Bone Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 epey bir sene önce bolu'da bir hotel'e gitmiştim (adı hotel yurdaer imiş). bayağı güzel bir yemek yemiştim. pidenin arasına et, üstüne pekmez, şeker ve nohutlu pilav koyuyordun. müthiş bir karışım oluşuyordu. hotel halen açık mı bilmiyorum, gitmeyi çok istiyorum. hotelin sitesi çalışmıyor sanırım ama google cache'den şunu buldum: yemekler Yemeklerimiz YURDAER´İN OSMANLI YEMEKLERİ - ET YEMEKLERİ YUFKALI KAZ SERİDİ Kaz eti, nohutlu pilav, yufka ihtiva eder. Pekmez ve şekerle servis yapılır. ÖRDEK SARMASI Ördek eti, soğan, ıspanak, sarımsak, maydonoz, baharat ihtiva eder. Yufkaya sarılı servis edilir ve üzerine yoğurt ilave edilir. ETLİ BORANİ Kabak,sarımsaklı yoğurt,sote kuzu eti ve baharat. KAYISILI GERDAN YAHNİSİ Kuzunun gerdan eti, ekşi kayısı, soğan, maydonoz ve baharat ihtiva eder. KÜP KEBAP (HİNDİ KÜP) Hindi eti, soğan, sarımsak, yeşil biber, kırmızı biber, domates ve tane karabiber ihtiva eder. Susuz olarak küpte pişer. TİRİTLİ YAHNİ Yufka, sebze püresi, dana eti, sarımsaklı yoğurt ve kızartılmış tereyağı ihtiva eder. PATLICAN KEBAP Dana eti , patlıcan, yeşil biber, domates, sarımsak ihtiva eder. YURDAER USULÜ HÜNKAR BEĞENDİ Dana kuşbaşı, patlıcan, beşamel sos, kaşar peyniri, muskat, mantar sosu ile krepe sarılarak servis yapılır. HÜNKAR BEĞENDİ Dana kuşbaşı, patlıcan, beşamel sos, kaşar peyniri, muskat ihtiva eder. İSLİM KEBAP Kuzu eti, patlıcan, biber, domates, soğan ihtiva eder. NOHUTLU İŞKEMBE YAHNISI İşkembe, nohut, soğan, sarımsak, yeşil biber, kırmızı biber, domates ihtiva eder. PASTIRMALI KURU FASULYE Kuru fasulye, soğan, sarımsak, yeşil biber, pastırma KUZU HAŞLAMA Kuzu eti, soğan, havuç, papates, et suyu. KUZU KIZARTMA Kuzu incik eti, baharat, domates, biber, pilav, patates garnitürü ile servis edilir. PAPAZ YAHNI Dana eti, domates, greenpepper, maydanoz, baharat bulgur ile servis edilir. HERİSE Dana eti, domates, biber, maydanoz, keşkek, baharat. EKMEK AŞI Ekmek, soğan, sarımsak, yoğurt, kıyma, yumurta, tereyağı, biber, domates ihtiva eder. PAÇA SİLKMESİ Kuzu ayağı, ekmek, tereyağı, sarımsak, kırmızı biber, yoğurt ENGİNARLI KUZU DOLMA Enginar, kuzu eti, sebze ve yağlı hamur. BEYİNLİ BEYKOZ KEBAP Dana eti, dana beyni, patlıcan ihtiva eder. "YURDAER KALAYCI USULÜ" YEMEKLER YUFKALI DÜĞÜN BOHÇASI Dana eti, soğan, sarımsak, karabiber, dereotu, maydanoz, süt, yumurta ihtiva eder. Yufkaya bohça gibi sarılıp, tavada kızartılır. YEDİGÖLLER IZGARA Bonfile, mantar, bezelye, soğan, sarımsak, yeşil biber, domates, maydanoz, süt, yumurta, peynir ve ceviz ihtiva eder. KAĞITTA SEBZELİ PİLİÇ ŞİŞ Tavuk eti, soğan, sarımsak, yeşil biber, domates, baharat ihtiva eder. KAĞITTA SEBZELİ KUZU ŞİŞ Kuzu eti, soğan, sarımsak, yeşil biber, karabiber, domates, kuzu suyu ihtiva eder. AYVALI TAVŞAN YAHNİ Tavşan eti, ayva, domates, biber, soğan, sarımsak KREPLİ TAVŞAN SARMA Krep, tavşan eti, kara kabak, yeşil soğan, sarımsak ve özel sosu. DOLMALAR VE SEBZELER YAPRAK DOLMA VİŞNELI Kıyma, soğan, domates, pirinç, üzüm yaprağı ve vişne ihtiva eder. ETLİ LAHANA DOLMA Lahana yaprakları kıyma, soğan, domates ve pilav ile doldurulmuş. ETLİ SOĞAN DOLMA Kıyma, soğan, domates, pirinç ihtiva eder. HAMUR İŞLERİ, PİLAV VE MAKARNALAR KEŞLİ CEVİZLİ ETLİ MANTI Keş (Yoğurt kurusu), ceviz, mantı hamuru, kıyma, soğan, maydanoz, tereyağı ihtiva eder. ERİŞTE MAKARNA Keş, ceviz, ev makarnası ve tereyağı ihtiva eder. Erişte makarna istenirse şekerli olarak alınabilir. CENGİZHAN MANTISI Yağlı hamur, kıyma, domates, sos, sarımsak. ALT ÜST BÖREĞİ SU BÖREĞİ TAVA İŞLERİ KAŞARLI PİLİÇ PANE KÖY PEYNİRİ PANE KÖY PATATESİ Tavada tereyağıyla hazırlanır. BEYİN TAVA Dana beyni, yumurta, un. TATLILAR SARI BURMA TATLISI EKMEK KADAYIFI KAYMAKLI KAYMAK HÖŞMERİMİ BAL-KAYMAK İRMİK HELVASI PEPEÇURA HARİRE KARA KABAK TATLISI Pekmez, kara kabak, ceviz. MEŞRUBATLAR DEMİRHİNDİ ŞERBETİ Misk amberli KAKULELİ KAHVE Kakule bir baharat çeşididir. Lokumla sunulur. osmanlı zamanında insanlar bu tip yemekler mi yiyordu? bi de halen bu tip yemekler yapan nereler var? ankara'da bulsam direk giderim tıkınırım orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 güler osmanlı mutfağı, hasanpaşa/kadıköy/istanbul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 said: PAPAZ YAHNI Dana eti, domates, greenpepper, maydanoz, baharat bulgur ile servis edilir. bunu yaptıklarını zannetmiyorum osmanlıların bu ne lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 said: osmanlı zamanında insanlar bu tip yemekler mi yiyordu? evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 "roket adam" said: güler osmanlı mutfağı, hasanpaşa/kadıköy/istanbul. hmm martta istanbula gitmeyi düşünüyordum, oraya da uğrayayım, sağol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 osmanlı mutfağı olmaz ayrıca bundan bi kere domates var. saray mutfağı dersen olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 domates niye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 domates/domates salçası olanlara biber salçası koyuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 domates osmanlı mutfağına 1700lerin sonunda girdi çünkü, sayılmaz o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 fede bilgi kültürüne hayran kaldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valerius Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 zeytinyağlı elma dolması olmayan mutfak osmanlı mutfağı değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 hele patates domatesten de geç girmiş. bi de bu ikisi yokken ne yiyolarmış diyosun, en temel ingredientler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 vaniLLe said: said: osmanlı zamanında insanlar bu tip yemekler mi yiyordu? evet. kismen evet fede'nin de dedigi gibi domates'in patates'in saraya girmesi 18.yuzyilda ki evlere girmesi daha da gec. Zaten millet onceleri domatesi daha olgunlarmamisken yiyormus, olgunlasip kirmizi olunca bu bozuldu diyip atiyorlarmis. onun disinda portakal mandalina vs girmesi de 19.yy ortalarina tekabul ediyor olmasi lazim. bide saray mutfaginda dana eti pek az yenirmis, cok buyuk genellikle kuzu eti tercih ediliyormus, dana etini yemeyi ayip sayan padisahlarimiz var hatta selcuklular fln derseniz dana etinin adi gecmez zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 "roket adam" said: güler osmanlı mutfağı, hasanpaşa/kadıköy/istanbul. +1, bulunduğu yer/lezzet oranı şaşırtıcı derecede iyi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 bi oturusta 1 kuzuyu bitiren padisah var lan gormussunzudur topkapi sarayindaki kiyafetleri, icine 2 orta kilolu yetiskin erkegin rahat giricegi salvarlar vardi lol ondan sonra 40-50 yasinda gg oluyolar ole iste, bide ha babam et yemekten mankafa oluyorlar, gut un default padisah hastaligi olmasini saymiyorum bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Bu demirhindi şerbetinden içen varmı hiç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Bone said: fede bilgi kültürüne hayran kaldım. estafirillah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 domatesin osmanlı mutfağına geç girmesinin sebebi bu bitkilerin anavatanının amerika kıtası olması patates de keza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 bunlar saray yemegi lan. halk bunlari yemiyo, kari$tirmayin. ni$anta$indaki osmanli restorani hala duruyosa oraya bi gidin. baya lezzetli $eyler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 burda yazılanların yarısı doğru yarısı yanlış teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 hangileri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Soris said: Bu demirhindi şerbetinden içen varmı hiç? İçtim, çok güzel bişi cidden. Şişesi çıksa alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar