Archangel_ Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Palantir CEO, kurucu Alex Karp'ın ilginç bir wiki sayfası var, şirkete inceden yüzeysel bakınca bile umut vadediyor. Senin de söylediğin gibi, yatırım yapmaya düşünen varsa daha detaylı da araştırmalı tabii. ytd
sardalya Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Bu palantir milliyetci, tahminim trumpci da acaba bidenla sorun yasarlar mi, gelirinin yuzde 50’sinden fazlasi stateten geliyormus
Archangel_ Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 tam tersine algıladım ben; Trump, CEO'su ile görüşme talep ettiğinde, adam "I respect nothing about the dude" diyerek görüşmeyi reddetmiş.
Robert_Poche Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Palantir'i 10'dan alıp sonra üzerine 2 defa ekleme yaptım. Ortalama maliyetim 16 civarında. Tek pişman olduğum nokta IPO sırasında korkup az almam oldu. Benim kişisel görüşüm Palantirin ciddi bir balon olduğu yönünde. IPO sırasında bile dalga geçerek almıştım, detaylı araştıranlarınız varsa, yıllarca bilançosunun ne kadar berbat olduğunu, CEO'sunun tutarsız olduğunu, gelirlerinin 3-4 müşteri'den ve riskli olduğunu görebilirsiniz. Ancak bu seviyede hype en son tesla'da olmuştu, palantir'in günlük işlem hacmi mesela Microsoft'un 3 katı falan şu an, bu hype'a inanarak ben de elimdekileri kısa vadede satmayı planlamıyorum. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değil.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Palantir'le ilgili tek pişman olduğum şey call option kontratlarını almamak oldu :) Option tradingden korkuyorum ve bulaşmak istemiyorum, yapıma uygun değil. Muhtemelen sinir hastası olurum girersem. Ama girmeyi düşündüğüm zaman Palantir call option kontratlarına girseydim, şuanda ciddi bir gelir elde etmiş olurdum orası da başka konu. Sakin sakin stock takılmak en iyisi... Çok hype olduğu konusunda katılıyorum, ama 5-10 sene içinde Palantir doğru yönetilirse ve devlet desteği bu şekilde devam ederse, şuanki 51 milyar $'lık market cap'e dönüp bir yerimizle güleceğiz.
Frostbite Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Benimde aklıma sen geldin palantirin dünkü yukselisinden sonra ama çok artmiş ya hala alınırmı? Birde virgin space ne yapmış böyle!
Robert_Poche Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 çok konuşunca çakıldı premarketta şu an
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 çakıldı deyince baktım 3%'müş ya, ikramımız olsun
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2020 1 saat önce, Frostbite dedi ki: Benimde aklıma sen geldin palantirin dünkü yukselisinden sonra ama çok artmiş ya hala alınırmı? Birde virgin space ne yapmış böyle! Bana göre 30'a kadar "bedava" bu kağıt, ama yatırım tavsiyesi değildir :)
Goering Mesaj tarihi: Aralık 20, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2020 (düzenlendi) buyback yapan sirketlere odaklanabilirsiniz https://wolfstreet.com/2020/12/17/share-buybacks-drop-42-in-q3-yoy-to-102-billion-big-tech-buffett-dominate-big-banks-are-gone-very-top-heavy-affair/ bankalar azaltmis buybackleri, tech sirketleri artirmis soxl ve tqqq x3 etf'ler bunlari aktif alip satabilirsiniz degiserek, ikisini ayni anda tutmayin *(double-exposure x3) Aralık 20, 2020 Goering tarafından düzenlendi
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 (düzenlendi) hangi sayfa da en makul/nerede/nasıl trading yapılır ı tartışmıştık? (yurt dışı için soruyorum) Aralık 21, 2020 Soimyr tarafından düzenlendi
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 (düzenlendi) . Aralık 21, 2020 Soimyr tarafından düzenlendi uyku mahmuru editleyecegim diye kendi postumu alıntıladım
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 IBKR diye arat çıkıyor. TR'de citibank üzerinden para aktarabiliyorsun.
Goering Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 59 dakika önce, Soimyr dedi ki: hangi sayfa da en makul/nerede/nasıl trading yapılır ı tartışmıştık? (yurt dışı için soruyorum) SPAC ve EV konularinda konusuldu detayli, @sipeyskeyk açmış olmalı konuyu. "interactive brokers" diye arat forumda veya google'da.
Goering Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 (düzenlendi) tesla bu arada SP index'ine dahil oluyor. 695$'lerde bugün, stimulus da garanti olursa uçarız ARKK'larda da baya Tesla var Aralık 21, 2020 Goering tarafından düzenlendi
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Tesla'nın çok fena çakılacağını düşünüyorum, ama henüz değil.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Bir de kısa vadede ARKK çok karlı gözükebilir, ama ben götüm götüm ARKG biriktiyorum. Post-covid dünyada büyük artış bekliyorum. Sahibi de böyle düşünüyor :) https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-12-18/cathie-wood-sees-control-fight-ending-lifting-cloud-over-ark “Tesla’s still in the running, but I would have to say the biggest upside surprises are going to come from the genomic space,” Wood said in the interview. “That’s because the convergence of DNA sequencing, artificial intelligence and gene therapies, importantly Crispr gene editing, is going to cure disease.”
