Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 yerinde saymamış ve 6 yılda 10 katına çıkmış değeri he mi? bırakın bu işleri yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 SoulCube said: yalnız napolyona karşı amma sert konuştunuz. toplum içinde böyle konuşsanız direk haksız siz görünürsünüz söyliyim. havlıyor onlar o yüzden duyamıyorum ben merak etme. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 laftan anlamıyorsun da ondandır belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 az yancı bulunca coştu hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Absolut said: Kişisel saldırı veya hakaret amaçlı yazı yazmayın lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Cuce said: özelleştirildikten sonra daha kıymetlenmedi, ucua özelleştirildi. hemen tapdk sitesinden istatistiklere baktım, türkiye'de alkol üretimi 2010'un ilk 9 ayı toplamı, 2003'ün yani tekel'in özelleştirildiği yılın 12 ayı toplamına göre %50'den fazla artmış. 2010'da alkol piyasası 4 milyar dolardan fazlaymış türkiye'de, 2003'de kaçmış onu da biriniz buluversin. aslında bakılması gereken bir sürü rakam var ama 4-5 saat kadar pc başında olamayacağım. rakamlarla gelin olm bu başlığa, gerçekler her neyse ortaya çıkartalım birlikte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 verecek cevabı olmayınca ya kaçıyor yada smiley hemen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 peki o alkol tüketim oranı artarken diğer firmalar hiç pay almadı mı onlardan. bi tek mey mi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 fede said: az yancı bulunca coştu hemen. doğru konuş lan yancı mancı ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 1-devlet 2-piyasa 3-hiçbiri bazende 3e kafa yormak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 SoulCube said: fede said: az yancı bulunca coştu hemen. doğru konuş lan yancı mancı ... adam öyle görmüş hacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Sam said: fiz, sağlık/eğitim/adalet ile rakı imalatını aynı kefeye koyduğun için tebrik etmek istiyorum seni. hepsi aynı derecede ulvi ve gerekli, temel ihtiyaçlar. özelleştirme sübvansiyonla ayakta tutuluyorsa kit, gerekirse üste bile para verilir durumun ağırlığına göre. evimde devamlı 1000 watt çeken, kapayamadığım bir ampül olsa, satmak bir yana para veririm gelsin bir alsın kurtarsın diye. ha bizde bu hesaplar, özelleştirmeler düzgün yapılabiliyor mu, genelde hayır. ama sanmayın ki zarardan çıkmaları için tonla yatırım ve düzenleme gerektiren bir şirketi çok pahalıya satmak mümkün olsun.bugun onu diyen yarın bunu der diye dedim. o zaman sam, sen elinde kapayamadığın, zarar ettiren (telekom ve tekel için bu geçerli değil) 10,000 tl olan ampulu 5 liraya sattın diyelim ki. sonra alan adam, ampulu boyadı, 9,000 tl'ye sattı. bu senin beceriksizliğinden ve/veya cebe parayı indirmiş olmandan başka ne gösterir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 said: KENTLERE SU SAĞLAMA HİZMETİNİ BİLE ÖZELLEŞTİREN İKTİDAR, KAMU SEKTÖRÜNÜN ALIŞVERİŞ MERKEZİ YAPMASINI TEŞVİK EDİYOR. Hükümet hazırlamış olduğu torba yasa ile asıl işlevi konut üretimi olan TOKİ‘nin etkinlik alanını genişletiyor. Yeni düzenleme yasalaşırsa, kamu arazilerini ve kaynaklarını kullanan TOKİ alışveriş ve iş merkezi, otel yapımı alanlarına girecek. Toplu konut isminin ortaya çıkışında ve ilk örgütlenmesinde amaç dar gelirlilerin konut sorununu kamu arazileri ve finansman olanaklarını da kullanarak çözmek olarak tanımlanmıştı. Son yıllarda, TOKİ bu tür bir görevi bir yana bırakıp, kendi ilanlarında ifade ettiği prestij konutlarına yöneldi. TOKİ son dönemde konut üretiminin dışındaki alanlara da girmişti. Şu anda Meclis Komisyonlarında görüşülen torba bir yasa ile yapılan düzenleme, TOKİ‘nin