Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pompa sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bir defa 0.5 Lt basan pompa (1 atm) 20 kere pompolıyor
boş lastiğin hacmi 5 Lt
lastiğin son basıncı ne olur
(10 olur mu?)

2. soru pompasız
0 C derecedeki 20 gram buz 40 m/s hızla duvara çarpıp tüm enerjisini boşlatarak eriyor. kaç gram su oluşur
Mesaj tarihi:
Lastiğin elastikliği falan birşeyler değiştirmiyor mu yani ? 10 pompa dan sonra lastik 5lt dolacak.Sonraki 10 pompa lastiği hacminden fazla şişirecek falan değil mi ?
Mesaj tarihi:
ilk soruda pezevenk nurettin formülasında yerine koyuyoruz ve
cvp 2atm çıkıyor

2. soruyu tam anlamadım.

e=mc^2 den çözecez sanırım

j = kg x [299792458(m/s)]^2

x=0.020 x 40^2

32j=0.2390x32 cal
7.648 cal olsa

1 gram buzun faz değiştirmesi için 80 cal lazımdı sanırım

0.1 gramdan azı su olmuş olabilir
Mesaj tarihi:
Holy said:

2. soru da çok saçmaymış lan. Enerjisini bırakırsa enerji dengesi yazarsın da kaç gram su var diye soruyo 20 gram var tabi ki.

hepsi erimicek belli ki ...
Mesaj tarihi:
Akhlaur said:

Lastiğin elastikliği falan birşeyler değiştirmiyor mu yani ? 10 pompa dan sonra lastik 5lt dolacak.Sonraki 10 pompa lastiği hacminden fazla şişirecek falan değil mi ?
lastiğin elastiğini ihmal edebilirsin. Ben araba, bisiklet gibi taşıt lastiklerinden düşündüm. Bunların genleşmesi çok fazla değildir basınçlı hava ile dolu durdukları için.
Mesaj tarihi:
Akhlaur said:

Tamamı erimiyor bu arada 1/2 m V kare den enerjisini bulup hal değiştirmede istediği enerjiye bakarak kaç gr eriyeceğini bulman lazım.
1/2mV^2'den enerjisi 16 kgm^2/s^2 buradan sonra birim dönüşümü gerekiyor da kitabı açıp bakmaya üşendim şimdi. Newton'a ordan Joule'e geçiş yapılacak. Daha sonra buzun erime ısısına bölünecek.
  • Yeni Oluştur...