Goering Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 (düzenlendi) biotech için ARK'dan iyi fonlar tonla ama çoğu active managed ve +100$k + 1,5% komisyon etf olarak çevirilen 1-2 tane var güzel pickler düşüyor: borsa tarafında olan $PSCH iyidir, credit suisse normal fonların 1-2'sini takip ediyor. (CS fonları %300 yapan var) şöyle: https://www.zacks.com/funds/etf/PSCH/holding bunlar dışında "leveraged biotech etf": $labu $cure Aralık 21, 2020 Goering tarafından düzenlendi
Frostbite Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Bu ARKK ve ARKG etf değilmi? Bir nevi aynı sektördeki belli başlı kagitlarını bir potada topluyorlar?yoksa yamuluyormuyum?
Goering Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 (düzenlendi) doğru, ETF'lerin hepsi sepet yapıyor. kapanışta %'ler değişir tuttuğu hisselerin. ETF'lerin bazıları da indeks'leri takip eder kendi ekle/çıkart yapmaz sepete. ARK'lar gibi ETF'ler kendi ekle/çıkart yapıyor. Aralık 21, 2020 Goering tarafından düzenlendi
Robert_Poche Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2020 ben de tesla çakılır diye düşünüyorum ancak mantıklı hareketler olmuyor. bir yerlerde okudum, bir çok fonun S&P'deki yatırımlarının üst limiti oluyor, TSLA'nın S&P'ye giriyor olmasıyla birlikte dengeleri bozulabilir. YTD tabi.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 30, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2020 Bu işin (yurtdışı aracı kurumdan para transferi) vergisel kısmını araştıran var mı aranızda ya? Bir sürü kaynak okudum, farklı farklı fikirler var. Ben deneme amaçlı interactivebrokers'dan para çektim. "müşteri kaynaklı muhabirlik ödemesi" açıklaması ile citibank'tan yattı hesaba. Yarın bir gün, bu hareketleri takip edip devletin vergi talep etmesi olasılığı nedir? Ben düzenli yatırım yapıyorum çünkü, yarın bir gün oradaki parayı çekip sorunla karşılaşmak istemiyorum.
Goering Mesaj tarihi: Aralık 30, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2020 (düzenlendi) gelir vergisi veriyorsun zaten anlık iletiliyor bütün OECD ülkeleri arasında. (amerika'da trade ediyorsan) amerikan vatandaşı değilsen capital gain tax vermiyorsun, temettü aldıysan onun vergisini veriyorsun sadece. gayet açık. ölürsen varislerine sağlam veraset/inheritence tax geliyor %40, ölücek gibi olursan aktar hesabı Aralık 30, 2020 Goering tarafından düzenlendi
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 30, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2020 (düzenlendi) Abi ABD tarafında netim, yeterince açık soramamışım. Parayı buraya aktarınca, Türkiye'de doğması muhtemel vergilerden bahsediyorum. Artı parayı aktarmasan bile "yıllık olarak kazancını beyan et ve kazancının vergisini öde" diyor TR, Mart ayında hisseyi aldığın tarihteki fiyatı ve kurdan TL'ye dönüp, değerleme tarihinde mevcut kurdan TL ye dönüp vs. vs. vs. Tam olarak şu mevzu yani: https://medium.com/mali-müşavir-evren-özmen/yurt-dışı-hisse-senetlerine-talep-arttı-peki-vergisi-f673bdfa6c28 Otomatik bilgi değişiminin yürürlüğe girmesiyle bazı riskler oluşacak gibi duruyor. Kim Nasıl Takip Ediyor ki ? Nereden Bilecekler ? Otomatik bilgi değişimi anlaşması yürürlüğe yavaş yavaş giriyor ama çok etkin bir takip var mı emin değilim. Ama benim önerim beyan etmemek gibi risklere girmemeniz. Ne dersin? Aralık 30, 2020 sipeyskeyk tarafından düzenlendi
Goering Mesaj tarihi: Aralık 30, 2020 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2020 (düzenlendi) mart'ta beyanname vermeni bekliyor devlet, parayı getirsen de getirmesen de. vergi dilimleri 15%'den başlıyor 40%'a kadar. yani beyanname vermezsen de artık devlette kaydı var. Not: IB'de oturum/residency TR gözüktüğü sürece TCK.NO ile birlikte bu data akışı sağlanıyor. Aralık 30, 2020 Goering tarafından düzenlendi
Öne çıkan mesajlar