konut dışındaki alanlarda da önünü açıyor. Bu tür bir düzenlemenin iki büyük çelişkisi vardır. Birincisi uzunca süredir kamu arazilerini, fabrikaları, kamu işletmelerini "bu devletin işi değil" diyerek haraç mezat satan bu anlayış, bir kamu kurumu olan TOKİ‘nin alışveriş, iş merkezi gibi kamusal sorumluluk altında olmaktan uzak alanlara girmesinde sakınca görmemektedir. İkincisi, hali hazırda özel sektörün yoğun faaliyet içinde olduğu bu alanlarda, bu tür uygulamaların kamu kaynaklarıyla finanse edilmesidir. Bir çok konuda olduğu gibi, TOKİ uygulamaları ve mevcut yasa tasarısı da göstermektedir ki; mevcut iktidar TOKİ‘yi kentlerde rant dağıtmak/oy toplamak için kullanmaktadır. Bunu yaparken, savunuyor göründükleri ilkeleri de birer birer çiğnemek konusunda tereddüt göstermemektedir. Bu tür bir anlayışa hatırlatılması gereken nokta, TOKİ‘nin kamu arazilerini ve finansmanını kullandığıdır. Bu kaynakların kullanımını haklı çıkartabilecek tek gerekçe bu arazi ve finansmanın dar gelirli kesimlerin konut ihtiyacına yönelik kullanılmasıdır. Kamuoyu ile paylaşıyoruz. Saygılarımızla. Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu http://www.spo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=496&tipi=3 http://2.bp.blogspot.com/_pNso7h-v5o0/S7u0U-ThMuI/AAAAAAAAAAs/IWHJmIlcLUE/s1600/de_erli.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Cuce said: Sam gec bunları ya, hala rakı diyosun bana %18 vergi alan alkolden %60 vergi alan memlekette hala gelip bana rakımı üreticek ülke diyosun. türkiyede devlet, kalem defter ayakkabı ilac üretmiyosa, bu hainliktir, hırsızlıktır. devlet aldığı vergiyi düşürsün, bize bıraksın kalem mi üreteceksek ne üreteceksek. en gelişmişini, en ucuza üretiriz. 60k işçisi olan kalem fabrikası yapmayız. seni duyan da sanacak ki toplu iğne bile üretemiyor özel sektör. esas hainlik, hırsızlık, vatandaşın kendi parasıyla vatandaşa kazık atmaktır, malı da hizmeti de pahalıya maletmektir. fizban said: bugun onu diyen yarın bunu der diye dedim. o zaman sam, sen elinde kapayamadığın, zarar ettiren (telekom ve tekel için bu geçerli değil) 10,000 tl olan ampulu 5 liraya sattın diyelim ki. sonra alan adam, ampulu boyadı, 9,000 tl'ye sattı. bu senin beceriksizliğinden ve/veya cebe parayı indirmiş olmandan başka ne gösterir ? zaten üretimde devletin beceriksizliği temel bir sorundur. türkiye'ye has bir sorun değil bu. bu beceriksizlikten ötürü hep zarar eder, yoksa dağdaki köye kamu hizmeti götürdüğünden ötürü olan zarar değil mesele. yani bu olayın gösterdiği devletçiliğin temelde yanlış bir yaklaşım olduğudur. geçmişte kimi yerde gerekli, kimi yerde gereksiz olarak yapılmıştır. bugün en kısa zamanda bu yüklerden kurtulmak lazımdır. yapılan tek zarar sübvansiyon kaynaklı değildir, ülkenin özel sektörünü de baltaladığından kağıt üstünde görülmeyen, daha da büyük zararın su üstünde görünen kısmıdır sadece o. düşünün ki asla iflas edemeyen, sizden aldığı parayla size karşı rekabet eden bir kurumla aynı piyasada varolmaya çalışıyorsunuz. şaka gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 devlet için üretim yapan devlet kurumlarına ne demeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 napolyon ne yazmış eve gidince hepsini okuyup hakaret edeceğim sana hazırla kendini. yine saçmalamışsındır kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Sam said: Cuce said: Sam gec bunları ya, hala rakı diyosun bana %18 vergi alan alkolden %60 vergi alan memlekette hala gelip bana rakımı üreticek ülke diyosun. türkiyede devlet, kalem defter ayakkabı ilac üretmiyosa, bu hainliktir, hırsızlıktır. devlet aldığı vergiyi düşürsün, bize bıraksın kalem mi üreteceksek ne üreteceksek. en gelişmişini, en ucuza üretiriz. 60k işçisi olan kalem fabrikası yapmayız. seni duyan da sanacak ki toplu iğne bile üretemiyor özel sektör. esas hainlik, hırsızlık, vatandaşın kendi parasıyla vatandaşa kazık atmaktır, malı da hizmeti de pahalıya maletmektir. haa bu sıradada 60 yıldır olduğu gibi memlekette cocuklar kalemsiz deftersiz okula gitsin, ayakkabasız karda dolaşsın, ilacsız kalsın dimi. üzgünüm sam ama herkez seninle aynı siyayi görüşü paylaşıp özel sektörün bazı hayatı ihtiyacları üretmeyi karlı bulup kıcını kaldırmasını bekleme yanlısı değil. aynen katılıyorum dediğine, vatandaşın parasıyla yatırım daha seneleri dolmadan yapılan yatırımların altında fiyatlara kurumları satmak zaten kazık atmanın alasıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Sam said: yani bu olayın gösterdiği devletçiliğin temelde yanlış bir yaklaşım olduğudur. geçmişte kimi yerde gerekli, kimi yerde gereksiz olarak yapılmıştır. bugün en kısa zamanda bu yüklerden kurtulmak lazımdır. yapılan tek zarar sübvansiyon kaynaklı değildir, ülkenin özel sektörünü de baltaladığından kağıt üstünde görülmeyen, daha da büyük zararın su üstünde görünen kısmıdır sadece o. düşünün ki asla iflas edemeyen, sizden aldığı parayla size karşı rekabet eden bir kurumla aynı piyasada varolmaya çalışıyorsunuz. şaka gibi. devletcilik yanlış bir yaklaşım değil. aksine halk ekmeğin beslediği insanlar başarılı dir durum olduğunu gösterir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 cuce nin denklemi de cok sacmaymıs ya. çocuklar kalem, kağıtsız kalıyor diyor sanki şimdiye kadar özelleştirmeci bi ülkeydikte devletçiliğe yeni yeni geçip yararlarını görmeye başladık. cuce in wonderland. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 sanki özelleştirmeye gecip onun bir yayrını görmüşüz gibiklonuşuyorsun. türkiye sosyal bir devlet şu haliyle, hiçbirşey dğeilse alınan vergiler buna işaret ediyor. hal böyle ise, benden bu vergiyi alıyorsa sosyal devlet olmasının sorumluluklarını yerine getirecek bundan daha doğal birşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Cuce said: haa bu sıradada 60 yıldır olduğu gibi memlekette cocuklar kalemsiz deftersiz okula gitsin, ayakkabasız karda dolaşsın, ilacsız kalsın dimi. ????????????????????????????????? şu dediklerinin hepsini özel sektör üretiyor, neden bahsediyorsun sen? said: üzgünüm sam ama herkez seninle aynı siyayi görüşü paylaşıp özel sektörün bazı hayatı ihtiyacları üretmeyi karlı bulup kıcını kaldırmasını bekleme yanlısı değil. işte bu nedenle daha 50 yıl önce yanıp yıkılan ülkeler fersah fersah ötemize geçmişken biz hala rakı fabrikası satıldı diye vatan millet sakarya edebiyatı yapıyoruz fakirliğimizden ders çıkaramayıp. ciddi bir vurdumduymazlık lazım dünyaya ve ülkeye bakıp hala devletçiliği savunabilmesi için birisinin. nerede yaygın devletçilik, orada fakirlik. said: aynen katılıyorum dediğine, vatandaşın parasıyla yatırım daha seneleri dolmadan yapılan yatırımların altında fiyatlara kurumları satmak zaten kazık atmanın alasıdır. dediğimi ya anlamamışsın ya katılmıyorsun, katılıyor olsan şu konuşmayı yapıyor olmazdık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 sam of hala rakı diyosun bana ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Biz satılmasına değil ucuza satılıp iyi birşeymiş gibi savunulmasına karşıyız. Yoksa adam gibi paraya satılsa birşey demez kimse ama aynı mal 4-5 senede 15 katına tekrar el değiştiriyorsa bu baya bi kötü ticaret demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 şunu anlamak kabul etmek çok mu zor yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 hayır türkiyeyi tanımadan sam'i okuyan da sanır ki ekonominin %65'i devletin elindeydi, sat sat çıkaramadık bir türlü elimizden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar