ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 selamlar. ben yıllarca özel isimlerden sonra gelen hal eklerinin sertleşmeyeceğini bildim. bugün öyle olmadığını gördüm hangisi doğrudur. mesela, Atatürk'ten alıntı.. mı doğru? yoksa Atatürk'den alıntı.. mı doğru? okurken ben o "den"i sertleştirmiyorum ki? Atatürk'den alıntı şeklinde okuyorum. tdk'da falan açıklama bulamadım tam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 bir de sondan ikinci harfe bakma geyiği vardı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 yok öyle bişey. sertleşiyor okurken zaten sertleşiyor. bütün dillerde var o, ağıza nası güzel oturuyosa öyle söylersin. sen özel ismin kendisiyle karıştırmışsın. eklere herşey olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 okurken sertleşiyor da yazarken "sanırım" aynı kalıyor. Atatürk'den yazıyorsun, Atatürkten okuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 işte ben de suark'ın dediği gibi biliyorum. yani tamam okurken sertleştirirsin de yazarken sertleşmez diye biliyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 tamam doğru biliyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 e abi baktım atatürkçü düşünce derneği'nin sitesinde bile Atatürk'ten sözler falan yazıyor. bizden sonra imla kuralları mı değişti nedir? biri de ekşide "ert sessiz uyumunda genellikle gözden kaçırılan dengelerin kurbanı ek. özellikle yabancı kelimelerin sonuna getirilirken, uyuma bakmaksızın, den olarak kullanılır. berlin'den derken doğru kullanımdır. oysa, söz konusu paris ise paris'ten demek gerekir, paris'den değil." yazmış kafam iyice karıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 atatürkçü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 o ek zaten kesmeyle ayrılmıyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Edebiyat hocasını aradım şimdik, bizim dediğimiz doğruymuş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 http://img11.imageshack.us/img11/3431/adsdasddas.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 @suark ahaha eyvallah sağol. fede onu ben de gördüm de, sanırım bu kural değişti biz bilmiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 yok google da atatürk'ten diye daha fazla aratılmış olabilir. Ben mesela maio hopping die aratıorm, mario hopping mi arıosun dıo bana mal google Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 çok saçma kuralmış eğer doğruysa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 fede said: http://img11.imageshack.us/img11/3431/adsdasddas.jpg google halden anlıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Google's algorithm predicts and displays search queries based on other users' search activities. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 sertleşir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Atatürk'ten şeklinde yazılır, öyle okunur. O farklı yazılıp okunma olayı özel isimlerin sonundaki sert harfler bi ekle yumuşadığında oluyo. Haluk'un yazıp haluğun diye okumak gibi. Bi de özel isimlere gelen yapım ekleri ve bu yapım eklerinden sonra gelen çekim ekleri de tırnakla ayrılmaz. İstanbul'da, İstanbullu, İstanbulluyu, Allah'ın, Allahsız, Allahsızın falan gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 allah allaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 abi kuralı yanlış biliyorsunuz. sertleşmeye/ yumuşamaya uğraşamayan kelimenin kendisi. yani Pendik'e yazar Pendiğe okursun. Pendik özel ismini yazı dilinde yumuşatmazsın. Ama sizin örnekte Atatürk özel isim o aynı kalacak şekilde geri kalan her şeyi setrleştirip yumuşatıyorsun. edit: Haluk örneğiyle açıklanmış gerçi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 ktulu haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2011 ya ne sandın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 atatürk'ten diye yazılır. son nokta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 8 gündür herkes senden gelen bu cevabı bekliyordu asfafd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 tek hecelilerde ve özel isimler yumuşama olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar