olmesin dimi
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

sir said:

nareddin hoca misali, ulke tarihindeki her karanlik seyin altinda ergenekonun olduguna inaniyorsunda dunaydaki olan btien her karanlik isin icinde abd nin olduguna neden inanmiyorsun?

10/10 (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

yav said:

ben öyle olduklarını söylemedim zaten de
amerikan karşıtı olsalar ne yazar, somut olarak napıyorlar?
bölgede var olan değerli ne var?
adamlar sosyalizmi falan da yayacak değil zaten. Yani abd'nin karşısında ideolojik bir şey de yok ki?

hadi mısır'ın orda israil felan var çıkabilir bişeyler de
diğer kuzey afrikaya akıl erdiremiyorum

amerika tüm dünyayı ele geçirmek istiyor mu diyosun?

talihsiz açıklamalar :D

açıklama yok;
açıklama talebi var. Açık açık da yazdığımı düşünüyordum aslında. Buyur anlat bana bölgedeki değerli şeyleri illa konuda bir postun olsun istiyorsan. Yoksa talihsiz postunla kalmaya devam da edebilirsin dfs

merak ettiğim şeyleri soru olarak soruyorum, soru sorarak argüman üretmiyorum sorusunu sorduğum şeyin tersini ima ettiğim felan yok bildiğin birinci anlamıyla soru soruyorum yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Klapaucius said:

Chp başa gelince mi uyanmış olacağız

AKP iktidarı varken milleti eleştrince direk CHP'ye saldıran insan tipi löl

yok ben uzaylıları bekliyorum.

@sir: sana kendimi yorarak cevap veriyorum;

cevap.

@yav: heralde hala başladığımız noktada değilsindir. Amerikanın ne işi var libyada falan diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

sir said:

ahahaha süper. Bunlar yeni cıktı zaten abd ulusalcıları ve paşaları silivriye yollayınca bizim kürtcü solcular bir numaralı amerika hayranı oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Libya'dan gelenlerin söylediği ortalıkta diktatörlüğe karşı bir ayaklanmadan ziyade petrolden daha çok para isteyen aşiret liderlerinin ortalığı dağıttığı.

Diğer bir ilginç nokta da daha kolay ve kârlı anlaşabildikleri için diktatörleri sevip kollayan abd ve avrupa devletlerinin isyanlar başladıktan sonra bir anda halkı desteklemeye başlaması. E bu kaddafi dediğin adam zaten katil değil miydi, maziyi unuturken sorun yaşamadınız da şimdi isyanda yaptıklarına mı tepki gösteriyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

viktor bey, critinizin geçerli olması için "her karanlık şeyin arkasında ergenekon vardır" şeklindeki argümanımı buraya koyuvermeniz gerekiyo bi zahmet. zira ben böyle bişeyi ne yazdım, ne de savundum.

cevap veremeyen arkadaşların espri çabaları da komik değil, ama "gülünç".
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...