Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prometheus (2012)

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle 3D gibi bir saçmlık olamaz, yahu arkadaş ne salakça birşeydir bu 3D. Filmin içine etti, bir kaç hd tv de denedim güzel oluyor ama yinede gereksiz, ama sinema perdesinde yetersiz kalıyor olmuyor baş ağrısı başka birşey değil. Görüntü net değil, karanlık, küfür ede ede izledim.

Film mehhh havasında, 7 vereyim izlemesenizde olur.

Spoiler

Adamlar okumuş güya ama o jeolog ile biyolog ne öyle teenage korku filmi tadında adamlar, karikatür gibi tiplerdi ilkde onlar harcandı. Bir çok sahnede çok aceleye getirlimiş havası vardı bilmiyorum keyif alamadım ve vayy diyecek ir sahne ve ilginç bir fikir yada beni heyecanlandıracak birşey sunamadı.

Filmin başında bir mühendis birşey içerek ölüyor ve dna sı bir şekidle yaşamaı başlatıyor, ama bunu bilinçli oalrak mı yaptı yoksa cezalandırılamk için mi oraya bırakıldı ve oda intihar edip o sıvıyı içmesi ile şasn eser mi hayat başladı belli değil, daha sonrasında elizabeth in bizi neden yok etmek istiyorsunuz yanlış birşey mi yaptık sorusuna aslına bir cevap yok, herhalde yaşam kaza ile başladı dünyada ve bun yapılan hatayı ortadan kaldırmak ve bizi yok etmek için, yada yeni silahlarını denemek için dünyaya saldıracaklardı.

Ya birde adamlar yeni bir gezegene gidiyor, yeni bir hayat buluyorlar, değişik yaşam formları, la adamlar bildiğin mal, kaskı çıkarmak ne, hadi mühendisin kafasını buldunuz kafanızda kask yok gidip kurcaladınız kafayı, sonra gemiye alıp sterilize etmek ne işe yarar ! Nasıl bilim adamı bunlar. SOnra kaskı çıakrma sonrası atılan o rock star çığlığı neydi.

Sosyal ağlarda paylaş

Ridley Scott bilim kurguya döndüğü için çok mutluyum. Filmde mantık hataları ve gariplikler vardı ama son dönemde böylesini de izlemedik. Bir tane efekt dahi sırıtmıyordu filmde. Mükemmel yapmışlar o işi.

Ben hayranlıkla izledim ama konusaldan çok mekanlara daldım. Yani sen nasıl bir insansın ki bunları 79 yılından önce çizmişsin. İnsan olamaz yani bunları çizen adam. Giger'ın beyni açılıp içine bakılmalı..

Onun dışında en sevdiği Alien serisi olan benim gibi insanlara her türlü gideri var filmin.

Bunlardan öte Ridlet reis gene kendine erkek gibi bir kadın başrol oyuncusu bulmuş. Bu bir mesaj bence :)

şimdi spoiler zamanı

Geninin düşüşü komikti cidden, simit gibi yuvarlandı yerde.

Onun dışında nasıl koştukları çok önemli değilde kadının sonra kaçması ve dediğim gibi erkeksi olması nedeniyse filmin devamı kesin gelir. Ramavari bir yere gidebilir mi acaba?

Sondaki Alien biraz oğlan gibiydi, daha evrim geçirecek tabi ama Alien'ın neden kusursuz bir yaratık olduğunu daha iyi anlamış olduk.

Ama asıl soru şu: o tiplerin gemisindeki o şeyler ne alaka? Zaten savaş içindeler miydi? yoksa ne yani? Eternal war olayı gibi bir şey mi acaba? Bu arada tip de DAVID'e benziyordu. Heykeli gören varsa anımsayabilir :)

Son olarak evet biraz konuya pat diye girmiş, insanlara acımamış, geyik yapmadan olaya girmiş bir film. Ağırlığının olmasının dışında sinematografisi de gerçekten çok başarılı.
Benden her şeye rağmen 8.5 alır.
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:

film fena degildi, sacmaliklar var aciklar var tabii de yukarda yazilanlar degil, nasil izlemisler filmi anlamadim.

Sen nasıl izledin, kaçırdığım, birşey varsa paylaşmanı isterim.

Bitcf of bat

Spoiler

O geminin içndeki şeyler, kaptan bir ara dediydi ya bunlar buarada bir nevi biyolojik islah üretiyorlar, kendi gezegenlerindede yapmıyorlar tehlikeli diye. Hedefde dünya değil mi işte gidip soyumuzu kurutmak istemişler ben öyle anladaım ? Ama arkeolojik kazılarda bizi ziayret ettikleride ortaya çıkıyor, peki neden şimdi yok etmek istiyorlar ? HEdef Dünya idi çünkü.

Sosyal ağlarda paylaş

spoiler

filmin başındaki mühendis o biyolojik silahı (alienları) yaratan ekipten biri olabilir, belki adama da alien bulaştı adam da içindeki alien dan kurtulmak için o şekilde intihar etti. çünkü adam kendini uçurumdan falan atmak yerine, kalsiyum sandoz gibi eriyerek ölmeyi tercih ediyor.

ancak yine de o adam sayesinde dünyadaki hayatın başlıyor olma teorisi daha yüksek bence. evrim teroisinde olduğu gibi hayat suda başlıyor karaya ulaşıyor falan vs.

Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

dreagloth said:

film fena degildi, sacmaliklar var aciklar var tabii de yukarda yazilanlar degil, nasil izlemisler filmi anlamadim.

Sen nasıl izledin, kaçırdığım, birşey varsa paylaşmanı isterim.

Bitcf of bat

Spoiler

O geminin içndeki şeyler, kaptan bir ara dediydi ya bunlar buarada bir nevi biyolojik islah üretiyorlar, kendi gezegenlerindede yapmıyorlar tehlikeli diye. Hedefde dünya değil mi işte gidip soyumuzu kurutmak istemişler ben öyle anladaım ? Ama arkeolojik kazılarda bizi ziayret ettikleride ortaya çıkıyor, peki neden şimdi yok etmek istiyorlar ? HEdef Dünya idi çünkü.

bugün yine düşününce...

sonradan da şöyle düşündüm. insanları yok etme istediği yanlışlıkla üretmek dışında şu da olabilir. O garip canlıları sonradan keşfettiler ve insanlar birleşince alien'ların ortaya çıkmaması için... yani teoriler üretilebilir daha da sonuçta neredeyse mükemmel bir yaratık çıkıyor ortaya..

Sosyal ağlarda paylaş

Baya güzel film, bilimkurgu yokluğunda iyi gidiyor.

AMA

üstteki eleştirilere katılıyorum ben

Koskoca keşif gezisi lise pikniği gibi yönetiliyor. Teen slasher ciddiyetsizliğinde ekipten ayrı düşen comic relief karakterlere patır patır alyenler saldırırken gemide bir allahın kulunun olaydan haberi yok. Hayır çarliz teron bana da tostumu yedim poduma bekliyorum dese ben de giderim ama senin hiç mi nöbet bekleyen adamın, hiç mi kayıt cihazın yok? Kantrilyon dolarlık uzay seyahatinden bahsediyoruz, bizim tatilya gezisi kadar organize olamayan insanlar böyle bir ciddiyetsizlikle mi insanlığın kökenlerini başka gezegenlerde araştırıyorlar?

Gerek karakterlerin sığlığı , gerekse ana tema harici arka planda gelişen olayların 2. sınıf film havasında olması filmi bi kaç adım geri götürmüş. Stringer Bell gibi bir karakterin altından kalkabilen Idris Elba'yı sıkıcı bi "şehidlik en yüce ödüldür" kaptanına dönüştürmüşler. David harici bütün karakterler o ya da bu filim klişesinden bi arak taşıyordu hatta. Oyunculuğa ya da oyunculara yönelik bir eleştrim yok ama sanki film daha kolay izlensin diye bazı aşırı basit formülleri kullanmışlar.7

Ha bide plot device olarak çarliz teronun odasına sezaryen makinası koymaları, filmin başında "ee bunu niye anlattılar şimdi" diye anlamamamız, koskoca sezaryen makinasının şifre mifre istemeden takır takır ameliyat yapması, ortalık yerdeymişçesine alyenlerin annesinin bunu gidip kullanması falan. Sırf en sonda engineerdan alyen çıkarıcaz diye bi ton tutarsızlık çekmişler bence. İnsan en azından stasis yüzünden kaynaklanan bi hastalık koyar bişey koyar, daha adam gibi bi arka planla çarliz teronun şahsi sezaryen makinasını filme yerleştirir.

Filmin geri kalan kısmına gelirsek

Mekanlar ve sahneler çok başarılı. Ana kurgu ilgi çekici, çok daha iyi anlatılabilirmiş tabi.

Tanrı kompleksi olan mültimilyorder patron olarak Weyland eksik olmuş bence biraz. Beklenilen dolulukta değil karakter. Üstte saydığım teen slasher esintilerini bi kenara koyarsak sağlam gerilim yaratan sahneler var. 3D güzeldi beni yormadı. Senaryo ise ilgi çekici.

Şimdi ilk engineer kendini intihar mı ediyor yoksa bi çeşit sürgün ve ceza mı? Çünkü bir uzay gemisi görüyoruz uzaklaşan, hani bilinçli olarak dünyaya DNA vermek için çok saçma bi yöntem gibi geldi bana kendini parçalamak. Gerçi niye dünyaya gelip sonra niye yok etmek istediklerini ikinci filmde anlatacaklar o kadarı belli oluyor.

David nasıl oldu da engineer teknolojisini bu kadar kolay çözebildi o da ayrı bi mesele. Epi topu bi AI işte, sanki biraz abartmışlar onun da özelliklerini. Bilimkurgu kabul ama sanki onu da eksik anlatmışlar biraz. Bilmiyorum belki virallarda anlatmışlardır spoiler olmasın diye izlememiştim onları.

Böyle bir filmden hiç beklenmeyecek hafiflikte olan olumsuz yanlarını saymazsak çok kalite film. Bilimkurgu seven herkese tavsiye ediyorum gidin 3D izleyin keyif alırsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...