Turkceplease Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 @Liberal sana açık birşey sölücem bağlacı sen kur başka konu ama alakaya bak: Bak mısırda şuanda bir rejim değişimi var,ve tüm dünya türkiye modeli diye bir model tartışırken.Bölgede israilin direk safdışı türkiyenin ise direk kupa beyi gibi olaya kafadan muhatap gösterilirken.Türkiyenin belkide tarihinde en yoğun diplomasiye gireceği bir dönemde; Bizim hassas karnımız olan kıbrısta böyle bir olay olup,türk diplomasisi,türk dışişleri ve tüm türk kamuoyu o kıbrısa çekilip.Resmen ortadoğudaki konularda uzaklaşmamıza sebep olması tesadüfmü?Türkiyenin ortadoğuda mısır gibi bir ülkenin yönetimi konusunda direk kafadan model gösterildiği bir dönemde resmen ayağına çelme takılması sence bir paranoyamıdır?Yoksa kasten birilerinin tezgahımı? gerçekten zamanlamaya bir bak.Sonrada o sendika başkanlarının gerçekten sadece sendika başkanı olup olmadığını bir düşün.Birde biz türkiyede yaşıyoruz, senin ülkende 8923 senede bir olanlar burda hergün oluyor.Türk halkı tecrübeli o konularda kıbrıs gündemini takip etmeye gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 adam çok dolmuş: http://www.gundemkibris.com/-provakasyon-118yy.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Turkceplease said: gerçekten zamanlamaya bir bak.Sonrada o sendika başkanlarının gerçekten sadece sendika başkanı olup olmadığını bir düşün. off nigga, please... tayyip erdoğan yıllardır kendisini eleştiren kişileri "onların XX olup olmadığını bir düşünün" gibi cümlelerle devreden çıkarmaya çalışıyor tamam da, gelip şu forumda böyle klişe laflara bağlanma bari. son yıllarda kıbrısta ekonomik olarak bir problem vardı zaten, sendikalar her hafta eylem yapıyordu. yeni bişi değil, senin başbakanına darbe olsun diye felan da yapmıyor adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Şu son yıllarda ecnebi ülkelerinde ekonomik kriz yokmuydu yahu? ha pardon o bize teğet geçmişti karıştırıyoruz o yüzden :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Turkceplease Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Bone said: Turkceplease said: gerçekten zamanlamaya bir bak.Sonrada o sendika başkanlarının gerçekten sadece sendika başkanı olup olmadığını bir düşün. off nigga, please... tayyip erdoğan yıllardır kendisini eleştiren kişileri "onların XX olup olmadığını bir düşünün" gibi cümlelerle devreden çıkarmaya çalışıyor tamam da, gelip şu forumda böyle klişe laflara bağlanma bari. son yıllarda kıbrısta ekonomik olarak bir problem vardı zaten, sendikalar her hafta eylem yapıyordu. yeni bişi değil, senin başbakanına darbe olsun diye felan da yapmıyor adamlar. abi ekonomik krizde bile böyle birşey olmadı.ekonomi ile alakası yok bu eylemin.bu iktidar 2002 de geldi,kıbrıs konusu 70 lerden beri var.Bunun sorumlusu bu iktidar olmaz kaldıki.Kıbrıs politikaları arasında en iyi politikayı bu iktidar yaptı.Kimsede reddetemez.hersferinde rumları göt eden türk tarafı oldu bu iktidar döneminde. kıbrıslılar bedavaya gaza gelmesin.türkiye hsktir falan yedirirler o lafı adama birde işine gelince türkiye önderlik yapsın işine gelmeyince türkiye karışmasın yok öyle bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Yazı fazlaca mübaala içeriyor ancak bir kıbrıslının gözünden de algılayış bu biçimde yazı bir kıbrıslının bakış açısını aynen aktarmış. Ancak durum aslında göründüğünden daha da karışık ben mesela fakir bir kıbrıslı türk (yerlisi olup da ) tanımadım gerçi 3 4 ay kaldım ama yani o süre içerisinde zaten adanın kuzey kısmı pek büyük olmadığından her yerini dolaştık baya bir kişi tanıdım. Bir kere işler çok rahat,adamlar müthiş rahat memuriyet kıbrısta krallık 3.yılınızda kıbrıs sokaklarında ferrari ile rahatlıkla dolaşırsınız.Öğlen 3 den sonra çalışan pek görmedim zaten 9 dan 3 e kadar hatta bazen 12 ye kadar çalışıyorlar.Zaten belirtilmiş memur gayet keyfinde geleni gideni pek umursamıyor zoraki iş yapıyor. Bir diğer olay bu para bolluğunda kıbrıslı türkler genelde belirtildiği gibi ing.vatandaşı oluyorlar ve ing de üniversite okuyanlar da çok.Evleri zaten genelde eski rumların evleri sanıldığı gibi sadece dışardan gelenler değil kıbrıslı türklerde kovulan rumların evlerine yerleşmişler.Aslında olaylara karışmayan rumlarda masum yani adamlar yerlerinden yurtlarından olmuşlar kuzey tarafta yerleşik rum nüfusu yok gibi.