barbu Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 tamam pes. kendi klavyeme de tek tek yapıştırıcam f klavye zımbırtılarını. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Ben teşvik edilmesini de anlamıyorum. Demokrasi insanın kendini iyi hissettiği klavyeyle yazmasıdır asdasdsa mesela ne güzel asdasdsa yazıyorum oh :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 o olayın bi üst versiyonu amerigan programında türkiye için olan decimal'ı girip "BU ÇALIŞMIYOREEE" diye ağlamaktır. bırakınız ağlasınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 AKP nin nadir beğendiğim işlerinden biri bu. Gerçi milliyetçi oylara göz diktikleri için yapıyorlar. bu iştende klavye satışıyla birinin yeni mezun oğlu milyoner olacak orası ayrı. mısır ve yumurtadan sonra klavye satarak servet edinen bir genç bakan oğlu görebiliriz yakında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 BabacumMostors said: şimdi bugüne kadar her yerde f klavye ile çalılılmış olsa sorun yok da.. hani bir nesil komple q klavye kullandı.. tekrar f ye dönmek çok saçma.. madem tekrar f ye dönülecekti neden kamu kuruluşlarına q klavye satın alındı? f klavye her zaman mevcuttu satılıyordu mesele o değil. f klavye daktilo klavyesidir, hızlı daktilo kullanmak için çıkartılmıştır. Q klavye ise PC klavyesi haline gelmiştir. isveçlisi de q kullanıyor, almanlısı da q kullanıyor. ikisi de WASD kullanıyor. PC dünyasının standartı oldu. mesela şu klavyede: http://img16.imageshack.us/img16/4879/fklavye.png WASD yaptığını düşün ctrl+x ctrl+v yaptığını düşün asdasdasd yazdığını düşün ctrl+z alt+n yaptığını düşün... biz bu klavyeyü atatürk yazmak için almıyoruz ki, windows kullanmak için alıyoruz. huun said: dünya yazı yazma bilmem nesi yarışmasında rekor f klavyeye ait beyler. okullarda zorunlu olması iyi bir başlangıç bence çünkü f klavyeye zannettiğinizden çok daha çabuk alışacaksınız. ben de q kullanıyorum ama ortada bir gerçek var f klavye çok daha verimli. pc değil daktilo kullansınlar hocam onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 ya hu değiştiriverirsin kısayolların yerini, ilahi bone :). F klavye güzel, gerçi biz alıştık ama annem mesela F klavyeci, artık q da da yazabiliyor. Tercih imkanı olduğunda F kullanıyor, türkçe karakterlere ulaşım daha rahatmış. Ben de hayır demem, üğişçö hepsi sağda bunların, zorlanıyorum yani yazarken. Ayrıca, Windowsu mouse la kullanıyoruz ne klavyesi? Sırf bu salak klavye yüzünden bi ara ü yerine u i yerine ı yazardım, hatta hala yazarım zoruma geldikçe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Suark said: ya hu değiştiriverirsin kısayolların yerini, ilahi bone :). devletin f klavyeyi zorlaması normal de benim dediğim mi çok tuhaf geldi? ha senin dediğin cidden çok saçma. ctrl+c ctrl+c'dir, WASD, WASD'dir. ne kısayolunu değiştireceksin birader? hadi senin dediğine göre her programda zxcv'yi jövc diye değiştirdik diyelim. ama internette, kitaplarda, dergilerde, bilgisayar kullanıcılarının bilgisine göre ctrl+x ctrl+v yaparsın. bu klavyede ctrl+ö ctrl+c yapman gerekecek. bu demek oluyor ki oturup insanlara baştan pc öğretmen gerekicek. wasd tuşları yerine guie diycekler mesela. anlatamadığım mevzu şu, adamlar PC KULLANIYOR daktilo değil. daktiloda istediğin kadar F tuşu kullan abi tamam hızlı yazmak istiyorsan hızlı yazarsın. ama daktilo kullanmıyorsun sen. pc bu. hızlı yazman değil, kısayolları hızlı kullanman gerekiyor. senin dediğine göre kısayolları değiştirmek için 1- her programı lokalizasyon yapmak gerekiyor, mümkün değil 2- kullanıcıları bu konuda tekrar eğitmek gerekiyor, bu da oldukça masraflı olacaktır. ctrl+z yerine ctrl+j kullanan bir nesil yaratman gerekiyor. tekrar söylüyorum, daktilo kullanmayacak abi adamlar, "AMA F KLAVYE HIZLI YAZMAYI SAĞLIYOR!!!" demenin ne amacı olabilir ki... Suark said: Ayrıca, Windowsu mouse la kullanıyoruz ne klavyesi? emin misin? KHaRoN said: kac tane touch typist var ki burda bu yorumu yapan? F klavye turkce yazmasi icin gayet uygun bi dizilim bence de, okullarda ogretilmesinde veya kamu kuruluslarinda kullanilmasinda da bi sakinca goremiyorum. "md5" in dediklerine katiliyorum. q klavye veteranlari da bi zahmet alt+shift kullanmayi ogrensinler, onlarca sefer turlu sirkette f klavyeyle q layout lariyla yazmisligim vardir. "touch typist"im ben. F klavye türkçe yazmak için uygun bir diziliş evet, zaten ilk çıkartıldığı