Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

24 yaş yasağı başlamıştır sultanım

adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

bunun uygulaması var mı ki?
barın vermemesi ayrı bir husus, devletin dayatması ayrı.

Anladığım kadarıyla bir bug var bu durumda,
18 yaş altı ve gençler alkol alamaz
genç = 24 yaş altı denilmiş.

Sanmıyorum zabıtanın gidip bar kapatacağını ( varsa hadise bilmiorm ama ).
Sosyal ağlarda paylaş

24 yaşından küçükler haydi gösterin gücünüzü, mühendisler, fizikçiler size sesleniyorum. Başka yol yok, toplanın ve zaman makinasını icat edin artık !

Not : Bizde konsere falan gideriz işte o sırada.

Not 2 : Mühendis derken ( makina, elektrik, elektronik, bilgisayar demek istedim ) endüstri mühendisleri de icat ekibinin söylediği çay masraflarının 10 sene içindeki enflasyona oranla zararını falan hesaplasınlar işte...
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

ben de kızgınım abi. sadece abes yani 18-23 arasında bu yasak gelmeden önce ben girdim bara partiye konsere bilmemneye.

şu son bi seneyi devlet benim adıma çok kritik gördü konsere gitmeme izin vermiyor.

oturiyim ders çalışayım bari.

aslında konsere gitmeyi kazanılmış hak olarak ele alıp idare mahkemesinde dava açılamaz mı kazanılmış hakların iadesine dair?

evet verilmiş haklar geri alınmaz dava aç kazanırsın bence :p
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun mantığı nedir? Gençlerimizi koruyup, psikolojilerini bozmamak değil mi? Sen adamı 18 yaşında alıp askere götürüyorsun, silahla eğitim verip, yeri geldiğinde dağa çatışmaya yolluyorsun. Bu adamın psikolojisi bozulmuyor, alkollü bir konsere gittiğinde bozuluyor.

Bu bana kalırsa, alkolün değil, müziğin sanatın yasaklanması dolaylı olarak. Ne efes blues, rockndark girebiliyorum şuan. Şaka gibi.

Ezberlenmiş diyorsunuz da tekel bayi açabiliyorum, 2 silah taşıyabiliyor, tır sürebiliyorum, askere gidebiliyorum, oy kullanabiliyorum ama konsere giremiyorum.. Şaka gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

içki markası sponsorlugundaki yerlerde ve etkinliklerde 24 yas
sponsor falan yoksa 18 yas

söylenen oydu ama uygulama öyle değil malesef
özel bir organizasyon olmasına rağmen önce çırağan ve 4 seasons teklif verdi, çırağan'a karar verildi ama 24 yaş altına içki veremeyeceklerini söylediler. herhangi bir içki markasının sponsorluğu söz konusu değil.

sanırım içki markasının sponsor olması dışında 24 yaş sınırını gerektiren başka şeyler de var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ona da bi çözüm bulunur dert etmeyin.

3 senedir bizim şenliklerde alkol yasak, 3 senedir patır kütür içiyorum.

2-3 senedir sokaklarda alkol içmek yasak ( 69 TL cezası var ), moda sahilinde , beşiktaş sahilinde, tünelde aynen devam.

Bir şekilde o konserler olur , millet de girer.

Not : Ama önemli olan tabii bu yasaklardan nasıl sıvışmak gerektiğini öğrenmek değil, böyle yasaların nasıl yürürlülükten kaldırılması gerektiği, o da ayrı bir konu.
Sosyal ağlarda paylaş

@küheylan
Alanya'da çok rahatız valla biz, isterse islam rejimi gelsin orası gene aynı kalır :)

@goldbaren
siz düşünün uleyn, ben bu yasaklar yürürlüğe girdiğinde yurt dışındaydım 5 ay. bi geldim alkole zam gelmiş, yaş sınırı koyulmuş, mekanlara sınır gelmiş. adam gibi mekanda 7-8tl'den aşağı bira içemiyorsun. ah burda olcaktımda 1.000.000 kişi( alkolik, evsiz, şarapçı kim varsa ) toplar basardım hükümet binasını. Millet kuzu gibi ne gelirse kabul ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...