Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tunus, Mısır derken Arap İsyanı Libya'da

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
gaddar gaddafi kaçmazsa onu direkte sallandırırlar bu zalimliğinden sonra. emri alanladan iki pilot gitmiş malta'ya sığınmış böyle iş olmaz diye.
Mesaj tarihi:
bizim pederin cook buyuk bi isi vardı orda devam eden. patlamıs oldu boylelikle. allahtan turkiye'deyken meydana geldi olaylar. aynı iste dayısı da var, o mahsur kaldı mesela, donemedi hala turkiye'ye.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Benim merak ettiğin gelenler ile gidenlerin arasında ne fark olacağı. Yani cidden kimler geldi başa bu yıkılanların yerine umut vaad eden.

su da /thread olmus ayrıca (tu)
Mesaj tarihi:
ya böyle küçük, önemsiz ülke diktatörlerini devirerek milletin gazını alıyolar işte. vay ve helal olsun filan diyo insanlar. ertesi gün normal devam ediyolar
Mesaj tarihi:
1848 ve 1989'dan sonraki en büyük devrim dalgasını 5 yıllık gazla abd'ye filan atfedenler var, çok eğleniyorum. abd dostu, düşmanı farketmeden bütün otokrasiler yıkılıyor. arap tarihinin islam fetihlerinden sonraki en büyük olayı yaşanıyor, öyle ajanlarla veya şunun bunun hesabıyla filan olacak iş değil.

böyle diyeceğimi hiç sanmazdım ama arapları ilk defa takdir ediyorum hayatımda. kurtulmaya çalışıyorlar diktatörlerden. umarım başaracaklar ve doğru düzgün demokrasilere dönüşecekler başkalarının güdümüne girmeden. bunun olup olmayacağını ileride göreceğiz tabii.
Mesaj tarihi:
bana da bu olaylar cok amerika'nin isiymis gibi gelmiyor, daha cok istegi disinda gelisen olaylari salaktan izleyip, kendilerine dogru yontacaklar gibi geliyor.
Mesaj tarihi:
uçaklar bombalamaya başlamış halkı random, 250 olmuş ölüler bu günkü, venezuellaya kaçmış diyorlar kaddafi ama yalanlama geldi üstüne bide.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

arap araplığını bıraksa..

gene aynı hale dönecek
X yerine Y gelecek.

yaşasın değişim

abi bu kadar olumsuz düşünmemek lazım. adamlar feodaliteyi yenme sürecinde inşallah arkasından reform ve rönesans gelicek.
Mesaj tarihi:
Ben de Sam'e katılıyorum...Bu olaylar aslında bir yerde olması gerektiği için oluyor gibi sanki...
Orta Doğu uygarlıkların beşiği...Dünya yavaş yavaş başa dönüyor...ABD ile olacak iş değil bu, insanlar artık birşeyler farkına vardı...Hani şişirilmiş bir balonun patlaması gibi...Dibi gördü, geriye tek birşey kaldı, daha iyisini yapmak...Zaten bütün devrimler, reformlar,bu şekilde olmaz mı...
  • Yeni Oluştur...