harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 kısa zamanda, az para ile, çok kazanmak isteyenler veyahut kısa zamanda, az para ile, batmak isteyenler ; garanti,işc vs. kemik kağıtları tercih ederek yüksek getiri/götürü elde etmek istiyorsanız bu kağıtların varantlarını kullanın yanlız dikkat edeceğiniz bir husus var, hesabı yapmayıp yanlış bir varant seçerseniz vade sonunda sıfırlanırsınız eğer doğru varant seçimi yaparsanız böyle hareketli piyasalarda 1 hafta gibi bir süre içerisinde 1 / 1 oranında kazanırsınız. Örnek verelim ; ISDAE - 30.06.2011 vadeli // 5,50 tl 'den ISC ALIM VARANTI 01 Nisan değeri : 0,17 06 Nisan değeri : 0,37 ( 14:53 itibariyle ) yani sevgili mithat , 1.000 lira kredi çekip ISDAE varantı almış olsaydın ; 1.000 / 0,17 = 5.882 adet varant 5.882 x 0,37 = 2.176 TL gibi bir paran olacaktı. Yani 1.000 tl ile 1.176 tl kazanmış olacaktın, nasıl iyi rakam değil mi ? DİKKAT : ISDAE doğru varant demiyorum !!!
Joker Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 farklı tarihlerle elmayla armut'u kıyaslayamazsın. talihsiz bi yorum olmuş.
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Joker said: farklı tarihlerle elmayla armut'u kıyaslayamazsın. talihsiz bi yorum olmuş. benim için miydi bu joker ?
Robert_Poche Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 su mantık bir kere yanlış, A hissesi alıp yuzde 5 almıssan neden B hissesinin yuzde 10 artısına bakıyorsun. Al yuzde 5ini mutlu ol.
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Robert_Poche said: su mantık bir kere yanlış, A hissesi alıp yuzde 5 almıssan neden B hissesinin yuzde 10 artısına bakıyorsun. Al yuzde 5ini mutlu ol. evet o mantık yanlış ama bunun benim söylediklerimle bir alakası yok bir varant, bir hisse senedini dayanak alır, ve dayanak aldığı hisse senedine paralel hareket eder
Robert_Poche Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 genel anlamda paralel demek daha iyi, neticede o kagıtların artışlarının büyük olması dısında düştüklerindede aynı büyüklükte düşerler ondan portföylerin tamamı ile giriş yapılması oldukça risklidir. Elinde saglam bir forecast(duyum teknik vs) olmadan alınmaları da yazıturadan farksız olur.
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 sevgili robert, bir ISC hisse senedi almak ile bir ISC dayanaklı varant almak arasında pek fark yoktur ( doğru hesap yapılmış bir varanta yatırım yapmak durumunda )
Robert_Poche Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Varantlar, yatırımcısına hisse senetlerinin sağladığı - Kâr Payı Hakkı - Yeni Pay Alma Hakkı (Rüçhan Hakkı) - Tasfiye Bakiyesine Katılma Hakkı - Şirket Yönetimine Katılma Hakkı - Oy Hakkı ve Bilgi Alma Hakkı gibi hakları sağlamazlar. Varant satın alan yatırımcı hisse senedini almış olmaz, hisse senedini alma ya da satma hakkını elde etmiş olur. Varant Yatırımının Riskleri: - Varantlar belirli bir vadeye sahiptirler (ömürleri sınırlıdır). - Kaldıraç etkisi nedeniyle varant alım işlemi yapmanın piyasada lehte çalışabileceği gibi aleyhte de çalışabileceği ve bu anlamda kaldıraç etkisinin yüksek kazançlar sağlayabileceği gibi zararlara da yol açabileceği ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. - Piyasada oluşacak fiyat hareketleri sonucunda yatırılan paranın tümü kaybedilebilir. Ancak risk varanta ödenen bedel ve buna ek olarak ödenen komisyon ve diğer ücretler ile sınırlıdır. - Varant alım satımına ilişkin olarak yapılacak teknik ve temel analizlerin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği ve bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır. Varant ihracı nedeniyle ihraçcının maruz kaldığı risklere ilişkin risk yönetim politikasının izahnamede yer alması zorunludur. İzahname, Tebliğ uyarınca ihraçcı ile piyasa yapıcının internet sitesinde yayınlanır. İhraççının risk yönetim politikası, yatırım kararı verilmeden önce dikkatle incelenmelidir. kaynak
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 robert, bütün bunları zaten biliyorum, hatta şunu söylemeliyim ki verdiğin bilgiler eksik kalmış, varant bu yazdıklarından çok daha fazlası yanlız bu bilgiler ile benim söylediklerim arasında ne gibi bir uyuşmazlık var, ya da bu bilgileri neden verme ihtiyacı hissettin anlayamadım ?
Wispy Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Ya 1.55'den dolar aldım 1.51'e geldi ne oluyor : /
fixmen Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 AB Merkez Bankası'nın Euro faizi artırması bekleniyor bugün. O yüzden.
Joker Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Wispy said: Ya 1.55'den dolar aldım 1.51'e geldi ne oluyor : / yanlış seçim. dolar 'ın 1.50 nin altına düşme ihtimali çok yüksek.. uzun bi sürede aşmaması söz konusu. önümüzdeki aylarda durum netleşecek. dolar (td) - TL (tu)
Klapaucius Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Hacı ben 2.23ten 1000 euro almıştım 80 lira zarardayım ama yükselecek inançlıyım bu konuda. Son 1 ayda döviz ve altın devamlı bir düşüş içindeydi zaten neye yatırsam kaybedecektim
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 dolar/tl bir süre 1.48'in altında kalıcak evet euro/dolar - euro'nun değer kaybetmesini bekliyorum ama belli olmaz euro/zar - euro/tl - euro/mexican peso : bunlarda euro değer kaybedicek, 7-8% kadar önümüzdeki aylar. geri dönüşü olmayabilir bu fiyatların euro pozisyonlardan çıkmanızı öneriyorum...
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Dolar 2.23ü çok uzun süre zorlayabilir. Geçen senin başlarında bi ara 2.15lerdeydi sonra 1.92lere kadar düştü gene öyle bi çakılma bekliyorum açıkcası uzun süreli.
Suark Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 borsayı takıp etmeye basladım ben de, biraz takipten sonra giricem. Şimdi mesela tepe akfen ido yu satın aldı, 1-) tepe akfene yatırmış olmak lazım mıydı? şimdi para harcayıp büyüdüler, bu durumda kağıtları değer mi kazanır yoksa kayıp mı olur? 2-) ido kağıtları ne olur? Farzedelim tepe akfen 10 gün sonra idoyu 3 katına sattı, 3 kat kar edermiyiz o kağıtlardan? 3-) ido özelleştirildi, kar marjları artar diyerekten kağıt almalı mıyız?
synthesizer Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 şöyle bişey sorayım, HSBC Bank A tipi varlık yönetimi hizmeti hisessi fonu aldım salı günü, daha dogrusu emri verdim salı gunu, persembe isleme gecti. artis olacak gibi gozukuyodu 3-4 gunluk grafikten, sonra linki verdigim siteyi buldum. burda daha ne kadar tutmak mantıklıdır sizce parayı, bu fon nelerden etkilenir buyuk olcude, fonun 1 aylık dataları kısmında, son 3 gundeki artisa, pay sayısının artışının etkisi nedir? yani pay sayısı arttıgı icin fason bi artış mı son 3 gundeki yüzdeler, yoksa ters mi etki eder. hiç fikrim yok
eldar Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Ben de nakte geçtim, giricek kağıt arıyorum en az 1.5-2 ay durmak üzere. Tavsiye var mı?
Joker Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 çok yakından takip etmesemde düşünülenden ucuza aldığı için olumlu bi hava oluştuğunu düşünüyorum. ama borsa bu seviyelerde çokta girilmemesi gereken seviyeler olduğunu düşünüyorum. Bence biraz soluklanmakta fayda var.
Suark Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 bide mesela şimdi 21 nisanda tcell kongresi var, telia sonera zaten sahib oldugu hisseleri almaya kasıcak, bizimkilerde ııh demeye getiriyorlar. Bizimkiler galip gelirse ne olur? Telia sonera galib gelirse ne olur?
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 hm girecek güzel kağıt var ama TR'de değil minimum 20-30% getirir 3 ayda, ama kısa vadeli işlem yapmayın.. http://www.boerse-berlin.com/index.php/Shares?isin=US17275R1023 yılbaşından beri 35% falan değer kaybetti.. biraz daha düşme yeri var, ondan sonra düşmeden çıkmasını bekliyorum... 52 weeks low 11.99 EUR now 12.33 EUR 52 weeks high 20.83 EUR 16'ya kesin gelir / 17-18'lerden döner, uzun sürebilir çıkması.. biraz piyasalara bağlı, ama her türlü çıkacak
eldar Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Noldu ya, yorum yapan arkadaşlar tatile fln mı çıktı?
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 şu an baya karışık asya piyasaları, yorum yazsam anlamsız olur çünkü ne olacağı belli değil pek.. (nasıl etkiler derseniz: japonya'nın özel sekterü her yıl baya bir +'da ve özel sektörde çalışan herkez de +'da, ve bu paralarla yatırım yapıyorlar.. kriz anlarında toplu alım satım yaptıkları zaman volume'u düşük kağıtlar -EUR/SEK, EUR/DKK, USD/AUD vs.- fazlasıyla etkileniyor. şu an baya haber üzerine trade yapıyor tanıdığım herkez.) EUR elbet değer kaybedicek ama bakalım ?
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 nisan sonu / mayıs ayı baya hareketli geçicek.. seçim öncesi fiyatlarda (IMKB- US/TL- EUR/TL) fazla dalgalanma olabilir, orta vadeli yatırım yapmazdım şu noktada (2-6 ay vs.) fazla mantık aradamadan, kısa vadeli spekülatif alım-satımlar yapmak ne kadar kulağa aptalca gelse bile mantıklı olan bence.. şunu yazmıştım: http://forum.paticik.com/read.php?13,5383228,5532909,page=25#msg-5522918 USD/TL ihracatçılar için baya önemli, fiyatlarda saçma hareketler olursa MB müdahale edecektir (seçim öncesi vs.)
Öne çıkan mesajlar