Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nerden geldiği belli olmayan trafik cezası?!

Redogski

Öne çıkan mesajlar

Bugün vergi ödiyim diye girdim siteye ceza kısmına biri 133 tl lik mayıs 2010da kesilmiş ve ağustos 2010da tebliğ edilmiş, biri nisan 2009da kesilmiş ve eylül 2010da tebliğ edilmiş 124tl lik 2 adet ceza görünüyor.
Bize herangi bi makbuz gelmedi ve kasım ayında araç muayene girdi vede aralığın ilk haftası biyerde kırmızı ışık cezası yedimmi yemedim diye kontrol etmek amaçlı girdiğimde hiç bir ceza yoktu.
Yani bana havadan yaklaşık 200tl lik bi faiz girmiş oldu.

Bu konu hakkında itiraz gibi bişey nası yaparım çünkü kasımda muayene girdi araç. bana bi yol gösterin lütfen...
Sosyal ağlarda paylaş

Benim basimada benzer bi olay geldi gecen hafta. 2 yil onceki ogs kacak gecis cezalarim geldi. Geldigi yer Antalyadaki bi akrabamin adresi. Arac Istanbul adresime kayitli.Ikametgahim Istanbul. Kutuk Istanbul. Kacak gecisleri 2 sene once yapmama ragmen cezalar 2010 tarihli.Bende anlam veremedim. Polis bey amcaya sordum itiraz edebilirsin ama bosuna itiraz etme bi sonuc alamazsin dedi bana sirita sirita. Zaten etmicektim de cok enteresan bir sistemleri var arkadaslarin, 2 ay once temiz kagidi verdiler muayene icin simdi alakasiz yerlere alakasiz tarihli cezalar yolluyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

HoeZ said:

dasaaa said:

HoeZ said:

trafik cezaları için yetkilendirilmiş sulh ceza mahkemesine itiraz dilekçesi yazacaksın

önce ödemek gerekiyor tabii

hayır öyle bişey yok.

ödersen kabul etmiş oluyorsun, ödemeden itiraz etmen lazım. zamanında bulunmadığımız bir yer ve zamandan ceza gelmişti, öyle yapmıştık
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

HoeZ said:

dasaaa said:

HoeZ said:

trafik cezaları için yetkilendirilmiş sulh ceza mahkemesine itiraz dilekçesi yazacaksın

hayır öyle bişey yok.

ödersen kabul etmiş oluyorsun, ödemeden itiraz etmen lazım. zamanında bulunmadığımız bir yer ve zamandan ceza gelmişti, öyle yapmıştık

ödemeden itiraz edemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ödemeden itiraz edilemezmiş
yok ya?
elinizin altındaki interneti araştırma niyetli kullansanız diyorum
gelip buraya saçma sapan bilircesine post atmak nedir ?

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU
Tescil Plakasına Göre Tutanak Düzenlenmesi
Madde 116 - (Değişik 1. fıkra: 3692 - 31.10.1990) Trafiği tehlikeye düşürecek, engel olacak şekilde veya yasaklanmış yerlerde park etmiş araçlara veya trafik kural ve yasaklarına aykırı davranışları belirlenmiş bulunan, karayolları ağırlık kontrol mahallerinde işaret, ışık, ses veya görevlilerin ikazına rağmen tartı sistemine girmeden seyrine devam eden ve sürücüsü tespit edilemeyen araçlara tescil plakalarına göre ceza veya suç tutanağı düzenlenir.

Para cezasının ödenmesi gerektiği hallerde trafik kaydında araç sahibi olarak görülen kişiye cezayı (Değişik ibare: 5228 - 16.7.2004 / m.59/8-c) "ödemesi için posta yoluyla tebligat yapılır, bu şekilde tebliğ edilemeyen tutanaklar ilgili tahsil dairesinin ilan asmaya mahsus yerinde liste halinde ilan edilir, ilan tarihini takip eden otuzuncu gün tebligat yapılmış sayılır ve bu cezalar 114 ve 115 inci maddelerde belirtilen şekilde takip ve tahsil olunur.

Bu şekilde uygulanan cezalar için araç sahipleri cezanın tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilirler. (NOT: YETKİLİ MAHKEME 112.MADDEYE GÖRE TRAFİK MAHKEMESİ; trafik mahkemesi olmayan yerlerde SULH CEZA MAHKEMESİDİR)
İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur.
İtiraz üzerine verilen kararlar kesindir.
Sosyal ağlarda paylaş

nomsaR said:

xaty said:

HoeZ said:

dasaaa said:

HoeZ said:

hayır öyle bişey yok.

ödemeden itiraz edemezsin.

itiraz etmeninde mantığı ödememek değilmi ?
ödememek için itiraz ediyosun zaten.
ayrıyetten
ödersin ekime kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ceza kesildiği tarihte aracın nerede olduğu çok önemli.Bize de bi ceza geldi;arac o tarihte istanbulda ve kulanacak kimse yoktu aracı.bEN DE İTİRAZ ETTİM. Bana şöyle bi yazı geldi;Arac plakasında karışıklık olmuş;ceza yanlışlıkla sizin araca yazılmış diye.Kendileri sildiler. Sonra ben baktım gerçekten silmişler.

Cezaları plaka okunamadığında benzer plakalara kesiyolar; cezayı iyi incelemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...