Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google neye göre sıralıyor?

Suark

Öne çıkan mesajlar

çok şeyle alakası var aslında. Gerçekten zekice bir algoritması var sanırım hani baya bir değişkene bakıyor... hatta mesleği çıktı yani bunun SEO'culuk :P sitenin üst sırada çıkmasını sağlamak için adama para veriyosun falan.. bi tiyoları var.
Sosyal ağlarda paylaş

SEO su en iyi olan site en üstte yer alır. Ama bunun çok sayıda değişkeni var. Ama tıklamanın yada hitin buna etkisi yok denecek kadar azdır.
google ın sıralama algoritmasını tabiki bilmek imkansız ama büyük ölçüde sıralamanın nelere göre yapıldığı biliniyor. Ve bu işi iyi bilen , para sahibi ve sabırlı insanlar istedikleri kelimede istedikleri sıraları elde edebiliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

para vererek linkinizin en üstte çıkmasını sağlayabildiğinizden haberdar değilsiniz sanırım

o bambaşka birşey
reklam vermiş oluyorsun belli kelimenin en üst sırasına
esas olay para vermeden ilk sırada çıkmak ki arama yapan birisi için reklam veren değil bu şekilde ilk sırada çıkan site daha önemli oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

Söylenen doğru, Google'ın algoritmasını anlamak lazım siteyi yükseltebilmek için.Bunun için Search Engine Optimizations yapanlar var.

Sitelerin birbirinden farklı değerleri vardır.

X sitesinden alacağınız bir backlink (örnek için paticik footerdaki linklere bakın) size artı değer katar. Tabi bunun için sizi paylaşan sitenin de değerli olması lazımdır.

kısaca diğer etken şeyler;

- sitenin css/html hataya sahip olup olmaması.hatasız kodlanmış siteler bir adım öndedir.içinde abuk sabuk çöp kodlarla dolu site kullanıcıya kötü görüneceği için google tarafından puanlanmaktadır.

- Site içerisinde kullanılan keyword oranları.

- içerik güncelleme oranı.

- orjinal içerik oranı.

Google aradaki bağlantıyı bir şekilde hesaplayp duruma göre sizi değerlendiriyor

falan filan..
Sosyal ağlarda paylaş

@Suark onun senin hesabının çok tıklanmasıyla pek ilgisi yok aslında :P google kendini kanıtlamış bazı sitelerdeki profil isimlerini aynı şekilde o isimler yazıldığında en üstte çıkarıyor. Blogspot, facebook, twitter ve formspring buna örnek...
Sosyal ağlarda paylaş

bir seo dersinden alıntı yapayım.

google'ı herşeyi bilen ve sizi seven bir amca gibi düşünün.
şimdi bu amcaya gidip ben abi bana "muslukcu" lazım dersem bana

1- uzun süredir sadece muslukculuk işi yapan
2- piyasada tanınan bilinen
3- piyasa da ki diğer muslukcuların bile ben yapamasam bile o yapar diyerek gösterdiği
4- görüştüğünde tam istediğini kolay bulabileceğin bir menü sunan
5- az hata yapan (W3C), yaptığı hatayı düzelten ve güzel teknik iş çıkaran (css)

muslukcuyu bana söyler işte bu muslukcu ilk çıkandır.

yeni açılmış, muslukculuğun yanında ayrıca tencere tava ve oyuncak satan, kimsenin bilmediği ve önermediği, ne istediğini bulmakta zorlanacağın bir muslukcuyu da listenin sonunda görürsün.

işte google budur :)
Sosyal ağlarda paylaş

Google da üst sıralarda yer almak istiyorsan,
- İçeriğin güncel olacak
- içeriğin olabildiğince orjinal olacak
- Sitenin Hit i olacak.
- Aranılan kelimenin sitende geçme sayısı yüksek olacak
- Sitenin açılma hızı google standartlarına uygun olacak.
- Sayfalar teknik olarak iyi optimize edilmiş olacak.
- Bol bol backlinklerin olacak.
- Backlink veren sitelerin rankları da yüksek olacak.
vs vs.

1-2 senedir google ile köşe kapmaca oynamaktan keşfettiğim şeyler bunlar zaten sağda solda da yazılmış edilmiş şeyler ama hala ilk sıralara çıkaramadım ilgili siteyi. İşin aslı biraz da keseyi açmakta. Google nasıl zengin oldu. Adwordsle mi lol..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...