Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ve bir micros~1 klasigi

di

Öne çıkan mesajlar

quixef said:

Hold on...

Adamların yaptığı programı korsan olarak kullanıp bir de update yoluyla bunu tespit etmeleri privacy ihlali mi diyorsunuz?

Sesli güldüm.

Ahaha ben daha sesli guldum.

Benim kontrolumdeki bir sistemde kendi ellerimle kapattigim seyler benim bilgim haricinde aciliyorsa ben nasil guveneyim o sisteme ? Sadece end-user'i degil, sunucu ayagi falan da boyle bu isin.
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Konunun ilk mesajında "korsancıları yoklamaktan" bahsedildiği için öyle dedim. Eğer korsan değilse Windows larınız, update in ne zararı var?

Daha guncel olmasi daha guvenli oldugu anlamina gelmiyor. Eskiden calisan seyi daha iyi calistiracagi ya da bozmayacagi anlamina da gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kullanim kosullarini okuyun isletim sistemi kurarken.

isletim sistemine update yaparlarken bir nevi hackerlara sistem aciklarini gostermis oluyorlar mesela update su sekilde ise (Salliyorum direk);

3535 portundan windowsa sizildigini gorduk, bu yama bunu kapatir.

bunu goren hacker arkadaslar direk windowslara bu porttan saldircak, sonra kredi kartlarim calindi diye aglarsiniz.

bu yuzden kimi yamalar vardirki yuklemek zorundasin microsoft bunun sorumlulugunu almak istemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Micros~1 o sorumlulugu almamak icin update ayarlarini yapmayi sana birakmistir. Haliyle ben bu isi tek tek takip etme taraftari oldugumdan bana sormadan bir sey yukleme dedim.

Ama micros~1 urunu ne yapti ? Direkt automatic update'i acti ve ne kadar gereksiz yama varsa hepsini uyguladi.

Iste bu noktada buna sebep olan adamin agzinin ustune, medyum memo'nun keto'ya caktigi gibi cakmak en dogal hakkimdir benim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya yine fanboy gibi girisiyorum ama o kadar sacma bir baslik ki yarabbim. eger updateleri kapattiysan, sadece onemli security updateler bu sekilde push ediliyor. 40 yilin basinda olan bi olay, hyper-v kurulu olan server 2k8 gibi sistemlerde de oldugu yok, son kullanici urunu olan windowslarda oluyor sadece. eger kirk yilin basinda olan kritik bi update icin bile bilgisayarinin kapanmasina tahammulun yoksa / o derece kritik bi is yapiyorsan, gidip win7 kurman senin hatan server kurman lazim zaten.

security update > all, olmasi gereken bu zaten. zaten hayrina dagitmiyorlar windows'u, gider mac alir veya linux kurarsin memnun degilsen. hayir bilgisayarin internete bagli, o yama olmasa da sistemin zarar gorse bu sefer de thread acicaksin ve buyuk ihtimalle baslik da ayni olucak.

O yuzune yuzune vurucan dedigin adamlarin her birinde de senin defalarca yuzune vurucak kadar operating systems bilgisi var. Yuz milyonlarca insana ulasan bi projede calismak nasil bisey bi fikrin var mi allaskina? En ufak sorun bile milyonlari etkiler, her zaman memnun edemeyecegin insanlar olacagindan en ufak degisiklik bile milyonlari mutsuz eder. Sen de her ihtimali ortaya koyup en dogru olduguna inandigini yaparsin. bu update zorlamasi da bunun gibi bisey. IT sektorunde biri olarak bunu kolayca dusunebilmen lazim aslinda ama iste internet aleminde cool olmanin sartlarinin basinda genis kullanimli servisleri elestirmek geliyor, M$ olsun micros~ olsun vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...