Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

F klavye zorunluluğu

mokoko

Öne çıkan mesajlar

AKP nin nadir beğendiğim işlerinden biri bu. Gerçi milliyetçi oylara göz diktikleri için yapıyorlar. bu iştende klavye satışıyla birinin yeni mezun oğlu milyoner olacak orası ayrı.

mısır ve yumurtadan sonra klavye satarak servet edinen bir genç bakan oğlu görebiliriz yakında.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

şimdi bugüne kadar her yerde f klavye ile çalılılmış olsa sorun yok da.. hani bir nesil komple q klavye kullandı.. tekrar f ye dönmek çok saçma.. madem tekrar f ye dönülecekti neden kamu kuruluşlarına q klavye satın alındı? f klavye her zaman mevcuttu satılıyordu

mesele o değil. f klavye daktilo klavyesidir, hızlı daktilo kullanmak için çıkartılmıştır.
Q klavye ise PC klavyesi haline gelmiştir. isveçlisi de q kullanıyor, almanlısı da q kullanıyor. ikisi de WASD kullanıyor. PC dünyasının standartı oldu.

mesela şu klavyede:

http://img16.imageshack.us/img16/4879/fklavye.png

WASD yaptığını düşün

ctrl+x ctrl+v yaptığını düşün

asdasdasd yazdığını düşün

ctrl+z alt+n yaptığını düşün...

biz bu klavyeyü atatürk yazmak için almıyoruz ki, windows kullanmak için alıyoruz.

huun said:

dünya yazı yazma bilmem nesi yarışmasında rekor f klavyeye ait beyler. okullarda zorunlu olması iyi bir başlangıç bence çünkü f klavyeye zannettiğinizden çok daha çabuk alışacaksınız. ben de q kullanıyorum ama ortada bir gerçek var f klavye çok daha verimli.

pc değil daktilo kullansınlar hocam onlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya hu değiştiriverirsin kısayolların yerini,
ilahi bone :).

F klavye güzel, gerçi biz alıştık ama annem mesela F klavyeci, artık q da da yazabiliyor.
Tercih imkanı olduğunda F kullanıyor, türkçe karakterlere ulaşım daha rahatmış.

Ben de hayır demem, üğişçö hepsi sağda bunların, zorlanıyorum yani yazarken.

Ayrıca, Windowsu mouse la kullanıyoruz ne klavyesi?
Sırf bu salak klavye yüzünden bi ara ü yerine u i yerine ı yazardım, hatta hala yazarım zoruma geldikçe.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

ya hu değiştiriverirsin kısayolların yerini,
ilahi bone :).

devletin f klavyeyi zorlaması normal de benim dediğim mi çok tuhaf geldi?

ha senin dediğin cidden çok saçma.

ctrl+c ctrl+c'dir, WASD, WASD'dir. ne kısayolunu değiştireceksin birader?

hadi senin dediğine göre her programda zxcv'yi jövc diye değiştirdik diyelim.
ama internette, kitaplarda, dergilerde, bilgisayar kullanıcılarının bilgisine göre ctrl+x ctrl+v yaparsın.
bu klavyede ctrl+ö ctrl+c yapman gerekecek.

bu demek oluyor ki oturup insanlara baştan pc öğretmen gerekicek.

wasd tuşları yerine guie diycekler mesela.

anlatamadığım mevzu şu, adamlar PC KULLANIYOR
daktilo değil.
daktiloda istediğin kadar F tuşu kullan abi tamam hızlı yazmak istiyorsan hızlı yazarsın.
ama daktilo kullanmıyorsun sen.
pc bu.
hızlı yazman değil, kısayolları hızlı kullanman gerekiyor.
senin dediğine göre kısayolları değiştirmek için
1- her programı lokalizasyon yapmak gerekiyor, mümkün değil
2- kullanıcıları bu konuda tekrar eğitmek gerekiyor, bu da oldukça masraflı olacaktır.

ctrl+z yerine ctrl+j kullanan bir nesil yaratman gerekiyor.

tekrar söylüyorum, daktilo kullanmayacak abi adamlar, "AMA F KLAVYE HIZLI YAZMAYI SAĞLIYOR!!!" demenin ne amacı olabilir ki...

Suark said:
Ayrıca, Windowsu mouse la kullanıyoruz ne klavyesi?

emin misin?

KHaRoN said:

kac tane touch typist var ki burda bu yorumu yapan? F klavye turkce yazmasi icin gayet uygun bi dizilim bence de, okullarda ogretilmesinde veya kamu kuruluslarinda kullanilmasinda da bi sakinca goremiyorum.

"md5" in dediklerine katiliyorum.
q klavye veteranlari da bi zahmet alt+shift kullanmayi ogrensinler, onlarca sefer turlu sirkette f klavyeyle q layout lariyla yazmisligim vardir.

"touch typist"im ben.

F klavye türkçe yazmak için uygun bir diziliş evet, zaten ilk çıkartıldığı zaman sebebi de o.
okullarda Q klavye ile birlikte F klavye de öğretilebilir. o da normal.
ilerde daktilo kullanmak isteyenler F klavye öğrenmiş olur.

iyi güzel de, adamlar bunu "zorunlu" yapmak istiyor.
bizim karşı çıktığımız bu.

yoksa türkçe yazı yazanlar F kullanmasın demiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

abi türkçe dediğimiz şeyin zaten artık yarısı ingilizce. F klavye niyedir yani? Bone'un dediği gibi 60'larda 70'lerde bişeye yarayabilirdi, daktilocular için hala yarayabilir belki, ama şu 2011'de olmaz abicim. Dil değişen bişeydir, "dile göre klavye yaptık reröre herkes bunu kullancag!" demek -hem de icadından 40-50 yıl sonra- öküzlüktür, cahilliktir.
Sosyal ağlarda paylaş

ya hu bone,
tamam devletin buna zorlaması garip ama overrated bi hadise.

ctrl + c
yerine ctrl + v ye basıcaksın sadece? yeri aynı olacak ne var bunda?
F klavye addonu çıkarıverirler, sorun değil ki bu?

WASD GUİE olcak işte, CS yi oynarken onlara basıcaksın? Zaten WASD yi kullanmanın sebebi harflerin süper büyülü olması değil bulundukları konum?

Yeni nesilde ctrl + z yapacak, aynı yere basacak sadece orada ki harfin görünümü değişecek?
ufacık bi addon bütün sorunlarını çözer senin.

Ayrıca, daktilo mu kaldı ya hu. F klavye ile devlet dairelerinde iş kesinlikle daha hızlanır onu da söyleyim.

Q ile resmi bi evrak yazmayı denesene, 9 parmak klavyede 1 parmak backspace de yazarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

bone öne sürdüğün argümanların tamamı geçersiz aga. isteyen istediği klavyeyi kullanacak zaten, bundan sonra pc ya da daktilo kullanmaya başlayanlar daha verimli kullanabilecekleri bir siteme geçecek.

wasd olayına değinmeden geçemeyeceğim ama... senin dediğine göre rusların kendisini yakması lazım :D
Sosyal ağlarda paylaş

Ya f klavye öğretecek ne ders var ki okulda. Lisede haftada 2 saat bilgisayar dersi var onda ca cs oynanıyor ülke genelinde zaten. Okulda kullanacağın pc'den f klavye öğrenemezsin zaten kassan da. Sadece kullanım zorluğu yaşarsın okulda. Senelerdir q klavye kullanmış adam lisede gördüğü bilgisayar dersiyle unutamaz istese de.

Bu iş en çok zamanında daktilo kullanmış olan yaşlı memurların işine yarar bak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...