Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bana bişiler oluyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
son zamanlarda anlama yetimimi kaybediyorum konsantrasyon bozukluğumu yaşıyorum nedir. bişiyi anlarken güçlük çekiyorum. olaylara konsantre olamıyorum. dikkatimi veremiyorum. dizi izliyorum ama beyin standby a geçiyor birden. geri alıyorum tekrar izliyorum. iş yerinde arkadaş proje hakkında bişi anlatıyor ama sadece konuştuğunu anlayabiliyorum içerik tamamen kayıp. oturup ne demiştir bi kaç kelimeden tahmin ederek çalışıyorum. konsantrasyon bozukluğu gibi geliyor bana..

fikri olan?

troll serbest ama abartmayın
Mesaj tarihi:
hayatında düzeltmen gereken ama halledemediğin önemli bir sorun, yada beklediğin bir süreç var mı. yani sen onu düşünmesende aslında hiç aklından çıkmayan halledemediğin sürece de başka hiçbirsey yapamamanı sağlayan bişey. tam anlatamadımda böyle bişey olunca oluyo dediklerin.

edit: evet herkes aynı şeyi demiş zaten.
Mesaj tarihi:
Hafıza, odaklanma vs. sorunları vitamin ya da mineral eksikliğinden kaynaklanabiliyor. Alkol tüketimin fazla ise azalt, B vitamini seviyeni bi kontrol ettir.

Onun dışında yeme-içme olaylarına dikkat et. Zihin egzersizleri falan yapmaya çalış.
Mesaj tarihi:
benim anladığım öyle basit bir konsantrasyon eksikliği değil bu. karşında biri konuşuyor içinden kelimeleri seçebiliyosun ama o kelimeleri bütün olarak amlamlandıramıyosun.
Mesaj tarihi:
Mal said:

benim anladığım öyle basit bir konsantrasyon eksikliği değil bu. karşında biri konuşuyor içinden kelimeleri seçebiliyosun ama o kelimeleri bütün olarak amlamlandıramıyosun.

herzaman olmuyor ama farkedilcek sıklıkta oluyor. bazen bi bakmışım uçmuş gitmişim. adam anlatıyorda anlatıyor bende dinlemiş anlamış taklidi yapıyorum karşıdakini mozmamak için. karşıdaki önem verdiğim kişilerde olsa sonuç değişmiyor. yani karşıdakini sallamadığım için beynin kabuletmediğini sanmıyorum. benden kaynaklı muhtemel.
Mesaj tarihi:
evet karşındakini sallamamak değil o. o an aslında karşındaki adamı dinleyip anlamaktan çok daha önemli çok daha hayati bi meselen var. ne kadar istesende beyin bu meseleyi çözmeden başka girdileri kabul etmiyor. o meselede dur çok sıkıstım bi işiyip geliyim diye çözülecek basit bişey değil. daha kötüsü o an o meseleyi çözme imkanın olmadığı için beyinde çaresizlikten unutturuyor sana o meseleyi. sonra meselenin ne olduğunu bile bilmeden takılıp kalıyosun.

mesela şuda benzer bir durum. tv seyrettiğim zamanlar tv karşısına geçip 1 saniye aralıklarla durmadan kanal değiştirdiğimi bilirim. seyredecek bişey arıyorum ama bakmıyorum bile ne oynuyo kanalda.
Mesaj tarihi:
Bende de var o konsantrasyon eksikliği, askerde daha çok ortaya çıktı bi de.. Eşyalarımı bi yere koyuyorum böyle nereye koyduğumu unutuyorum fln. Ben şöyle açıklıyorum bunu kendimce başka şeyler düşünüyorum sürekli ve o an yaptığım işe konsantre olmuyorum. Nasıl aşıcam bunu bilmiyorum..

Bi de mesela bende şey var.. Yeni biriyle tanıştığımda hareketlerine o kadar odaklanıyorum ki tanışma anında söylediği sözleri falan dinlemiyorum. Sonra tanıştığım kişinin ismi neydi diye yanıp tutuşuyorum :D
Mesaj tarihi:
Joker said:

son zamanlarda anlama yetimimi kaybediyorum konsantrasyon bozukluğumu yaşıyorum nedir. bişiyi anlarken güçlük çekiyorum. olaylara konsantre olamıyorum. dikkatimi veremiyorum. dizi izliyorum ama beyin standby a geçiyor birden. geri alıyorum tekrar izliyorum. iş yerinde arkadaş proje hakkında bişi anlatıyor ama sadece konuştuğunu anlayabiliyorum içerik tamamen kayıp. oturup ne demiştir bi kaç kelimeden tahmin ederek çalışıyorum. konsantrasyon bozukluğu gibi geliyor bana..

fikri olan?

aşırı bilgisayar kullanımı. Ben çok geç farkettim bunu. Böyle forumdur, facebookdur vs vs, buralarda çok zaman geçirdiğin zaman beynin resmen uyuşuyor. Neti sadece iş ile ilgili kullan, bi süre foruma falan girme, tv izle gazete oku ama gerekmedikçe pc başında durma. Farkedeceksin değişikliği.

Bende de inanılmaz rahatsız edici boyuttaydı, denedim iyileşme oluyor ama tekrar pc abanınca tekrar dönüyor eski haline.
Mesaj tarihi:
karşımda z.g.m. takmadığım biri olunca ben konuştuğunu bile fark etmiyom. başkası gelip söylüyor niye cevap vermedin diye :)

ama vitamin eksikliği olabilir. doktora görün ne ayak birader bu de. derse vitaminden şekil yap hap alma meyva yerim ben rahat ol de.
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Joker said:

fikri olan?

aşırı bilgisayar kullanımı. Ben çok geç farkettim bunu. Böyle forumdur, facebookdur vs vs, buralarda çok zaman geçirdiğin zaman beynin resmen uyuşuyor. Neti sadece iş ile ilgili kullan, bi süre foruma falan girme, tv izle gazete oku ama gerekmedikçe pc başında durma. Farkedeceksin değişikliği.

Bende de inanılmaz rahatsız edici boyuttaydı, denedim iyileşme oluyor ama tekrar pc abanınca tekrar dönüyor eski haline.

Aynen bende de var feci bi sekilde ve bilgisayardan tvden uzak durdukca toparliyorsun.

Patiden faceten twitterdan bilgisayar oyunlarindan uzak durun.
  • Yeni Oluştur...