Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taraf yan basmış

sandalye

Öne çıkan mesajlar

Aluriel said:

http://www.taraf.com.tr/haber/olum-helikopterinde-139-defa-arandi.htm

said:
Taraf’ın bilgisine başvurduğu telekomünikasyon sektöründe görevli iki mühendis, manyetik alan yaratılıp helikopterin düşürülmüş olabileceğini söyledi

http://taraf.com.tr/haber/ceylani-vuran-devlet-firarda.htm

said:
Lice’de koyun otlatırken havan mermisiyle vurulan 14 yaşındaki Ceylan Önkol’un ölüsüne de devlet sahip çıkmadı

şu ve şunun gibi bi sürü olaya imza atmış bir gazeteden bahsediyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

ahah şehir efsanelerine gel, beleş dağıtılıyomuş hauhaeuha
zaman yapıyodu onu bi ara gençler. taraf açıldığı günden beri zar zor çıkıyo, kimi günler anadoluya dağıtılmadığı bile oldu. ayrıca evet sitesi paralı, ama yazarlarının bi kısmı kendi bloglarına koyuyolar gazete yazılarını.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

http://www.taraf.com.tr/haber/olum-helikopterinde-139-defa-arandi.htm

said:
Taraf’ın bilgisine başvurduğu telekomünikasyon sektöründe görevli iki mühendis, manyetik alan yaratılıp helikopterin düşürülmüş olabileceğini söyledi

http://taraf.com.tr/haber/ceylani-vuran-devlet-firarda.htm

said:
Lice’de koyun otlatırken havan mermisiyle vurulan 14 yaşındaki Ceylan Önkol’un ölüsüne de devlet sahip çıkmadı

İŞTE ÖZENLİ GAZETECİLİK!!!

şu süper olmuş
said:
napolyon ve turkceplease i böyle foruma bırakırlarsa sırf mesajları üzerinden inceleyerekten yapay zekayla bastan yaratıcam.

if (topic chp'ye karşıysa) {
attack_rate = rand(1-5);
saldır(attack_rate);
} else if (topic akp/taraf'a karşıysa) {
sacma_argumanlarla_savun();
}

ha genel olarak durumunuz ne biliyor musunuz?
3-0yenilen takımın futbolcuları "harika bir maç çıkardık, galibiyet serimizi bir sonraki maçla devam ettireceğiz" dedi. gibi komik bi durum.

ama azimlerine hayranım..

yarın gazete "GÖKYÜZÜ ASLINDA SAPSARI!!" dese gelip "ama kimin ne renk gördüğünü nasıl bileceğiz ki, ben sarı görüyordum ama özgürlük yok diye söylemiyordum sarı gördüğümü.. ekinler kadar sarı hatta. sizin sarı görmüyor olmanız ya da dalga boylarının ne olduğu bizi ilgilendirmez ki. ben sarı görüyordum hep.. bakıyım bi.. evet hâlâ sarıymış"
diyecekler.

haklarını vermek lazım. bu konuda çok azimliler. savundukları şey en savunulmayacak, en saçma, en komik, en şaka şey olsa dahi savunuyor adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Yandaş olmayan medya yoktur farklı yanın yandaşı medya vardır.

doğru olabilir aslında bu benimseme durumu çok yanlış. medya kamoyunu yegane oluşturan öğe demektir. boşuna mı tayyip ve gül tayyibin damadına atv'yi bedava kredilerle aldılar, veya zaman gazetesi çeşitli ünlü yazarlara yazı yazmasa da aylık maaş veriyor? muhtemelen pek çok gazete yapıyodur bunu ama benim bilidğim zaman.

yalnız şöyle büyük bir fark var. taraf tutmak hoşgörülebilir, haberi olduğu gibi verirsin ama yorumun tarafsız olmayabilir.çünkü herkesin görüşü ve olaya bakış aısı farklıdır. Ama belli bi meslek etiği ve ahlakına uygun davranmalıdır herkes.

Türkiye'de yanlış olan kamoyunu yönlendirmek ve hatta daha acısı yanıltmak amaçlı haberi kökünden yanlış/farklı yayınlamaktır.

bunu yapmak sahtekarlıktır.

bunun bi savunması olamaz. bu meslek ahlakının ve etiğin bittiği yerdir. zaten bi ülkede ahlak ve etik bitmişse geçmiş olsun. hiç bir güvenliğiniz yoktur.

not: başlık taraf farkındayım sadece benimseme olayına değinmek istedim. ama taraf için diycek bişi yok, adamların şizofreniye kayan farklı bi algılama mekanizması var.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

eheh rezil olmak tetikçi olmaktan, ırkçı olmaktan, faşist olmaktan, ya da düpedüz yalaka olmaktan iyidir bence her daim. taraf arada rezil olsa da, yukardakilerden iyi bi gazetedir bu yüzden.
abi şu an itibariyle tetikçiliği bırakıp sallıyorum bak. sir'ün yazdığı mesajlar ÖSRÖYÖLÖ YÖRDÖM YÖPÖYÖR
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

eheh rezil olmak tetikçi olmaktan, ırkçı olmaktan, faşist olmaktan, ya da düpedüz yalaka olmaktan iyidir bence her daim. taraf arada rezil olsa da, yukardakilerden iyi bi gazetedir bu yüzden.

Şuna takıldım ben,
Bir basın aracı varsa elinde ve bunu kötüye kullanıyorsan, tetikçi olmaktan,ırkçu olmaktan ve faşist olmaktan daha fazla zarar veriyorsun insanlara.

Çok tehlikeli çünkü, yarın gazetede suark totoştur diye bi yazı çıksa, iki de resmimi koysalar, kimseleri inandıramam ben öyle olmadığıma.
Bu açıdan bakınca, araştırmadan yapılan gazetecilik, düpedüz ahlaksızlık.

Haaa, bunu sadece taraf için söylemiyorum. Hürriyet ( kişisel tecrübem var ) 'te, milliyette, sabah da zamanda, hepsi aynı haltı yiyorlar.
Sanırım taraf biraz fazla kaçırıyor ipin ucunu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...