(güney tarafta da tabii ki kıbrıslı türk nüfusu) Bazıları gelip fotoğraf çekiyor askerler fotoğraf makinelerine bunun üzerine el koyuyorlar. Dışardan çok teşvik var aslında avrupa birliğine de girerlerse daha da zengin olacakları kanaatindeler ki aslında bu doğru bir olgu güney kıbrısın durumu şuan çok iyi yunanistan krizlerle cebelleşirken ben güney kıbrıs yönetiminde hiç bir sorun olmadığını düşünüyorum (çünkü çok fazla yerden yardım alıyor aynı kktcnin türkiyeden yardım alması gibi güney tarafı sadece yunanistan dan değil bir çok ülkeden hatta kiliselerden yardım alıyor.) Tüm bu rahatlıkla beraber kıbrıs netice itibari ile bir ada işte sorun da burada başlıyor ve hiçbir ülke sizi tanımıyor,ticaret ihtimaliniz yok,üretiminiz narenciye ama ihracat yok portakallar dalında çürüyor limonlar yerlerde sürünüyor.Su pahalı ekmek pahalı tekstil ürünleri pahalı vs.ucuz olanlar genelde tekel ürünleri dediğimiz içki,sigara vs. Peki Türkiye Cumhuriyeti elini çekse Kıbrıs'ın durumu daha mı iyi olacak derseniz ben açıkca söylemek gerekirse hiç sanmıyorum,insanların çoğu tembelliğe alışmış ilk başlarda diğer ülkeler para konusunda teşvik ederler ama bir 10 yıla kıbrıslı türkler o alay ettikleri aşağıladıkları hataylıların durumuna düşüp ekmek parası için sürünmeye başladıkları zaman yezidi dövdürmeyecektik hikayesine dönerler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 ya türkçeplease çok tuhaf şeyler yazıyorsun. konunun veya benim konuştuğum şeylerin tayyiple alakası yok. kıbrısta bizzat gördüğum bir hadise, epey bir süredir bazı ekonomik problemler vardı. direk olarak "ekonomik kriz"le alakası yoktu. bir önceki hükümetin masraflarının bu hükümete çıkacağı zaten söylenen bir meseleydi. ha işin kötüye gitmesinde tayyip etkili oldu, o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 paparnoz said: 3.yılınızda kıbrıs sokaklarında ferrari ile rahatlıkla dolaşırsınız. yok be o kadar da değil :) said: güney kıbrısın durumu şuan çok iyi yunanistan krizlerle cebelleşirken ben güney kıbrıs yönetiminde hiç bir sorun olmadığını düşünüyorum (çünkü çok fazla yerden yardım alıyor aynı kktcnin türkiyeden yardım alması gibi güney tarafı sadece yunanistan dan değil bir çok ülkeden hatta kiliselerden yardım alıyor.) şurda bir yanlışın var. güney kıbrıs zaten çok zengindi. adamlara avrupa birliği "gel gir" diyormuş da adamlar girmek istemiyormuş. türkiye'den korunmak için girmeye karar vermişler. ab'den doğru düzgün bir yardım aldıklarını da sanmıyorum, rum kesmine gidenler oranın çok lüks ve ucuz olduğunu söylüyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Turkceplease Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Bone said: ya türkçeplease çok tuhaf şeyler yazıyorsun. konunun veya benim konuştuğum şeylerin tayyiple alakası yok. kıbrısta bizzat gördüğum bir hadise, epey bir süredir bazı ekonomik problemler vardı. direk olarak "ekonomik kriz"le alakası yoktu. bir önceki hükümetin masraflarının bu hükümete çıkacağı zaten söylenen bir meseleydi. ha işin kötüye gitmesinde tayyip etkili oldu, o ayrı. abi sence türkiye hsktir li pankartlar o topluluklar sadece ekonomik sıkıntı içinmi oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 has...tir pankartının altında ne yazıyor onu bana söyler misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Turkceplease said: abi sence türkiye hsktir li pankartlar o topluluklar sadece ekonomik sıkıntı içinmi oldu? le ilahe .. ben o pankartı açanların kim olduğunu söylemedim mi? ne diye ama pankart lelele diyorsun. kusura bakma. /ignored Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Yazıyı baştan sonra okudum sonradan gelen yorumları okumadım ancak şöyle birşey var. Sanayileşmenin yapılmadığından filan bahsetmiş orası doğru olabilir ama adanın ihtiyacı olan şey bence sanayileşmek değil.Turizm ve tarımsal yöndeki atılımlar adanın hem güzelliğini korumasını hemde iş imkanı oluşmasını sağlıcaktır. Bildiğim kadarı ile kıbrıs halkı o oteller de ve tarımsal alanda faaliyet gösteriyor. Orada yazmışta o kadar kıbrısın yerel halkı sanıldığı kadar fakir bir halk değil yani. Herneyse zaten çok güzel bir yıpratma politikası var Türkiye üzerinde adamlar her koldan saldırıyor resmen. Hükümet tam istedikleri gibi, kürt,ermeni,kıbrıslı filan derken hangisi ile uğraşıcağını bilmeden yazık olucak . Rahatlar o zaman satılmış kalemler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Bone said: paparnoz said: 3.yılınızda kıbrıs sokaklarında ferrari ile rahatlıkla dolaşırsınız. yok be o kadar da değil :) said: güney kıbrısın durumu şuan çok iyi yunanistan krizlerle cebelleşirken ben güney kıbrıs yönetiminde hiç bir sorun olmadığını düşünüyorum (çünkü çok fazla yerden yardım alıyor aynı kktcnin türkiyeden yardım alması gibi güney tarafı sadece yunanistan dan değil bir çok ülkeden hatta kiliselerden yardım alıyor.) şurda bir yanlışın var. güney kıbrıs zaten çok zengindi. adamlara avrupa birliği "gel gir" diyormuş da adamlar girmek istemiyormuş. türkiye'den korunmak için girmeye karar vermişler. ab'den doğru düzgün bir yardım aldıklarını da sanmıyorum, rum kesmine gidenler oranın çok lüks ve ucuz olduğunu söylüyorlardı. aynen o kadar kıbrıs da taşıt vergisi vs yok bir ferrari yi çok da rahat alabilirsin yani asteğmen arkadaşım bile alacaktı ama başka yere göreve gidince gümrükten geçirince fiyat iki katı gibi bir şey oluyor da farkı ödüyorsun gibi bir durum var.( 2.durum güney kıbrıs ne zaman zenginleşti nasıl zenginleşti bunlara bakman gerek yani dışarıdan bir yardım söz konusu daha eskiye gidersek bir korsanlık geçmişi var vs.Kıbrıs gibi bir adanın dışarıdan yardım almadan zenginleşmesi çok zor bir ihtimal şöyle de arabaların fiyatlarına bakarsan ne demek istediğimi anlarsın :) http://www.kktcarabam.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Yılmaz bugünlerde entersınz ve tokat misali yazılar yazmaya başladı, takip ediyoruz. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16991993.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 yok yine enterlı yazıyor da içeriği okumaya başladığın için öyle gelmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 turkceplease: Bone said: has...tir pankartının altında ne yazıyor onu bana söyler misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Güney kıbrıs avrupanın kara para aklama merkezi olduğu için gelişti, işgal altındayız buuuuu diye ağlanarak uluslararası baskıdan kurtuldular, her türlü pis para buraya aktı, PKK'dan Tamil kaplanlarına kadar her türlü illegal organizasyon en çokta rus mafyası burayı kullandı, aldılar yürüdüler. ab ye girmek istememelerinin nedeni de buydu, ab den güvence alınca girdiler bu işlere karışılmayacağına dair. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 11 yıldır burdayım, 4. ferrari yıl sonunda. asdfasdf ombakkombak doğru yazmış, adamlar asıl parayı karaparadan kazanıyordu. AB ye girdikten sonra bankacılık kuralları sıkılaştığı için biraz zora girdiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 rum kesminde baya fuhuş varmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Bone said: yok yine enterlı yazıyor da içeriği okumaya başladığın için öyle gelmiştir. Ben her zaman okurum ki, görüşün uyuşmuyor diye /ignore çekmek aptallık değil mi bi köşe yazarına? Neden okumayayım sdf Eski yazılarıyla arasında çok enter farkı var, kabul et. Enterdan kastım bildiğimiz enter, mecazi anlam yüklemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 şu kısacık yazıda 43 tane enter yapmış da, "entersiz yazı" demene şaşırdım da, o yüzden. ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Abi http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16660583.asp bu varken diğerlerine enterlı diyemiyoruz artık sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Enter'lı yazıyorsa yazsın, ne olmuş? Biri gelir 10 sayfa makale yazar, kimse okumaz, etkisi de olmaz, kimi gelir 2-3 satır bir şey yazar, cuk diye yerine oturur, başka söze gerek kalmaz. Sanki her gün sayfalar dolusu full satırlı bilimsel makale okuyorsunuz da, adam kısa enter'lı yazıyor diye adamın yazısını beğenmeyip maytap geçiyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Her gün sayfalar dolusu full satırlı bilimsel makale okuyorsam, yılmaz özdil haksız mı olacak enterda? Niye geriliyorsunuz yahu. Süleyman demirelin "binaenaleyh"i (googledan buldum evet sdf), kenanın "netekim"i, yılmazın da enterı bi de **** yapışı işte. Her insanın komik bulunan bi tarafı vardır ve bu sadece tebessüm ettirir. ZAAAAAAA ENTER KOYMUŞ ZAAAA demiyoruz biz de burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 SeaGle said: Abi http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16660583.asp bu varken diğerlerine enterlı diyemiyoruz artık sdf saymadım ama daha az enter vardır (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar