Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lise sona gelip ingilizce bilmeyen kaldı mı ya

Chemical

Öne çıkan mesajlar

hazırlıkta öğrenilen şey tamamen gramer ya. pratik konuşmaya katkısı en fazla %20 o yüzden hazırlığı geçip konuşamayan çok kişi olması normal. ben şimdi kitapları, filmleri ingilizce okuyup izliyorum en azından anlamayı geliştirmek ve kelime kasmak için. o konudaki eksiklikler gidince ver elini yurtdışı pratik konuşma için. asıl hazırlıkta ingilizce öğrenilebileceği yalan.
Sosyal ağlarda paylaş

trdeki sistemle dil falan öğrenilmez zaten.isterse kırk yıl okusun ingilizce.
farkında olup azcık farklı yöntemlerle öğretmeye çalışırsanız,çocuklara ''ezberlencek kural bu'' demeyip azcık mantığını kavratmaya çalışırsanız olayın,verimli sonuç alabiliyosunuz,ama tabi o da kısıtlı yine müfredatla=/
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben ilkokulu devlet okulunda okudum, gayet iyi bir ingilizce eğitimi vardı. liseyi anadolu lisesinde okudum burda da gayet iyi bir ingilizce gördük. ama mesele türkiye genelinde ne kadar yerde iyi eğitim verildiği. Düz liselerde insanlar ingilizce öğrenmiyorlar bile, çoğu anadolu lisesi de düz liselerden farksız bir eğitim veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de temelleri anadolu lisesinde attım ama ezberledim kuralların mantığını çözdüğümde ''yuh aslında ne kolaymış'' dedim.
ve malesef tr standartlarında na kadar kalifiye öğretmen ne kadar donanımlı okullarda,altyapısı ne kadar iyi atılmış öğrencilere ingilizce öğretiyor?
bikaçyıl önce çalıştığım bi okulda arkeoloji mezunu bi adam dandik bi kurstan aldığı ingilizce sertifikası ile ücretli öğretmenlik yapıyodu mesela.sonrada tenefüslerde ''ya hocam bu çocuklar hiçbişey bilmiyo'' dediği birgün açtım ağzımı yumdum gözümü.
durum çok vahim yani aslında,belki en fazla %20 oranında sağlıklı bi eğitim verilebiliyordur ama diğer okulların hali içler acısı
Sosyal ağlarda paylaş

ben hazırlıkta hiç sevmezdim ingilizceyi ve kopya ile geçerdim şahsen. (yaş 14-15 tabi o zamanlar) iyi de kopya çekerim =) ama değerini üniversitede anladım. her ne kadar hazırlık görmediysem de üniversitede kendi kendime baya uğraştım. daha çok pratik üzerine.

ama hiç umursamama rağmen baya bi temel olmuş lise. hazırlıkta haftada 24 saat geri kalan 3 senede haftada 8 saat. eşşek değilmişiz demekki kafada yine birşeyler kalmış:D
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Liselerde hazırlık kalktı, bilen yok galiba.

Benim bölümün yarısı İngilizce'yi hazırlıkta öğrenmiş ama en iyileri bile konuşamıyor, inanılma komik hatalar yapıp duruyorlar. Ders anlatanlar iyi konuşuyor, basitleştirmiyorlar o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

RaidenXelRu said:

ingilizcemi rpg ve adventure oyunlarına borcluyum , veletlikten beri heroes serisidir might and magicdir sanitariumdur grimfandango , monkey island .. oyunu oynamak istiodum deli gibi verilen gorevleri anlayamadıgım ıcın sinir oluodum , elimde sözlük oyun oynuodum o sıralar .. sonra kelime haznesi uçtu tabi :P
same
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...