xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Arkadaslar... C: bolumumu yeniden boyutlandiriyordum paragon partition manager programi ile D: de tum hayatim vardi... Elektrikler kesildi ve islem yarida kaldi... Recovery CD yarattim laptopumda, taktim, islem devam etti ama D: bicimsiz (unformatted) olarak gozuktu, NTFS gozukecegine. Googleda arattim, D:'yi Delete ve sonra Paragon'un icinden Undelete yaparsam o icindeki dosyalari scan etmeye calisiyormus, yaptim ve NTFS olarak gordu, dogru olarak kullanilmakta olan alani gosterdi 250gb kadar ama dosyalari gostermedi. Windowsu actim, acarken checkdisk yapti ve butum indexleri duzeltti. Aha dedim dosyalarim geliyor sevindim... Lakin gelmedi, dosyalarimin bir kismina baktim bir dosyam haricinde tum dosyalar bozulmus... Ama klasorler ve dosya isimleri sorunsuz duruyor. Icini aciyorum garip garip simgeler... Ne yapabilirim arkadaslar lutfen yardim :S Hayatim boyunca ogrendigim hercey, yaptigim tum calismalar burada, 2.5 yillik okul hayatimin tum verileri burada depolu... Yazilimsal olarak duzelebilir mi acaba? Veri kurtarma merkezine versem harddiski yapabilirler mi? Bir de ucretleri ne oluyor acaba veri kurterma merkezlerinin, ogrenciyim yani malum buyuk meblaglari karsilayamam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Aynı durum başıma geldi. Hatta ben salla ya bir şey yoktu deyip tekrar biçimlendirdik ten sonra dank etti resimler vs hepsinin içinde olduğu Get Data Back ile kurtarma yoluna gittim fakat text dosyaları okunmayacak şekilde geri döndü resimlerin bir kısmını kurtarabildi falan. Sorun şu ki disk tablosu oluşturulmadan bilgisayar kapandığı için böyle sıkıntılar olabiliyor. Bir çok yazılım var bu gibi durumlar için active undelete falan öneriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Yani yazilimsal olarak kurtarilabilr diyorsun? Peki bu getdataback ve active undelete gibi programlardan ne sececegiz? Hani benim sisteme gore dosyalar sorunsuz, point ettigi bir yer var ama orasi yanlis. Quick format mi atiyim diske? Yoksa nasil anlayacak o dosyanin bozuk oldugunu cunku dosya var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narsor Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 uhm, partition resize ederken elektrik gitmesi olabilecek en olumcul sorun. Dosyaların icindeki yazi bloklarini kurtarma sansin var ama dosyalari eski haline getirebilecegini sanmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Off.... arkadaslar yardim lutfen yillar once yaptigim projeler herseyim orada... Ne yapayim diger diske windows kurup active undelete kullanmayi filan deneyeyim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Madem çok önemli kendin kurcalama iyi biryere ver bence, ama veri kurtarma baya pahalı bir iş diye biliyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Benim de buna benzer bir olay gelmişti başıma, 3 yıllık emek uçmuştu.. Kendi düşen ağlamaz dedim ders olsun bu.. tüm yımırtalarını aynı sepete koyma derler... İşe yarıcak bişey söyle ulan dersen ,ondan yok bende :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 abi bu kadar önemli madem hiç mi backup almazsınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 2011'de hala yedek almadan yaşayan insanlar var ha:S geçmiş olsun. bende 2 external hdd var birini ayda bir diğerini haftada bir güncelliyorum. 2. hdd'yi arabada bırakma düşüncem var hani deprem şu bu oldu mu kurtulsun diye... o derece. yurtdışında bir sürü servis var paralı insanlar 15-20 dolar verip gigabaytlarca dosyasını bir de internetteki bankalarına koyuyorlar ama işte türkiye'de nerde o kadar upload imkanı ile kaliteli servis ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 online backup için dropbox mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 yav said: 2011'de hala yedek almadan yaşayan insanlar var ha:S Yedeği bırak, neredeyse tüm önemli çalışmalarımı okul için doğrudan Google Docs üzerinden yapıyorum ben. Tüm notlarım Evernote. Hala tamamen online çalışan mı kaldı demek lazım. Offline program gerekiyorsa da Dropbox. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 dropbox offline çalışıyor sanıyordum deme? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narsor Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 xetraynex said: Off.... arkadaslar yardim lutfen yillar once yaptigim projeler herseyim orada... Ne yapayim diger diske windows kurup active undelete kullanmayi filan deneyeyim mi? hmm, olaydan anlayan biriyle yap, diskte kurtarılabilecek bişeyler varken kalanları da yok etmen buyuk ihtimal. Undelete disk yapısı bozukken çalışmaz, en azından çalışmaması lazım, disk allocation yapısı, mft bilgileri vs komple uçmuştur, disk yapısı bozukken çalışacak bişeyler bulman lazım NOT: Diski bişekil sürücü harfi atayarak kullanabilir hale getirebilirsen, sakin ola ki o surucuye bisey yazma, varolan dosyaların ustune yazar ve geri kurtarman imkansiz gibi bisey olur Önemli verileri baska bir harddiske yedeklemenizi, ve bu yedeklediginiz harddiski 2 yilda bir degistirmenizi oneririm, 2 yilda bir 70 dolar harcamaya deger inanin bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Çok üzüldüm durumun için de chkdsk sonrası dosyalarını göremiyorsan sana bazı kötü haberlerim var :( Bluray yaygınlaşasaya kadar bu yedek sorunu devam edecek... :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Şu saniyeden sonra yapacağın tüm işlemler seni çözümden uzaklaştıracak, paran varsa direkt bi veri kurtarma şirketine gönder aleti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narsor Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 resize sırasında uçan diske checkdsk tavsiye etmem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Partition table ucmustur. Cok korkulacak bir sey degil. Testdisk gibi yazilimlarla yeniden yaratmak mumkun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 bende de hiç uğraşmadan git veri kurtarma için. Disk üzerinde yapacağın her işlem eski dosyaların üzerine yazılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 veri kurtarma işi çok pahalıya patlar malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 olm sizin pahalı dediğiniz 1500 dolar. kardeşim madem bütün hayatın onun içindeydi o 1500 doları vericeksin mecbur. yoksa boktan veri kurtarma programlarıyla yaparsan bu işi iyice batırırsın hiç kurtaramazsın bu sefer. ben senin yerinde olsam o parayı denkleştirmeye bakarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2011 1500 dolara hayatımı yeniden kurarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narsor Mesaj tarihi: Şubat 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2011 Flassh said: 1500 dolara hayatımı yeniden kurarım :))))))))))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reovaxx Mesaj tarihi: Şubat 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2011 Flassh said: 1500 dolara hayatımı yeniden kurarım ahahah 15 dk dır gülüyorum şu lafa yaa.. di arkadaşın dediği doğru partition table rumu bozulmuştur anlayan birine götür halleder dert etme verme okadar paralar falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Uzucu, Da birde iyi tarafından bak hayata tertemiz bir sekilde yeniden baslama imkanı verilmiş. Bu arada HDD regenerator var program olarak bir onla dene istersen. Googleladın mı cıkar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 HAHAHAH AHAHAHAH AAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHH hepinizi cok seviyorum teker teker sizleri opuyorum ozellikle verdigi en buyuk umut ile di'yi saygiyla selamliyorum diger hddye windows kurdum, testdiske baktim ama zor geldi karisik geldi zaten konsol programiymis simdi iyice batirmiyim ne olur ne olmaz dedim. paragon partition manager ile karisan partitionumu delete ettim ama undelete etmedim. windowsa getdataback kurdum baya bir taradi dosyalar geldi aha dedim yine dosyalar bozuk cikar oradan bikac resim recover ettim ve NE GOREYIM! RESIMLER ACILDI sonra biraz daha resimlere sonra text dosyalarina baktim hepsi acildi!!! 250gb veriyimi muziklerimi herseyimi kurtardim! sizleri seviyorum sevgili paticik halki! cok mutluyum lan gecenin 2.30u olmasa burgera yemege kutlamaya giderdim! ya da turk isi iskender yemeye muhtemelen! :)-D bu arada dosyalarini hala backuplamadan kullanan var mi filan gibisinden diyen arkadaslar icin de konuyu acikliga kavusturayim, giden dosyalar guncel seyler degil eskiden olmus calisilmis su anda guncelligini yitirmis ama nostaljik ve arsivsel olarak onemleri olan seylerdi. hani guncel seyler uzerinde yedekli calisiyorum elbet, google docs da kullaniyorum versiyon kontrol sistemleri de. ustteki arkadasin dedigi gibi gitseydi temiz bir sayfa olurdu ama boylesi cok daha iyi gitmesin o kadar emek ve zaman var niye kaybolsun ki... :) edit: tabi artik onlarin da yedeklerini alacam orasi ayri :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar