Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[BF3] Genel topic

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

hah işte olay o.

"BF SERİLERİ ÇOK ZEVKLİ" gayet yerinde bir argüman.

bundan ötesi şamda kayısı zaten. bu bir oyun, işi pro düzeyinde götürmüyosan ne taktiğe bakarsın ne aime.

bi çok oyunda sadece medic oynayıp 50 kişi revive ettiğim oluyor. ya da elimde anti tank sürekli tank patlatıyorum. sniper alıp 3 kmden pata küte saydırıyorum vs.

ama bu taktiksel, balanced oyun demek değil. zevkli bir shooter.
Sosyal ağlarda paylaş

oyundan zevk almakla taktiksel olup olmadıgının ne alakası var.

sonuçta bayrak ele geçir koru.bomba kur veya bombayı koru

bunun etrafında çeşitli stratejiler uygulayabiliyorsun gayet

yani sen medic olup revive ettiğin zamanda taktiksel olarak takıma faydalı oluyorsun

yada tank patlatınca.
Sosyal ağlarda paylaş

abi pacmande de taktik var. tetriste de. olay bu değil.

haritalara başlama yeri, yerden kalkan toz, spawn olduğun yerdeki savaş alanına ulaşım araçları sayısı çeşidi, objective e yakınlığın, kullanılan silah ve counterları...

say say..

bunların bir dengesi yok bf serilerinde. olmayacak da. ama oyun zevkli alıp bunu da oynayacağız mw yi de csyi tfyi de.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

CS'de hiç taktik yok ki, nasıl bir crack pipe soluyorsan ben de istiyorum.

"Abi çok iyi gir çık yaptım bak söyle hedef aldım vurdum." diyorsan biz taktik demiyoruz ona. Ateş etmek o.

Taktik stratejik insiyatif almak demek. Sen bunu CS'de sadece takım arkadaslarınla yapabilirsin, bu da demek ki ne kadar çok takım arkadası, utility o kadar çok strateji aralıgı.

Cs nin taktik oynu olmadığı doğru ama hiç taktik yok denemez. Ne kadar çok takım arkadaşın varsa aksine o kadar azalıyor taktik olayı, olay önüne geleni vurmaya dönüyor. O yüzden maçlar çok az kişiyle atılıyor zaten. O zaman olay çok alanı az kişiyle tutmaya- karşı taraf için ise hücum etmeye döndüğü için işin içine taktik giriyor doğal olarak. ama tabi sonuç olarak aimi iyi olan alıyor çoğunlukla.
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışma çıkardım sdfs, abi hangi kafalardasınız siz çözemedim.

Temel olarak baktığımız zaman, özüne baktığımız zaman, oynanış dinamiklerinin en ilkel, basit haline baktığımız zaman, Quake deathmacth'tır, CS tactical-shooter'dır yani. Ne kafa yordunuz şuna ya. Çok kasarsanız Quake'e de tactical shooter dersiniz, CS'ye de deathmatch dersiniz yani. Ama özü belli bunların.

İki ayrımı yapmak için yazdım şunu. Kasıntı olmaya gerek yok.

Özünde BF serisi public oynarken bile belli bir taktik yapmaya zorlar insanı. "Şurdan gideyim, tank alayım, sniper olup bekleyeyim, medic olup yardımcı olayım, engineer olup tank patlatayım, helikopterle arkaya atlayayım." falan gibi çeşitlilik var ve bu tactical kısmı yani. CoD'da bu basit oranda var, gerisi "koşuyayım, şurayı tube'layayım, buraya basayım." düşüncesi kazanır CoD'da. İkisinide iyi oynuyoruz ordan biliyoruz.

Best of E3 listelerine bakıyoruz, en iyi shooter hep BF3, MW3'ün adı geçmiyor hiçbir kategoride. Üstüne tartışmayalım sfsd.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh'i anlayan yok :( ama ben repimi verdim.

ayrıca Abi çoğunuz pubcısınız, l4d'den başka oyun oynamışlığınız yok derecek kadar az. Her oyunu buradan arkadaşlarınızla oynuyorsunuz. esport kültürünüz yok. demo izleme kültürünüz yok. hadi bi turnuvaya girelim diyeniniz yok. Kafanız tek bakış, gameplay çeşitliliğine hazır değilsiniz. Ben zaten casual takılırım diyeniz de tatava. Black Ops'un her modunu çok güzel oynarım diyo, ara sokakta bir esnaf LAN'ına uğramamıştır mesela. Duyulmuş bi WCG falan görmüştür.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Best of E3 listelerine bakıyoruz, en iyi shooter hep BF3, MW3'ün adı geçmiyor hiçbir kategoride. Üstüne tartışmayalım sfsd.

nasıl büyük bir yalandır bu ya :) machinima, bir dandik italyan, bir dandik ispanyol sitesi haricinde cümle alem showdaki en iyi fps olarak bioshock seçmişken pff.
Sosyal ağlarda paylaş

http://cdn.medalofhonor.com/sites/default/files/images/3_2.preview.jpg

X-Play – Best Shooter
Digital Trends – Best FPS
Digital Trends – Best Graphics
Game Informer – Best Shooter
GameSpy – Best First-Person Shooter
GameSpy – Best Graphics
GameSpy – Best Audio
GameSpy - Best MP
Machinima - Best Shooter
1UP.com - Best PC Game
1UP.com - Best Shooter
Big Picture Big Sound - Top 10 Best Games of E3 2011, 1st
Shortlist (UK) - Best Game
Zoo (UK) - Best in Show
Jeuxvideo.com (France) – Best PC Game of E3
Spaziogames.it (Italy) – Best Shooter
Spaziogames.it (Italy) - Best Multiplayer
Meristation (Spain) – Best PC Game
Realidad 2.0 (Spain) - Best Shooter
Realidad 2.0 (Spain) – Best Graphics
FPS Guru – Best Multiplayer

:)
Sosyal ağlarda paylaş

mighty thorun dediğini tam anlamadım ama eğer Gamespy ve Machinima'yı "ottan boktan site" kategorisine soktuysa çok üzücü olmuş.
edit: IGN varmış bi de. çok üzücü hakikaten :(

ayrıca bf serilerinde düşmanın tank ile geldiği kontrol noktasına uçak desteği çağırdığında uçağı kullanan kişi "ben kill'ime bakarım aga" diyip seni sallamazsa o oyunu kaybetmeye mahkumsun demektir. fakat cs'de "ben kill'ime bakarım aga" diyen adam hakikaten kill alabiliyorsa sorun yok, çünkü oyun tamamen düşman takımı öldürmekten ibaret. bomba kurmak, rehine kaçırmak falan 2. plan.

o yüzden taktiksel olarak bf>cs, aksini iddia eden bf'yi oynayamıyor demektir sorry.

ha bi edit daha; bf tecrübesi bc2'den ibaret olan da bi zahmet yorum yapmasın lütfen, bc2 bf serisinin özünden en uzak oyun çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi öncelikle safraları atalım

X-Play – Best Shooter
Digital Trends – Best FPS
Digital Trends – Best Graphics
Game Informer – Best Shooter

GameSpy – Best Graphics
GameSpy – Best Audio

GameSpy - Best MP
Machinima - Best Shooter
1UP.com - Best PC Game
1UP.com - Best Shooter
Big Picture Big Sound - Top 10 Best Games of E3 2011, 1st
Shortlist (UK) - Best Game
Zoo (UK) - Best in Show
Jeuxvideo.com (France) – Best PC Game of E3
Spaziogames.it (Italy) – Best Shooter
Spaziogames.it (Italy) - Best Multiplayer
Meristation (Spain) – Best PC Game
Realidad 2.0 (Spain) - Best Shooter
Realidad 2.0 (Spain) – Best Graphics

şimdi geriye kalanlara bakalım

GameSpy - Best MP
Machinima - Best Shooter

bu sene ghost recon haricinde yayınlanan tek multiplayer demonun bf3 olduğunu göze alalım

GameSpy - Best MP

Machinima - Best Shooter

gamespy ın bf 3 ün başarılı olmasından sağlayacağı mali geliri gözardı edelim elimizde iki site kalıyor bunu "bütün internet bf3 dedi" beyanıyla karşılaştıralım. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...