Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Korsan kullanamama - N'oluyor böyle?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Epeydir korsan program, müzik, kitap tüketmek rahatsızlık veriyor. Hatta artık neredeyse hiç kullanmıyorum. Bir film ile dizi kaldı rahatça kullandığım - ki eminim ki onlar için de düzgün bir digital dağıtım servisi bulursam aynı duruma düşerim (varsa söyleyin).

Sizde de var mı böyle bir şey? Neden oluyor anlayamıyorum. Eskiden hiç kafama takmazdım, şimdi adi hırsızlıktan farksız görünüyor gözüme rahat bir digital dağıtım hizmeti sunulduğu sürece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sen para kazaniyorsun belki kazandigin paranin ne kadar zor oldugunu biliyorsun ondan o medialari yapan insanlarin da ne kadar calistigini bilip onlarin haklarini almasini istiyorsun. hani ogrenciyken filan para konusunda cok rahat olmadigindan insan kullaniyordu. yas ilerleyip insan para kazandikca hakkini vermek istiyor insan.

bir de sektor buyudu. bu isten ekmek yiyen oyunlardan filan birsuru insan var hayatlarini onlarla gecindiriyor. durum boyle olunca sen de kotu niyetli bir insan degilsen baska insanlarin kazancindan calmak istemiyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet kendi paranı kazanma dönemi başladığı an itibariyle korsan oyun serüveni bende de bitti hele steamin yapmış olduğu indirimler bence TR de ciddi bir kitle yarattı orj. oyun severler için. Sokakta tek oyuna 2dvd için 10TL ödemektense fullpack şeklinde 15TL veririm daha iyi en azından hakkını vermiş oluyorum karşılığında gerek patch desteği gerek online destek sağlanıyor. Tabi bu işin oyun boyutu film, müzik için çok beğenmediysem korsana tamgaz devam. Ama hoşuma giden şeylerde destek amaçlı gidip orj. olanınıda alıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en onemlisi yazilim
korsan yazilim kullanilmamasi lazim
adamlar zaten bilgisayarlarinin basinda sabahtan aksama yazik asosyal asosyal zaman geciriyolar kafa kalmiyor muhendisligin alasini yapiyorlar

muzikten filan daha onemli. tabi o da korsan kullanilmamali da adamlar zaten ortamlar icinde kari kiz pesinde uyusturucular ile alem yapar konserlerinde cosar cosar eglenir uzerine birsuru para alir zilyonlarca insani kendine hayran eder, ondan korsan yazilim korsan muzikten daha ciddi bir mesele :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
İşte ben bir 4-5 yıl Linux kullandım ana sistem olarak. Bu yaz Windows 7'ye dönünce daha iyi olduğuna karar verip korsan kullanamadığımı fark ettim. Belki Linux'un de etkisi olmuştur. Belki 4-5 yıl aralıksız korsan kullansaydım aklıma takılmazdı bunlar hiç.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Düşüncelerin ile alakalıdır mesela özel mülkiyete karşı bir adam korsan kullanamama gibi bir sorunu yoktur ama özel mülkiyeti savunan adam için korsan bir sorundur.

Tabii sadece düşünceler ile değil ekonomik durumla da alakalı adamın aylık geliri iyi ve aileyi de geçindiriyorsa lüks ihtiyaçlar olan oyunlar için orjinal daha pratik ve rahat bir çözüm olduğu için orjinali tercih eder.Yani asgari ücretle geçinen bir aileye steam de orjinal ucuz demek komik kaçar vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Aluriel said:

bildiğim kadarıyla dizi için alternatif yok zaten güncel takip etmek istiyorsan.


Dizi için şunu kullanıyorum:

Hulu + OpenVPN

Hulu'da olmayanlar ve filmler için bir çözümüm yok. Tek korsan oradan geliyor. Şu var mesela OpenVPN için: http://hostizzle.com/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

makul fiyattaki ürünü alım gücü çok düşük olmayan insanın almaması için neden yok zaten. elektrikti, pc idi, internet vs bunlara parası yeten insanın da belli bir geliri vardır. ben saat/lira hesabı yapıyorum şahsen. beni eğlendiren bir ürüne saat başına yarım lira gayet uygun bir harcama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim aklıma yatmayan kısmı örneğin bc2 yada black ops gibi oyunları online oynamayacaksam almam yani orijinal. çünkü single player senaryolarının o parayı hakkettiğine inanmıyorum kesinlikle. sadece sp oynanabilir versiyonu ayrı satmak gibi bi opsiyon sunarlarsa makul fiyata düşünebilirim mesela. onun dışında zaten online oynamak istiyorsan seve seve alıyorsun orijinal.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...