Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prometheus (2012)

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
pii spoyler!

nedense çok sevdim ayrıca. gereksiz karakter ve holivud-moment çok vardı, onları çıkarsak böyle ıssızlık ve yabancılık hissi veren filmler çok güzel izlenir aslında. ağzına kadar cgi dolu bir sürü filmde alamadığım o "evden bilmem kaç ışık yılı uzakta bambaşka bir gezegendeyiz" hissini daha güzel verdi bence. cast ve imdb'ye bakmadım ama sanırım giger'ın işi yine.

keşke diyalog filmi olsaydı, dafuq'luk ekşınlara girilmeseydi fazla. "dostum ben buradan gidiyorum" diye gruptan ayrılan adamın ilk ölmesi falan.. bazı yerlerde "sakın o mağaraya gitmeyin, benden söylemesi" diye uyaran yaşlı garip gizemli adam çıkmasını bile bekliyor insan. çok kullanılmamış klişeler ama öyle yerlerde kullanılmış ki sahne ve anlatımı bağlamak adına; yine ağzına kadar klişe dolu olan filmlerle aynı kekremsi tadı vermiş.

o minimalizm çok iyi ama. bir yalınlığı var görselliğin, müziğin falan. havada soruların kalmasını doğal buluyorum. tam tamına insan gözünden anlatılmış hikaye. ne david'in kadim elemana ne dediğini biliyoruz ne de elemanın kafasındaki düşünceyi. cevap aramak için gidilen onca ışık yılı mesafe bile bir kayıp, bir anlık şiddetle son buluyor. üçüncü kişi anlatmamış kurguyu, birkaç salak bilimadamı gözüyle izliyoruz. bence gizemi koruması açısından daha hoş. varsın sorular kalsın havada. düşünecek şey olsun, bilinmezlik olsun. shaw gemiye koşarken "dünyayı yok edicekler ühü" diye anons geçti. belki amacı o bile değildi, amacını gösteren bir sahne bile verilmedi.

kasıtlı mı bu anlatım türü bilmiyorum ama bence filmi daha hoş yaptı.

Sosyal ağlarda paylaş

bilmem kaç km ışıkyılı uzaklıktaki yere giden ekipte kaptan sevişiyo diye mahsur kalan adamların öldüğünü anlamadılar:/ o kdr suit fln giyoyo bu adamlar bi tane cam bile yok mu kasklarında fln ya ahah.

mükemmel atmosferi fena harcamışlardı resmen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...