Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prometheus (2012)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
güzel bilim kurgu yapabilmek her yiğidin harcı değildir zaten.
bu arada benim dışımda sunshine'ı seven ve beğenen birini görmek de çok hoş :)

rama'ların çekildiği gün bilim kurgu sinema tarihine yeniden darbe vurur.

bir de bilim kurgu bu aralar para etmiyor. çizgi roman uyarlamaları daha çok satıyor. Yeni nesil bilim kurgudan bir haber aslında.
Mesaj tarihi:
Ekside denk geldi, filmin senaryous sızmış diye, tabi yalanlama gelmiş. Aşşağıya koyuyorum.

Filmin senaryosu (kesin değil)

yapımcı firma yalanlasa da senaryosu sızmıştır. gerçek olup olmadığı belli olmamakla beraber hikaye space jockeylerle insanlar arasında geçiyor gibi. doğruluğu tartışılır olmakla beraber sızan senaryonun konusu kısaca şöyle. space jockeyler gezegen gezegen gezerek genetik deneyler yapan, terraformingle o gezegeni genetiğini değiştirdikleri canlılara uygun hale getiren ve kendilerini tanrı olarak gören bir ırk. dünyada onların bu deneyleri yaptıkları gezegenlerden biriymiş mesela. weyland corporation space jockeylerin gezegeninin koordinatını buluyor bir arkeolojik kazıda ve prometheus adlı bir araştırma gemisini bu koordinata yolluyor. sonuc olarak giden ekipten biri space jockeylerden genetik bir araştırma çalıyor ve aralarında bir savaş başlıyor. space jockeyler bir gezegende deney yapmadan önce o gezegeni tamamen temizlemek için kullandıklerı genetik olarak saldırgan olarak ürettikleri bir canlıyı ekibe karşı kullanmaya çalışıyor ama işler ters gidiyor ve space jockey gezegeni tamamen bu canlılarla doluyor.sadece biri hayatta kalıyor. hayatta kalan space jockey kaçan prometheusun peşine takılıyor. amacı kargosuna doldurduğu yaratıkları dünyaya salarak kendi gezegeninin intikamını almak.

Mesaj tarihi:
Abi yukardaki fragmanı izledim de, adamın adı Peter Weyland mı dedi?

Sibernetikler, Alienlardaki robotlar, Weyland - Yutani Corp. ?

edit: Oha oha bu filmde Nostromo da varmış lan :D
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...