zaman sebebi de o. okullarda Q klavye ile birlikte F klavye de öğretilebilir. o da normal. ilerde daktilo kullanmak isteyenler F klavye öğrenmiş olur. iyi güzel de, adamlar bunu "zorunlu" yapmak istiyor. bizim karşı çıktığımız bu. yoksa türkçe yazı yazanlar F kullanmasın demiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 abi türkçe dediğimiz şeyin zaten artık yarısı ingilizce. F klavye niyedir yani? Bone'un dediği gibi 60'larda 70'lerde bişeye yarayabilirdi, daktilocular için hala yarayabilir belki, ama şu 2011'de olmaz abicim. Dil değişen bişeydir, "dile göre klavye yaptık reröre herkes bunu kullancag!" demek -hem de icadından 40-50 yıl sonra- öküzlüktür, cahilliktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 ya hu bone, tamam devletin buna zorlaması garip ama overrated bi hadise. ctrl + c yerine ctrl + v ye basıcaksın sadece? yeri aynı olacak ne var bunda? F klavye addonu çıkarıverirler, sorun değil ki bu? WASD GUİE olcak işte, CS yi oynarken onlara basıcaksın? Zaten WASD yi kullanmanın sebebi harflerin süper büyülü olması değil bulundukları konum? Yeni nesilde ctrl + z yapacak, aynı yere basacak sadece orada ki harfin görünümü değişecek? ufacık bi addon bütün sorunlarını çözer senin. Ayrıca, daktilo mu kaldı ya hu. F klavye ile devlet dairelerinde iş kesinlikle daha hızlanır onu da söyleyim. Q ile resmi bi evrak yazmayı denesene, 9 parmak klavyede 1 parmak backspace de yazarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 bone öne sürdüğün argümanların tamamı geçersiz aga. isteyen istediği klavyeyi kullanacak zaten, bundan sonra pc ya da daktilo kullanmaya başlayanlar daha verimli kullanabilecekleri bir siteme geçecek. wasd olayına değinmeden geçemeyeceğim ama... senin dediğine göre rusların kendisini yakması lazım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 f klavye alışan adam yurt dışına bi yere gitse napacak ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Abi memurlar için memur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 said: Okullarda F klavyeyi öğretmeye he memur diyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 tartistiginiza degmez bence butun devlet dairelerinde optimus maximus keyboard kullanilmaya baslansin, kokten cozum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 neyse f klavye de kullanıyorum ben np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Ya f klavye öğretecek ne ders var ki okulda. Lisede haftada 2 saat bilgisayar dersi var onda ca cs oynanıyor ülke genelinde zaten. Okulda kullanacağın pc'den f klavye öğrenemezsin zaten kassan da. Sadece kullanım zorluğu yaşarsın okulda. Senelerdir q klavye kullanmış adam lisede gördüğü bilgisayar dersiyle unutamaz istese de. Bu iş en çok zamanında daktilo kullanmış olan yaşlı memurların işine yarar bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 aslında bu karar kesinleşirse şu klavye örtüsü değişen klavyeler iyi iş yapabilir türkiyede, adını unuttum şimdi oyun falan için oluyordu, altı üstü ayrı set olan. edit. zboard mıydı neydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 mal bunlar yeminne mal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 cCc f klavye cCc Zorunlu olması çok absürd. Opsiyonel bıraksınlar, isteyen f isteyen q kullansın. İnsanları böyle saçma birşeye zorlamaları saçmalığın daniskası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 bırakın bunları kamuda çalışanlar düşünsün ve dile getirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 kamuda çalışanlar kamu hizmetinde diil mi.biz de kamunun parçası değil miyiz. adam klavyede bi harfi bulmaya çalışırken sırada bekleyen vatandaş ''saat 5 oldu emmi bugün git yarın gel''lere daha çok maruz kalmıycak mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 f de harf bulmaya çalışacak adam mevcutta zaten q da da harf arıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 ben kamuda çalışıyorum q da çatır çatır yazıyorum f klavye kullanamıyorum.hizmet içi eğitim mevcut mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Eğitim vericeklermiş evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2011 abi lisede f klavye vardı, klavye ayarlarından q'ya çeviriyordum, takır takır yazınca millet bakıyodu oha ne çabuk öğrendin diye http://images2.memegenerator.net/ImageMacro/4634545/Fuck-yeah.jpg?imageSize=Large&generatorName=Fuck-Yeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar