goldbären Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Bella said: kitap hariç korsandan sonuna dek yararlanıyorum. ama korsan kitap almam. diğerleri hem bedava yapılıyor, hepsi para kazanmak için çakallıktan ancak kitap senin inişli çıkışlı ruhuna dokunmak için yapılıyor, okuduktan sonra gözlerin dalıyor ufka, o yüzden mi? yayınevleri hep zararına çalışıyor ve tek istedikleri insanları aydınlatmak, düşünmeye sevketmek diye mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 ha? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 steam cidden korsandan soğutuyor, eskiden dota oynarken arkada daima xfire açık olurdu, hatta öyle ki oyuna girmediğim zamanlarda bile msn niyetine kullanıyordum, bi süre sonra multiplayer olayına ara verince açmaz oldum, ki oyun içi mesajlaşma web browser falan filan vardı. uzun zamandan sonra yarı indirimli left 4 dead 2 yi orjinal aldım, steam arayüzü ve sistemi niye korsan alıyorsun ki dedirtti resmen. müzik cd si alıyosun, a sanatçısından b sanatçısına geçmek için cd yi çıkarmalısın. ne anladım o zaman ben o işten. korsan foreva. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 steam ucuzlasa bile mahallelerde çocuklar orjinal oyun kavramını bilmedikleri için en yakın korsan cd'ciye gidiyor(bazıları en ucuzuna gidiyor akıllılık yapıp kardeşimden biliyorum)alıyor cdleri işte.korsan kullanım artmış oluyor.bi kere öncelikle bu cd satan yerlerin kapatılması gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 senko said: kaliteli becerebilseler korsan kitapta alirim da beceremiyorlar bandrolüne kadar yapıştırıp satıyorlar burda 5 liraya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 korsan kitap almam. diğerlerini alırım bıdı bıdı diyenlerin mantık acayip saçma. hatta yok. kusura bakmasınlar hiç. hani full korsan kullanan adam bile daha mantıklı. o programlar, filmler, oyunlar veya muzik işinde sanki çok az emek var da kitapa gelince "korsan almom" diyorsunuz. orjinal kitap ucuz olsa neyse. 50-60tl civarına satılıyor daha pahalıları da var. madem öyle gidin orjinal program veya oyun da alın. ya da bazıları gibi "herbişiyi korsan alırım. umurumda değil harcanan emek, veya korsanın çıkarttığı sorunlar. uğraşırım nolcak" diyin. kişisel olarak ise, ben de fiyat, korsanın uğraşma gereksinimi ve oyunu ne kadar sevdiğime göre korsan ve orjinali karşılaştırıp ona göre davranıyorum. Son zamanlarda bende de baya azaldı korsan kullanma olayı. bunun en büyük sebebi de denildiği gibi artık ucuzlaması olayların. örnek vermek gerekirse kaspersky pure vatanda 45tl idi. 3 pc 1 yıl için. Eğer kullanacaksam bu programı ne diye her hafta internette key arayım ki. bulucan 2 gün sonra blocklancak filan. gider paşa paşa alır kullanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Korsan konusunda tamamen kişisel zevkime göre hareket ediyorum, vicdanıma göre değil. Yani oyunları elimden geldiğince orijinal alıyorum (özellikle multiplayerının güzel olduğunu bildiğim oyunların). Multiplayer oynaması rahat ve hilesiz oluyor. Bu yüzden orijinal alıyorum. Genelde single player oyun oynamasını sevmeyen ve bitirecek kadar sabrı olmayan ben için, 100 lira sadece single oyuna vermek çok. Korsanı olmasa zaten para vermeyeceğim oyunu, korsan kullanmak bana hırsızlıkmış gibi gelmiyor o yüzden. Kitap konusunda bende orijinal almaya dikkat ediyorum. Korsan aldığımda oldu ama. Aklımda alınacaklar listesinde duran bir kitabı deniz otobüsünden inerken önümde tezgahta görmüştüm ve almıştım yani. Öğrenci de olmamızdan rahat davranamıyoruz sanırım bu konuda. Eğer özel zevklerime ayıracak bir 500 liram olursa günün birinde, kesinlikle korsan kullanmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 korsan kitap alın abi, o kadar pahalı olmamaı kitaplar. Ya da düzelteyim, korsan almayın sahaflardan alın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 korsanda alın sahaftanda alın download'da edin. paranız size kalsın abi. ne kovalıyonuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 yalnız korsan güzel bi fiyat dengeleme aracı. korsan olmasaydı ne oyunların fiyatı düşerdi ne filmlerin.. müzik olayında korsan farklı. bazen hesap yapınca pahallıya bile geldiği oluyor eski günlere oranla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Müzik olayı bizim ülkede orjinale dönmez. Tamamen sanatçıların suçu ayrıca. Alanında en iyi olan yabancı bi sanatçının albümü 25 lira ise, demet akalının albümü de 25 liradan satılır mı sizce? ve ben niye bu tarz konularda örneklerimi hep demet akalın üzerinden veriyorum? çok gıcığım olm ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 hmm tr fiyatlarını bilmiyorum. şarkı başı dijital fiyatlandıranlar için demiştim en son tr albümü aldığımda ortaokuldaydım sanırım.. seneler 63falan.. dakika da 87. dakikaydı hatta inönüyü bilenler için söylüyorum deniz tarafındaki kale bizim.. 1-0 gerideyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Microsoft business group president Jeff Raikes: "If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else." cümlenin özeti: illa korsan kullanacaklarsa bizimkini kullanmalarını tercih ederiz. en akıllıca strateji bu bence. zaten korsan kullanmayan adam ya maddi durum yüzündendir ya da parası olduğu halde almayacak düşünce yapısında birisidir. ben bi kitabı, oyunu, yazılımı vs korsan olarak dahi oynasam, izlesem vs reklamın en sağlamı olan arkadaş tavsiyesini yapıyorum. ve bu tavsiyeler, yorumlar geometrik olarak artıyor. doğal olarak ürünün popularitesi artıyor. ve bizim tavsiyemizle alanların %20 si bile orjinal edinse ürünü adamlar için kar. bunu çözen adam işte uzun vade de tekel i bile sağlayabiliyor. söz microsoft a ait olduğu için onun açısından bakarsak olaya ben windows u korsan bile kullansam aldığım oyun, yazılım fln dahi dolaylı olarak adamlara kar getiriyor. herkes windows üzerinden kullanıyorken ürünü yapımcıdan mecburen lisans parası veriyor microsoft ürünlerine. adamlar korsana kesin çözüm bulsa kaç kişi windows a yüzlerce dolar verir? ve millet başka bir sistem arayışında olduğu zaman linux gibi değil microsofta sağlam rakip olabilecek düzeyde işletim sistemini yaparlar. çünkü rekabet edebilmesini sağlayacak düzeyde microsofttan kaçış olurdu. Microsoft bunu yapmayarak mükemmel bir caydırma stratejisi yürütüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Bella said: kitap hariç korsandan sonuna dek yararlanıyorum. ama korsan kitap almam. orjinal kitaplar gereğinden fazla pahalı ama. bir de inatla e-kitap teknolojisini geçmiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 inatla? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Suark said: Ya da düzelteyim, korsan almayın sahaflardan alın sahaflar ucuza satmıyor ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Masquerade said: Bella said: kitap hariç korsandan sonuna dek yararlanıyorum. ama korsan kitap almam. orjinal kitaplar gereğinden fazla pahalı ama. bir de inatla e-kitap teknolojisini geçmiyorlar. geçsek ne olacak ki? yurdum e-kitaplarını zenginler alır mantığıyla, basım, dağıtım masrafı olmayan e-kitapları normal kitaplardan pahalıya satıyorlar. (örn idefix) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Myshkin said: Suark said: Ya da düzelteyim, korsan almayın sahaflardan alın sahaflar ucuza satmıyor ki. gidip 50-100 kopyası kalmış kitap ararsan tabiki ucuz olmaz. ama rahat bulunan güncel 2. el kitaplar gayet ucuz olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 ya abuk sabuk mesajlar atmayın ne 50-100 kopyasından bahsediyorsun ya. ankaradayım, adamlar 10 liradan ucuza kitap satmıyor, 10 liraya sattığı kitaplar 20 yıllık 30 yıllık basımlar. eli yüzü düngünleri 15 liradan satmaya çalışıyor. 15 verene kadar 20 verir kullanılmamış alırım zaten yada gider 5 liraya korsan alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 istanbul akmar a fln beklerim o zaman seni=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 kitap elde tutulup sonra rafa konan bişey korsan kitabı elimde tutup sonra evimin rafına koymak küfür gibi bişey olurdu doğrusu. Diğer bahsi geçen alanlara göre kabul etmek zor olsa da her zaman bir ayrıcalığı olacaktır yayıncılığın. Okuyup ufka bakıp düşünmekle felan ilgisi yok. yazılım öyle mi, bedavaya dağıtılan yazılımları yazanlar para kazanmıyor mu hiç? müzik için ise adam yapsın albümünü parasını da konserinden kazansın. Yeni çağda adam gibi tutunan gruplara bakın hepsinin çok güzel stratejileri var ve hiç birisi "orjinal alın arkadaş" demiyor. Türlü şeyler uyduruyorlar kılıfına göre. Bu tip tüketim olaylarının %95'inde reklam olayı geçerli ayrıca. Adam film çekiyor filmin içinde, başında, sonunda zaten bir sürü sanal reklam var, beni izleyici olarak kullanıyor reklam hedefi yapıyor bir de üstüne benden para alıyor. Oldu canım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Kitapta korsanı ben de hiç sebmiyorum ya. Yavuz doğru demiş, rafıma koyamam ben. Çok pahalı olmayan ya da piyasada bulunabilen ders kitaplarını bile fotokopi çektirmiyorum ben. 25 liraysa 25 lira, veriyorum. Hem fotokopiden okumayı hiç ama hiç sevmiyorum, hem rafımda o kitabın olmasını istiyorum. Haz alıyorum orda durmasından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 dasaaa said: inatla? malesef. idefixde falan yaz aylarında başladı ama bakacak olursan genelde kıyıda köşede kalmış kitaplar ve fiyat olarak öyle bir avantajı da yok normallere göre. (amazonda %75 lere varan fiyat farkı oluyor e-kitap versiyonlarda) çünkü yayınevleri çok güzel paralar kazanıyorlar mevcut kitaplarda ki bunu bizzat biliyorum sektörü dolaylı olarak takip ettiğimden ve yanaşmama sebepleri büyük ölçüde korsan e kitap olayına sanırım. o yüzden yeni yayınların e-kitap versiyonunu çıkarmıyorlar pek. dediğim gibi eski kitaplarla piyasayı yokluyorlar saçma fiyatlarla. sonra da `hacı e-kitap tutmadı türkiyede, kimse almıyor.` derlerse şaşmamak lazım. satılan e-readerların pahalılığına hiç girmeye gerek yok zaten türkiyede. 150 dolara kindle varken burada uzakdoğu kökenli cihazları 500 liradan satmaya çalışıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 abi adam 2000basıyor 1000bandrol çakıyor 1000'ini satıyor yazara parasını 1000'den veriyor. 1000'ini el altından satıyor ne inadı? baabında sormuştum ben. çok memnunlar adamlar bu durumda. e-kitap dediğinde her şey kayıtlı mayıtlı.. adam niye girsin buna ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 valla daha dün alev alatlının bi kitabını 5 liraya aldım sahaflardan, 0'ı kimbilir kaçadır. Al, oku sonra ister ver ister sat. Şimdiye kadar hep verdim, otobüste uçakta tanıdığa falan. Ama artık sahaflara satıp üstüne 3-5 koyup yenisiniş alıcam takas tarzı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar